4 Haziran 2018 Pazartesi

Seyreyle maziyi #43; Belki de en doğru zamanda gelmiştir


Drogba ve Sneijder gibi isimlerin bizi fazlasıyla şımarttığını da söyleyebilirim. Çok büyük isimler ama bu adamlar ayrıldıktan sonra kimse beğenilmez oldu. Belhanda bu yüzden eleştiriliyor mesela, ne kadar iyi oynarsa oynasın eleştirenlerin unutamadığı ismin "Sneijder" olmasından kaynaklı. Her ne kadar birbirlerinden çok farklı isimler olsa ve bu düşünülerek transfer edilseler de.

Belki Gomis'i bugün efsane olarak hatırlıyoruz ama bu adamı 4 yıl önce transfer etmek mümkündü. Drogba'nın sözleşmesi bitip, kendisiyle yola devam edilmeyeceği açıklandığında ilk olarak gündeme gelen isim Gomis olmuştu. Hatta kendisiyle anlaşıldı, o dönem bonservisinin elinde olduğunu da hatırlatalım.

Tabii Galatasaray adına bilinmez bir dönemdi. İlk etapta Mancini ile yola devam edilecek gibi görünüyordu ve Gomis'i istemeyen de oydu. Sonra bu adam Prandelli'nin önüne sunulduğunda da hayır cevabı gelmişti. O da Swensea'ye imza attı, 3 yıl aradan sonra da yolu Galatasaray'la buluştu. Oysa bu aidiyet çok daha öncesinden oluşabilirdi.

Asıl olay Mancini ya da Prandelli değil. O dönem taraftar tepkisinin altı çizilmeli. Çok net hatırlıyorum, Drogba sonrası Gomis'in ismi gündeme geldiğinde hemen hemen herkes buna tepki gösterdi ve bir anda isyan doğdu. Sosyal medya bu anlamda fazlasıyla yön tayin edici, Gomis için de "Drogba sonrası gelecek isim mi" üzerinden eleştiriler vardı. Belki o dönem gelmiş olsa bugün Belhanda'nın yaşadığını yaşayacaktı.

O sezonun son günlerinde ise Dzemaili / Pandev transfer edildi. Dzemaili neyse de Pandev'in pek futbol oynayacak durumu yoktu. Prandelli ısrarcı oldu bu hamle için, sonuç ortada. Kötü bir profil asla değil ama Gomis neye dayanılarak veto edildi bilmiyorum. Olan oldu, belki de en doğru zamanda gelmiştir..

6 yorum:

  1. "Drogba sonrası Gomis'in ismi gündeme geldiğinde hemen hemen herkes buna tepki gösterdi ve bir anda isyan doğdu"
    bu hala değişmedi. muğdat gelmesin serdar gelmesin o gelmesin şu gelmesin! kulübeye adam lazım, maddi gücümüz belli ama kimseyi beğenmiyorlar! işin komiği peki kim gelsin dersen cevap veremiyorlar. hazard falan derler herhalde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelmesin demek ayrı, bir de gerçek olmayan haberlere inanıp tepki gösterenler var. Muğdat Çelik bunu yaşıyor mesela. Dün olmayan paralar iddia edildi ve yaşanan tepkiye bakın.

      Sil
  2. Bu konuda hem fikir değilim. Mesele böyle adamları ayağa kaldırıp ondan para kazanmak. Hazır oyuncuyu alıp bol para ödemek değil. Bugün Ben Arfa konuşuluyor benzer örnek. Mesele Ben Arfa'yı Nice'e gitmeden futbol oynayacak yer ararken getirmek uygun maliyetle. Adam komple yetenek zaten. Ona uygun ortamı sağlarsan yükseleceği belli. Gomis de 4 yıl önce gelseydi belki ilk sezon bu kadar başarılı olamazdı ama bugün 4 yıl ondan faydalanmış olurduk ve büyük ihtimalle 1 sezonda bonservis+maaş olarak verdiğimiz parayı 4 yıl için imza parası+maaş olarak öderdik.
    Bugünkü ekonomik durumumuzun nedeni de oyuncuya değer katıp para kazanamamak. Değer kazanmış oyuncuyu çok para ödeyerek almak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana mı hem fikir değilsin. Yaptığın yorumla aynı düşünüyoruz oysa :) Ben de aynı şeyleri yazdım.

      Sil
  3. Bizim taraftar nedense çok şımarık yani bizim taraftar derken özellikle 12-18 yaş aralığındaki kitleden bahsediyorum.Bi türlü beğenmiyorlar.Kulübün yaşadığı durumu anlatmaya çalışıyoruz ama onu da anlamıyorlar.Anlamsız anlamsız tepki veriyorlar ve çıkan her habere doğruluğunu araştırmadan inanıp kıyameti koparıyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosyal medyanın yangınları o anlamda bize zarar verdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir