26 Haziran 2018 Salı

Oumar Niasse & Galatasaray, gün geçmiyor ki ismini anmayalım


Gün geçmiyor ki Niasse'nin adını anmadığımız bir sezon olmasın. Akhisar'dan ayrıldığı günden bu yana her transfer döneminde Galatasaray'ın gündemine mutlaka gelir. Lokomotiv Moskova dönemi kendisini almaya yaklaştığımız sezon olsa da dönemin taraftar baskını engel olmuştu. Sonrasında da aldı yürüdü zaten.

Lokomotiv Moskova'da geçirdiği mükemmel dönem onu 18 milyon avro gibi bir bonservis karşılığı Everton'a taşımıştı. Akhisar da onu 5.5 milyon avro'ya Lokomotiv Moskova'ya göndermişti. Akhisar'ın zamanında onu aldığı rakam da sadece 250 bin avro'ymuş. Şöyle diyeyim, zamanında paraya biraz kıysak ve Badou Ndiaye gibi transfer etsek bu rakamı biz alabilirdik.

Türkiye'de forma giyen her yabancıya da ön yargılı olmamak lazım. Çok küçük rakamlara potansiyel sahibi yabancılar Anadolu'ya gelebiliyorlar. Niasse de böyleydi, kaliteli bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Şu an 28 yaşında, bana göre ortalama bir Everton kariyeri var. Geçtiğimiz sezon Cenk Tosun kaynaklı çok konuştuğumuz bir takımdı. Niasse de şu aşamada onun en önemli alternatifi. Özellikle kenardan gelip iyi iş çıkardığı çok maç var.

Gün itibariyle de Niasse'nin adını anmış bulunmaktayız. Ülkemiz basını yazıyor, eğer kiralamak gibi bir ihtimal oluşursa da hayır denileceğini düşünmüyorum. Ahmed Musa'nın piyasası tek maçta yükseldi, o transfere olur gözüyle bakmak zorlaştı. Niasse onun alternatifi de olabilir, olası bir Gomis ayrılığında Ahmed Musa'yla birlikte de düşünülüyor olabilir.

Niasse çok hızlı ve güçlü bir futbolcu. Kanat özelliği de var ve ön alanda çok hareketli. Fatih Hoca'nın altını ısrarla çizdiği "baskı" oyununda bu tarz atlet futbolcuların önemi büyüyor. Ahmed Musa'yı da bence bundan istiyor, Niasse'nin ihtimali olacaksa da bu yüzden olacaktır. 

Gomis'in olası ayrılığı sonrasında da Niasse / Ahmed Musa ikilisi beni keser. Ahmed Musa'nın önemli kalitesi olduğunu düşünüyorum ve yazılanın aksine tek forvet gibi de oynayabileceğini bence gösterdi. Farklı bir tarz ama hocanın da oyunu değiştireceğine inanıyorum. Niasse de hızlı ve hareketli. Bence 1-2 tık daha Ahmed Musa'ya oranla daha iyi bitirici. Onu da tek başına kullanabiliriz ya da bu ikili birlikte de olur.

2 yorum:

  1. Niasse'ı çok istemiştim ama dursun taraftar baskısından korktuğu için ve zaten Bilal transferi yüzünden eleştirildiği için almamıştı.Oysa o sezon Şampiyonlar Ligi oynuyorduk ve elimizde 2 forvet vardı, sezonu da tek forvetle kapattık.Yazın Niasse'a burun kıvıranlar ise Niasse devre arası Everton'a gidince bu sefer de yönetimi suçlamıştı o da işin komik durumu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedek kalmayı da sorun etmezdi o dönem. Bence o günlerinin de üzerine koydu şu an.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir