7 Haziran 2018 Perşembe

Yapılanmayı Önder Özen'in gerçekleştirecek olması fazlasıyla umut vaat ediyor


"Maddi sorunlar çok önemli değil. (55M₺ kulübün borcu var.) Biz borçları ödeyeceğiz, ona rağmen puanı silmek isteyen varsa onlar bilir. Tüm borçların karşısında alalım şirketi diyoruz, öpücük karşılığında değil." 

55 milyon borç var. Sadece Süper Lig'de bir takımın yayınlarından kazandığı para 58 milyon lira. Borçla yatıp kalkan kulübümüzün, aslında borçu bu kadar. Her sene papaz oyuncuları alıp 'bu lige göre oyuncu lazım' düşüncesi var olmuş, benim düşüncemde bu yok."

"Alışık olmadığımız bir sudayız, bu suda bizi timsahlar boğmak isteyecektir. Samsunspor bu suya alışmayacaktır. TFF 2.Lig'de kalmaktan coşku duyan bir takım olmayacağız."

Hala Andre Bahia'ya para ödüyor bu kulüp. Yıllar içinde de bunun gibi birçok isme paralar ödendi, ödenmeye de devam edecek. Plansızlığın geldiği noktaydı bu, Süper Lig'e adım atmak bir anlamda Samsunspor'un tüm geleceğini karattı. Büyük oranda onun enkazı ve nihayetinde türlü transfer yasakları yüzünden PTT 1. Lig'den de düştü bu takım.

Ne kadar üzücü bir durum olsa da yeni bir başlangıç. Süper Lig dönemi plansızlık yüzünden nasıl enkaz haline geldiyse, iyi bir planla 2. Lig dönemi de geleceği şekillendirebilir. Bunun iyi örnekleri var, Samsunspor neden yapmasın. Çok büyük bir camiadan bahsediyoruz, potansiyel kullanıldığı dakika zaten raya oturulacaktır.

İsmail Uyanık'ın yeniden başkan olması ve ilk iş olarak şirketleşmek atılacak en doğru adımlardan biriydi. Samsunspor'un efsane başkanından bahsediyoruz, bu takımın da özüne dönmesi gerekiyor. Diğer doğru adım da futbolun başına Önder Özen'in gelecek olması. Bu işi en iyi şekilde başarabilir, fazlasıyla heyecanlı bir hareket.

Bütçe ne bilmiyorum. Belli ki bir iddia var ve planlı hareket edilecek. Bu yapılanmayı da Önder Özen'in gerçekleştirecek olması fazlasıyla umut vaat ediyor. Beşiktaş döneminde mutlaka eleştireceğimiz konular ama bugün geldikleri noktanın temelini de o atmıştır. Az parayla büyük işler başarmıştı ve onun attığı temelin üzerine iyi bir yapı kurdular.

Samsunspor da bir yapılanma içine girecek. İlk hedef PTT 1. Lig'e yükselmek. Önder Özen'i getiren vizyonun da doğru teknik adam ve futbolcu tercihleri yapacağını düşünüyorum. Samsunspor adına Süper Lig ateşi an itibariyle yandı, doğru hareketlerle en kötü ihtimalle 3 sene içinde ait olunan noktaya gelmek imkansız değil..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir