15 Haziran 2018 Cuma

Okay Yokuşlu Celta Vigo'da


Okay Yokuşlu'nun 6 milyon avro'luk çıkış maddesi sadece yurt dışı için değildi. Geçmiş yıllarda ödenen paraları da düşününce "keşke" diyorum. Mevcut potansiyel ve kalitesinin çok daha yüksek olduğuna inanıyorum.
Kendi pozisyonunda ülkenin en iyi futbolcularından biri, hatta yerli isimler arasında en iyisi.

Avrupa'daki mevcut piyasayı düşününce de Okay Yokuşlu için ödenecek 6 milyon avro'nun çok düşük olduğuna inananlardanım. Bu kalite ve yaşta futbolcular adına çok daha büyük rakamlar gözden çıkabiliyor. Trabzonspor bu anlamda zarar etti ama yapacak bir şey yok.

Sözleşmesine çıkış maddesi koyduran futbolcu ayrılığı düşünerek hareket ediyor. Burak Yılmaz da böyleydi, 5 milyon avro'luk çıkış maddesi vardı ve biz bunu kullandık. Diğer türlü sözleşme uzatmaya ikna edemiyorsunuz. En azından ne kazansak kardır diye bakılıyor. Kasımpaşalı Trezeguet de bir örnek mesela.

Lucescu'nun önerisi ve Ersun Yanal'ın onu stoperde kullanması geldi aklıma. Kariyeri büyük bir darbe yemek üzereydi. Müthiş bir fiziği var, stoper özelliği de olabilir ama pas ve teknik özelliği yüksek. Stoper için fiziği ve hızı sorun oluyordu, orta sahanın en gerisinde oynadığında ise hem iyi bir kesici, hem de yönlendirici.

Celta Vigo da olabilecek en iyi tercihlerden biri. Fena bir takım değil, bu tarz isimleri parlatıyorlar. Önemli olan oraya adım atmaktı, hem de mümkün olan en kısa zamanda. Okay Yokuşlu'nun yaşı da 24, Trabzonspor'un düşüşü ya da ısrarlı teknik adam değişikliklerine rağmen o yükselmeye devam etti. Altay, Kayserispor derken üzerine koyarak büyümeye devam ediyor. Çok daha iyisi olacağına inanıyorum.

Opta istatistiklerine göre geçtiğimiz sezon Süper Lig'de en fazla ikili mücadele kazanan (328), en fazla pas arası yapan ikinci (72) ve en fazla hava topu kazanan üçüncü (137) isim Okay Yokuşlu'ydu. Müthiş bir fiziği var, biz Donk'la neler yaptık. Okay Yokuşlu bu yetenekle çok önemli işler yapacak..

2 yorum:

  1. defansif orta saha dediğin uzun olur bence, okayın en büyük avantajı uzun boyu, havadan muhteşem süpürüyor,yerdende aynı şekilde çok iyi,bileklerine hakim çalım atabiliyor,teknik kapasitesi gayet iyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiziği müthiş olduğu kadar pas ve teknik özelliği de yüksek. Turkish Busquets işte :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir