29 Haziran 2018 Cuma

Yeni sezon için Feghouli'ye yeni transfer gözüyle bakıyoruz


Feghouli eleştirileri "fiziğiyle" alakalıydı. Yaz döneminde ağır bir sakatlık yaşamış ve kamp dönemini kaçırmıştı. Galatasaray'a transfer olduğunda da yeniden forma giyebilmesi bir süre aldı ve o kamp dönemi yaşayamamasının acısını da sezon boyunca yaşadı.

Buna rağmen ligde oynadığı 27 maçta 6 gol 9 asisti var. Galatasaray'ın şampiyonluğunda da mutlak suretle pay sahibi. Yine de kendisinden beklentimiz o kadar yüksek ki "hayal kırıklıkları" arasında sayıyoruz. Feghouli kalitesi çok daha iyi işler yapabilmeli. Oynadığı pozisyonda da ligde en iyisi olduğunu düşünüyorum. Burada altı çizilesi nokta kalitesi.

Feghouli hareketli bir futbolcuydu, hızlıydı, oynadığı kanadı sürüklemesini bekledik. O ise ligin 2. yarısını sakat sakat oynayarak bu istatistiği yapmayı başardı. Kamp göremediği için sezon içerisinde de bir türlü toparlayamadı, bu sakatlıklar da onu sürekli geriye götürdü. Çok hareketli ve hızlı olamaması tamamen bu sakatlığı kaynaklı.

Bu fotoğrafı gördüğümde mutlu oldum. Fazla kilolarını atmış görünüyor ve fit bir hali var. Milli Takım'dan da sakatlığı yüzünden affını istemişti. Kendisini tamamen yeni sezona hazırlamış durumda. Çalışmalarını pek reklam etmedi ama boş oturmadığı her halinden belli oluyor. Haliyle de yeni sezon için Feghouli'ye yeni transfer gözüyle bakıyoruz.

Ciddi teklif olan herkesin gidebileceğini düşünmekle birlikte kimseden de vazgeçmiş değilim. "Bu oyuncularım satılık" diye etrafta dolaşmıyorum. Mevcut kadroyu korumak ve üzerine takviyeler yapmayı ben de isterim. Feghouli de henüz 28 yaşında, en iyi olması gereken zamanlara giriyoruz. Eminim ki her futbolcumuz için de Şampiyonlar Ligi çok büyük bir hedef.

6 yorum:

  1. donk a verilen 1.9 milyon avro net maaş tartışılıyor ama ben anormal bulmuyorum.nedenlerine gelirsek

    bonservisi yok.ikincisi hazır oyuncu.ne vereceği belli.yeteneksiz değil.yıllarca istikrarlı şekilde oynamış kulüp takımlarında.brugge da kaptanlığa kadar yükselmiş.eğer sen son 2 yılda bazı nedenlerden dolayı faydalanamamışsan bu donkun sorunu değil.terim geldi ve faydalandı.brugge de ful oynadı.kasımpaşada ful oynadı.

    https://www.transfermarkt.de/ryan-donk/detaillierteleistungsdaten/spieler/38414

    arada premier lig la liga ve hollanda ligi de sıkıştırmış.düşük seviye değil haliyle.biraz şenol güneş kü7 ilişkisine benzetebiliriz.yeteneği ortaya çıkarmak vakıası.

    şunu anlamamız lazım.belli seviye oyuncuların maaşı avrupada da yükselmiş durumda.donk belli seviye bir oyuncu.
    ayrıca yaşından dolayıda 1+1 yıllık sözleşme yapılmasıda oldukça doğru bir hamle.32 yaşında 3 yıllık son sözleşme yapsaydık oyuncuya mahkum kalabilirdik.şimdi ise performans verirse devam edilecek.

    belli seviye ve hazır oyuncuları 1 milyon avroya oynatma olayı bitmiş durumda aga.onu ancak genç yetenekler için yapabilirsin.bruma telles gibi misal.

    bide tecrübeye para veriyorsun .bu diğer mesleklerde de benzerdir.yeni başlayan öğretmen ile 20 yıllık öğretmen aynı olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1.9 milyon avro'yu mümkün değil Avrupa'da hiçbir ligden kazanamazdı. Ben 1 milyona oynatırız demedim, en kötü ihtimalle mevcut maaşından devam etmeliydi. Bu parayı vermek garantiye oynamayı düşünmek oluyor. Demek ki orta saha almayacağız gibi bile düşünebilirim.

      Sil
  2. sosyal medyada garip tepkiler alıyor donk un maaşı.aslında bu algı hem kulübü hemde oyuncuyu zor duruma sokuyor.bazı durumları anlatmak zor.

    düşük maaşa düşük seviye oyuncu aldığın zaman kar etmiyorsun.sen kulüp olarak belli seviyeyi korumak zorundasın.büyük kulüpler için geçerli bu durum.

    tarık çamdal dan ve benzerlerinden yapılan zararı biliyoruz.kariyerinde belli seviyede oynamamış oyuncudan zarar etme durumu daha fazla aslında.çünkü başarısız olma ihtimalin yüksek.hatta yetenekli olsalar bile tecrübesizlik başarısızlığa neden olan faktörlerden biri.
    bu sezon aldığımız oyunculara bak.hep belli seviye oyuncular.sezonun en kritik maçlarında 1 puan kaybının hedeften koparacağı maçlarda bu takım ayakta kaldı.kim vardı kritik maçlarda.orta sahada donk fernando.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk'dan yana kuşkum yok. Takımda kalmayı fazlasıyla hak etti ve çok da severim. Hatta blogun sağında fotoğrafı dahi var. Ama bu maaş olmaz. Eğer bu maaşı verirsen maddi istikrar, maaş bütçesini düşüreceğiz gibi şeyler diyemezsin. Şu isim bunu alıyor diye de örnek veremem, kötü temeli daha da desteklemek olur bu.

      Sil
  3. Feghouli beklentilerimizin farkında ve bu sezona damgasını vuracak diye düşünüyorum ben de.Bize hem ligde hem de Avrupa'da çok katkı sağlayacak.Valencia günleri yükleniyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi çalışmış, üstelik bunu da reklam etmedi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir