13 Haziran 2018 Çarşamba

SC nostalji #95; José Rodríguez


Geçen gün muhabbet esnasında aklıma geldi. Jose Rodriguez ne yapıyor diye düşündüm, ben onu en son Mainz'de birilerini saha içinde biçerken bırakmıştım. Sonra baktım ki önce Malaga'ya kiralanmış, geçen sezonu da Maccabi Tel Aviv'de geçirmiş. Hala Mainz'in sözleşmeli futbolcusu ve 2020 yılına kadar sözleşmesi var.

Galatasaray adına en akılcı transferlerden biriydi desem sanırım itiraz gelmez. Böyle bir potansiyeli sadece sonraki satışın yüzde 50'si karşılığında gerçekleştirmiştik. Galatasaray'a geldiğinde 20 yaşındaydı ve yetenekli bir futbolcuydu. Sadece bir sezon kaldı, genele baktığımızda başarısız tablo var gibi görünse de 1 milyon avro civarında bir bonservis kazandırdı. Bu adamın 0 bedelle geldiğini unutmayalım.

Değerlendirilememesi önce Hamza Hamzaoğlu'nun hatası. İlk etapta şans verdi çünkü, ben iyi de sonuç aldığını düşünüyorum. Devamında ondan vazgeçmesi ise o kadar uzun sürmedi. Neden oynattı ve neden bu kadar erken kestiğinin cevabı yok. Zaten kötü bir transfer dönemi geçirmiştik, 14 yabancılı düzende sadece 7 yabancımız vardı. Orta saha rotasyonunu konuşmuyorum bile, Selçuk İnan / Bilal Kısa ekseninde iyi kötü yuvarlanıyorduk.

Hamza Hamzaoğlu görevden ayrıldıktan sonra ise Jose Rodriguez'in yüzüne ne Mustafa Denizli ne de Riekerink baktı. Emre Çolak'ı kazanmak için Riekerink'in çabası vardı, Jose Rodriguez için de bunu beklerdim. Fiziği iyi, çok rahat adam geçebilen, dikine oynayabilen bir futbolcuydu. Sorunu biraz kafasının kırık olması, olaya tam anlamıyla kendini veremiyordu ve basit hatalar yapabiliyordu.

Real Madrid altyapısı vardı oysa, bence biraz daha ısrar edilebilirdi. Bonservis bedeli görülünce geri çevrilemedi ve Galatasaray'dan ayrıldı. Bizden sonra da pek tutunabilecek gibi görünmüyor, kariyeri giderek dibe doğru ilerliyor. Yine de ben bu adamı kötü anmam işte, transferi de bugüne ders olacak nitelikte iyi bir işti..

8 yorum:

  1. real madrid deplasmanında carole ile efsane oynamışlardı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O maç müthiş heyecanlı. Bir seyreyle mazi yapılır.

      Sil
  2. 433te arkada fernando onun onundeki ikili belhanda ve jose rodriguez.
    Suam aradigkmiz tip josenin 2 tik ustu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, tam ara taşı diyeceğimiz isim. Oyunun iki yönünü oynar, topla çıkar, iyi fizikli.

      Sil
  3. uefa nın cezasını anlamlandıramadım açıkcası.maddi durumu kötü olan kulübe nasıl üzerine para cezası kesiyor enteresan.herhalde uefa galatasarayı katar çin gibi sahiplerinin olduğunu düşünüyor.ve ekstradan fazla para harcadığını zannediyor.dernekler yasası ile yönetildiğini bilmiyor herhalde.

    uefa bu 6 milyon avroya alıp ne yapıyor?buda soru işareti.ekstradan kasaya bir para giriyor uefaya.
    bunu hiç iyi niyetli görmedim.para işlerinde kirli işler döner genelde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Detaylı olarak yarın için bloga yazdım, orada cevaplarım olacak.

      Sil
  4. valla billa kötü futbolcu değildi. berbat bi ortama denk geldi. sanırım para da kazandırdı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 milyon avro civarında bir rakam kazandık. Yüzde 50'si de Real Madrid'e gitti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir