31 Temmuz 2018 Salı

Ali Yavuz Kol'un farkı henüz 17 yaşında olsa da güçlü fiziği


Bu forvet yokluğunda kamp döneminde kadroda olmamasına şaşırmıştım. Gomis / Eren Derdiyok'u Muğdat Çelik ve Ahmet Sivri'yle desteklemeye çalıştık. Bu dörtlü arasında da öne çıkan isim Muğdat Çelik oldu. Eren Derdiyok sakat, Gomis ise beklenenin çok uzağında. Ahmet Sivri de Yunus Akgün ve Doğan Can Davas gibi bir çıkış sağlayamadı.

Durum böyle olunca da Tunus ve Yunanistan'da oynanacak hazırlık maçları kadrosuna Ali Yavuz Kol da dahil edildi. 2001 doğumlu ve henüz 17 yaşında. Farkı da henüz 17 yaşında olmasına rağmen güçlü fiziği. Altyapımızda her ne kadar yetenekli futbolcular olsa da en iyisini dahi "fiziği" üzerinden eleştiriyoruz. Atalay Babacan ve Recep Gül gibi yeteneklerin burada olmama nedenleri bana sorarsanız bundan.

Ali Yavuz Kol'un farkı güçlü fiziğinden geliyor. Handikabı ise 1.75'lik boyu. Biraz daha uzun olsa çok daha komple bir forvetle karşı karşıya olurduk. Potansiyelinin Ahmet Sivri'nin üzerinde olduğunu düşünüyorum. Ahmet Sivri de teknik özellikleriyle ve hareketliliği ile öne çıkıyor ama Ali Yavuz Kol'un bir forvet için komple özellikleri var.

Kanatlarda daha rahat oynayabiliyor, hareketli, teknik özelliği yüksek ve iyi bir bitirici. Tunus'da oynanan maçta da sadece 10 dakikada etkisini net şekilde gösterdi. Eminim ki AEK karşısında biraz daha fazla süre alacak ve Galatasaray'ın en büyük gelecek vaat eden gençlerinden biri. 2000 jenerasyonunu ısrarla ön plana çıkarsak da 2001 / 2002 jenerasyonları da hiç fena değil.

Fatih Hoca'nın oyun düzeninde hızlı, ayakta kalan ve teknik oyuncuların önemi büyük. Yunus Akgün'ün yaz döneminde yaptığı bireysel çalışmaların şahidi benim. Şu an fiziğini güçlendirdiğini görüyoruz ve takım içinde hiç sırıtmıyor. Ali Yavuz Kol'un ise zaten iyi olduğu özelliği fizik gücü ki şans bulması halinde üzerine daha da koyacak.

A takımda kalacağına inanıyorum. Şu an Yunus Akgün, Doğan Can Davas ve Ali Yavuz Kol'u etki anlamında öne çıkarıyorum. Celil Yüksel ve Ahmet Sivri gibi isimler ise kiralık olarak takımdan ayrılabilirler. Sezon içinde de farklı genç futbolcuların da A takımda deneneceğini göreceğiz. Ozan Kabak'ı bu isimlerden farklı bir yere koyuyorum, Fatih Hoca'nın ondan beklentisi çok daha yukarıda..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir