26 Haziran 2018 Salı

Schalke 04'ün gözden çıkardığı isimlere bakınca transferi düşünmemek elde değil


Schalke 04'ün gözden çıkardığı isimlere bakınca transferleri adına düşünmemek elde değil. Benedikt Höwedes, Johannes Geis, Coke, Donis Avdijaj ve Di Santo gibi isimler var. Ben daha çok Höwedes, Geis ve Di Santo'ya odaklandım.


Schalke 04'ün amacı bu isimlerden bir kaynak oluşturmak. Söz konusu bonservis olunca söylenecek çok fazla bir şey kalmıyor. Şartlarımız belli, x bir isim satmadan da ciddi adım atmak zor. Bizim için kiralama daha doğru bir seçenek. Bu isimler için de "kiralama" konusu ihtimal olursa düşünülür.

Bunun için de beklemek gerekir. Şu gün kiralık olarak yollamazlar, en azından "zorunlu satın alma opsiyonu" devreye girer. İş biraz daha son günlere kaldığında en azından maaşından kurtulayım gibi bir ihtimal ortaya çıkabilir.

Geis ve Di Santo'nun sözleşmelerinin bitmesine 1 sezon kaldı. Yukarıda söylediğim Höwedes için geçerli. Kariyerli ismi olan bir futbolcu olsa da Juventus'la kayıp sezon yaşadı. Geri döndüğünde ise Schalke de kendisini gözden çıkardı. Geçen sezon sadece ligde 3 maç oynadı, yaşadığı sakatlık sorunları da büyüktü. Şu an ne durumda tam olarak bilemiyorum.

Höwedes'in ismi heyecanlandırır. Lider stoper ararken en iyilerinden birini almış oluruz. Sağ ayaklı ama rahatlıkla sol stoper, hatta sol bek gibi de oynayabilecek bir isim. Geçen sezonu kayıp olsa da kalitesi bilinen bir isim. Haliyle de ihtimal olması halinde zorlanır, seviyemizi de yukarı çeker.

Geis de henüz 24 yaşında. Schalke'nin ümitli olduğu bir isim olsa da beklenileni alamadılar. Sevilla'da kiralık geçirdiği sezon da iyi geçti diyemem. Pas özelliği yüksek bir defansif orta sahadır. Stoper özelliği de var, yeri gelir beklere dahi çekersiniz ve Fatih Hoca böyle joker oyunculardan çok hoşlanır. Hızıyla alakalı sorun olsa da sağlam bir orta saha. En kötü ihtimalle Bundesliga'dan talibi çıkar, yaşı çok müsait.

İhtimal olsa Fatih Hoca'nın olduğu bir takımda Di Santo adına tüm şartları zorlarım. Tam da hocanın kalemi bir forvet. Pivot özellikli, ön alanda mücadele gücü yüksek, hareketli ve hızlı. Elmander'den aldığının bir benzerini alırdı. Bitiriciliği problem dursa da yanında Gomis gibi bir isimle uyumu muhteşem olurdu. Aslında bu transferi yapmak çok zor değil, bonservisi için de anlaşılabilir..

2 yorum:

  1. Howedes ihtiyacımız olan stoper olabilir. Ayakları iyidir lider özelliği de var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstelik sağ ayaklı olsa da sol stoper gibi de rahatlıkla oynar. Milli Takim'da bir ara sol bek oynuyordu hatta.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir