26 Temmuz 2018 Perşembe

Akıllara ister istemez Ozan Tufan geliyor


Fatih Hoca'nın transfer açıklamalarından devam ediyoruz. En sürpriz noktaya geldik şimdi de. Dün bu açıklamanın ardından uzun uzun kim, kimler olabilir diye düşündük. Hocanın burada genel bir mesaj verdi gibi görünse de bu anlamda kafasında ismi belirlemiş gibi. Buna en yakın isim de Ozan Tufan gibi görünüyor.

"Transferler ile ilgili her gün birini okuyoruz. Bize gelen resmi hiçbir teklif yok. Şampiyon bir takım, istenenler olabilir ama yazılı hiçbir teklif yok. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor kendi içinde sirkülasyon yapabilirse zaten dışardan oyuncu almayız. Biz vermiyoruz, onlar vermiyor, oraya gitme diye mukavelesine madde koyuyoruz. Bizde başarılı olmayan oyuncular her takıma gidebilmeli. Bu durum ekonomik de değil, mantıklı da değil. ‘Biz de başarılı olmadı, orada oldu mu’ korkutuyor? Aşı tutmamıştır. Kendi içimizden halledemediğimiz sürece dışarı bakıyoruz. Bunu bir kırabilirsek… Bende diyelim ki 3 santrfor, 2 bek, 4 orta saha var. Verebilirim gitmek istiyorsa. Bunu kendi içimizde halledebilirsek çok iyi olacak."

Fatih Hoca'nın görev tanımı "Türkiye Futbol Direktörü" olmasa da hala ülke futbolunu yönettiğini düşünüyorum. Müthiş bir yönlendirici ve dikkatleri bambaşka noktaya çekti. Sözleşmesi biten isimleri bir kenara koyuyorum, bonservis ya da kiralık şekilde bu 4 büyük takımın kendi arasında gerçekleştirdiği çok fazla transfer yok. Özellikle de Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında hemen hemen örneği dahi yok.

Ayhan Akman transferi geliyor aklıma. Beşiktaş onu Gaziantepspor'dan rekor ücrete transfer etmiş ama beklediğini alamamıştı. Galatasaray ise Ayhan Akman'ı dönemin şartlarında 2.5 milyon dolar + Ahmet Yıldırım + Mehmet Aksu karşılığı transfer etti. Beşiktaş açısından baktığımızda Ahmet Yıldırım'ın 100. yıl kadrolarında önemli bir yeri oldu. Galatasaray açısından baktığımızda ise Ayhan Akman'ın uzun yıllar bu formayı giydiğini, futbolu da burada bıraktığını gördük. 

Fatih Hoca'nın bahsettiği durum da Ayhan Akman transferine benzer bir örnek. Takımında tutmamış ama yeteneği bilinen, potansiyel sahibi futbolcuların yer değiştirerek kazanılabileceğini düşünüyor. Şu an akla yatan tek örnek Ozan Tufan. Belli ki Cocu da onu düşünmüyor ve Fenerbahçe'nin mevcut orta saha bolluğunda Ozan Tufan'ın pek bir şansı yok. Talibi var mı bilmemekle birlikte ayrılığını olası görüyorum.

Fenerbahçe adına önemli bir yatırımdan bahsediyoruz. Henüz 23 yaşında ve 7 milyon avro gibi bir rakama transfer etmişlerdi. Bu rakamı bulmaları imkansız, en azından bonservis arıyorlarsa. Ozan Tufan'ın parlaması ve bir sonraki transferi hedef olmalı ki en azından bu parayı çıkarsınlar. Avrupa'ya gidişi bu noktada daha olası duruyor.

Fatih Hoca'nın da Ozan Tufan'ı düşünmesini doğal görüyorum. Ozan Tufan yönetilmesi zor bir karakter olmakla birlikte o karakteri en iyi yöneten iki teknik adamdan biriydi. Milli Takım'a çok genç yaşta aldı ve en kötü durumunda dahi ısrar etti. Hemen hemen kullanmadığı pozisyon da kalmadı. En son stoper olarak dahi düşündüğünü görmüştük. Fenerbahçe'de ise bir türlü tutunamadı Ozan Tufan ve sorunlarıyla, aldığı kilolarla konuştuk.

Fatih Terim'in Ozan Tufan'ı ayaklandırabileceğine inanıyorum. Eminim ki Fenerbahçeli de böyle düşünüyor ve bu transfere karşı çıkma nedeni de bundan kaynaklı olur. Ozan Tufan kazanıldığı an ülke futbolu adına çok büyük bir kazanım. Donk'la neler yaptığını gördük, o pozisyonda Ozan Tufan gibi bir potansiyelle bambaşka şeyler konuşuruz. Böyle bir transfere soğuk bakmazdım.

Fenerbahçeliler kızar belki ama Eren Derdiyok'la takas olabilir mi diye düşünmedim değil. Orada da forvet alternatifi ihtiyacı doğdu ve Eren Derdiyok'un yerli statüsünde olması avantaj. Fernandao > Eren Derdiyok diye düşünmekle birlikte Fernandao'dan doğan boşluğu doldurma anlamında Eren Derdiyok isminin gündem olması beni şaşırtmazdı. Yine de Ozan Tufan gibi bir potansiyel ve yatırımla Eren Derdiyok'u takas etmek sadece bir hayal..

4 yorum:

  1. Benim aklıma da ilk ozan tufan geldi ce orta sahayı genişletmek adına çok işimize yarar. Fatih Hocanın elini çok rahatlatacak bir transfer olur. Bence Fenerbahçe taraftarı da yönetime tepki göstermez Ozan bize geldi diye sonuçta baya bi tepkili onlar da Ozan'a karşı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milli Takım'da ısrar ettiği ve gelişim sağlattığı bir isimdi. Hal böyle olunca da düşünüyor insan.

      Sil
  2. Hoca ozani yalanladi. Geriye kim kaliyor ki cok sasirdim alperi isteyecegini sanmiyorum. Hoca acaba ozani neden yalanladi
    Ozani hülle yontemiyle alsak olmaz miydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bilmiyorum kimden bahsetti. Belki de göndermek istediği isimler için konuştu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir