3 Temmuz 2018 Salı

1 Temmuz itibariyle sözleşmesi bitmiş ve hala bir takıma imza atmamış isimler var


1 Temmuz itibariyle sözleşmesi bitmiş ve hala bir takıma imza atmamış önemli isimler var. Kiminin transferi ufukta olsa da bizler adına "acaba" diyeceğimiz isimler de mevcut. Sadece bu isimlere takılmamak lazım, biraz daha derinlere indiğimizde de önemli isimler var. Biz şimdilik en iyilerini konuşalım.

Max Meyer 
Gianluigi Buffon 
Holger Badstuber 
Jack Wilshere 
Hatem Ben Arfa 
Yaya Toure 
Yohan Cabaye 
Fernando Torres

Buffon'un PSG ile anlaştığını biliyoruz. Gelecek hafta içinde açıklama gelecekti ve 2 yıllık anlaşma yapıldığı söyleniyor. Buffon belli ki Euro 2020'i görüp öyle bırakacak. 40 yaşında böyle bir macera denemesi de fazlasıyla ilgi çekici.

Max Meyer'in hala bir takımla anlaşmamış olmasına şaşırıyorum. Henüz 22 yaşında ve önemli bir futbolcu. Schalke 04 bu tarzda birçok ismi bedelsiz olarak kaptırdı, Max Meyer de son halka. Hoffenheim'la adı geçiyordu ama onların belli bir maaş disiplini var, onu aşmadılar. Premier Lig'e gitmesini beklesem de zaman geçtikçe kafamda bir acaba oluşuyor. 


Holger Badstuber'in de büyük stoper olduğunu düşünüyorum. Yaşadığı büyük sakatlıklara rağmen geri dönmeyi başardı ve Stuttgart formasıyla iyi bir sezon geçirdi. Yine de bu sakatlıklar yüzünden güvenmek zor. Stuttgart adına da kumardı, bu yüzden 1 yıllık sözleşme yapıldı. Geri dönüşü itibariyle piyasası da yükseldi. Lazio diyorlardı ama o konuda bir adım gelmedi. Ağırdır ama iyi bir sol ayaklı stoperdir, teknik özelliği çok yüksek.

Jack Wilshere'nin de ismi son günlerde Fenerbahçe'yle geçiyor. Yine sakatlık belasından çok çekmiş ve kalitesini gerçek anlamda yansıtamamış bir isim. Arsenal'in ondan beklentileri çok daha büyüktü. Henüz 26 yaşında ve hala çok büyük bir değer. Ülkemize adım atmasıyla da eminim ki farkı çok büyük olacak.

Hatem Ben Arfa'nın ise bazı dönemlerde kayıp sezonları var. Nice öncesi ve sonrası o kayıp dönemlerden biri mesela. PSG'den ayrılmaması büyük bir inattı, koca sezonu kendi isteğiyle çöpe attı. Nice döneminde ise geri dönmeyi başarmıştı, o dönüş kendisini PSG'e taşıdı. Sorunlu ama izlemesi de bir o kadar keyifli. Farkı da büyük olur sorunu da. Alan takım için büyük bir kumar.


Yaya Toure'nin yaşı 35'e dayandı. Bu yaşta bir isme de maliyet oluşturmak ne denli akıllı hareket olur bilinmez. Büyük bir tecrübe, bu yaşta dahi fark yaratır ama yaş / maliyet ekseninde beli doğrultmak zor. Galatasaray'la adı anıldığında da bunu yazmıştım. Avrupa'da kalmaya niyetli olduğu yazılıyordu, fedakarlık yapmak durumunda.

Yohan Cabaye'nin ismini ise nedense çok konuşmuyoruz. Transferi oldukça olası ve gelmesi durumunda da farkı büyük olur. 2. bir Belhanda diyoruz ya, o isim Cabaye. 32 yaşında olsa da en az 2 sezon büyük işler yapardı. Transferinin gündem olmasını isterdim. Belki ilerleyen günlerde konuşuruz, bilinmez.

Fernando Torres tarzı forvetlerin Türkiye'de istisnasız iş yaptığını yıllardır görüyoruz. Torres de kaç yaşında olursa olsun büyük işler yapardı. Onun da Japon Ligi'ne gideceği söyleniyor, bu yüzden hiç umutlanmamak, düşünmemek gerekiyor. Gomis gibi bir isim varken de Torres olmazdı. Olası bir Gomis ayrılığına karşı bu tarz isimler gündeme gelebilir..

5 yorum:

  1. Hocam Podolski'nin bize donmek icin mesaj gonderdigi gibi haberler duyuyoruz boyle bir haberin asli astari var midir, bilgin var mi acaba? Gomis Podolski hatti cok heyecan verici olabilir bana gore.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bilgim yok. Podolski'nin dönmesini de istemem.

      Sil
  2. Cabaye ve Max Meyer bizim işimize yarayabilir. Meyer'in almanya içinde piyasası vardır bize kalmaz ama Cabaye mantıklı olabilir. Henüz euro 2016 da bile fransa milli takımının oyuncusuydu fark yaratacak oyuncu olabilir bizim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derken Cabaye Arabistan'a gitti. Max Meyer için ise Dortmund diyorlar, çılgın bir piyasa var. Burada olan isimlerden birini almak gerçekten zor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir