28 Temmuz 2018 Cumartesi

Asıl beklenti Ozan Kabak tarafındaydı


Galatasaray'da gün itibariyle birçok genç futbolcuyu konuşuyoruz. Fatih Hoca'ya "altyapıda kimse yok" denilse de aslında iyi isimler olduğunu kamp döneminde göstermiş oldu. Beklediğimiz bazı isimleri göremesek bile Yunus Akgün, Doğan Can Davas, İsmail Çipe ve Celil Yüksel gibi isimleri konuşuyoruz.

Asıl beklenti Ozan Kabak tarafındaydı. Fatih Hoca da bunun sinyalini geçen sezonun son haftalarında vermişti. Sakatlığı yüzünden kampta yer alamaması büyük şanssızlık. Stoper konusunda sorun var ve transfer yapılmaması itibariyle de eksik rotasyonla devam ediyoruz. Serdar Aziz'in sakatlığı vardı, Maicon / Ahmet Çalık üzerinden dönen bir tandem izledik ve bu durum da Donk'u stopere attı. Ozan Kabak olsa ciddi şans bulacak ve aşama kaydedecekti.

Neyse ki uzun bir sakatlığı yoktu ve Club Africain / AEK maçları için oluşturulan kamp kadrosunda yerini aldı. Stoper rotasyonundaki sorun devam ediyor, bu 2 maçta da şans bulabileceğine inanıyorum. Maicon iyi sinyaller vermiyor, Ahmet Çalık'ın da büyük bir şansı olduğunu düşünmüyorum. Donk'un stoper performansı beğenildi ve henüz transfer yapmadık. Serdar Aziz / Ozan Kabak tandemini maç içinde mutlaka izleriz.


Yeni isimlerden bir de Ali Yavuz Kol var. İsviçre kampında onun da olmasını bekliyordum, hele ki bu forvet kıtlığında. Eren Derdiyok'un sakatlığında gün doğdu diye düşünüyorum, forvet rotasyonunu bu kamp döneminde o tamamlayacak. Gomis'in de kamp kadrosunda yer alması iyi bu arada, gider mi kalır mı bilemem ama onu dışarıda bırakmak değersizleştirir.

Ahmet Sivri de önemli bir potansiyel. İsviçre kampında iz bırakan bir performansı olmamış olsa da potansiyelini biliyoruz. O rotasyonda sürprizi Muğdat Çelik yaptı ve kamp dönemini iyi geçirdi. Değişen bir oyun düzenimiz var, forveti daha çok sahte 9 gibi düşünecek gibiyiz. Forvet transferinde de hedef bu olacaktır. Gomis'in olası transferi sonrası bu durum daha net ortaya çıkar.

Ali Yavuz Kol, 2001 doğumlu ve kendi jenerasyonunun en önemli forvetlerinden biri. Hızlı ve bitirici özelliği yüksek bir isim. Fizik anlamında dezavantaj yaşasa da güçlü bir futbolcu. Rakip ceza sahası içerisinde etkisi büyük, bu anlamda da Ahmet Sivri'ye oranla daha iyi bir potansiyel dahi olabilir. Onu da izlemek heyecanlı olacak..

2 yorum:

  1. ismail çipe: geçer not aldı.tutan kaleci.ve fiziği gayet iyi.şu anda ikinci kaleci olur fikrindeyim.çoğu kaleci üzerine gelen sert şutlarda yumruklar yada çeler.fakat ismail çipe tutuyor.adeta top ellerine yapışıyor.çoh enteresan

    yunus akgün: oldukça yetenekli ve kendine güvenli bir sol ayak.dar alanda gayet sakin işler yapıyor.club african maçında geçer not aldı.üzerinde durulmalı.

    doğan can davas: geçer not aldı.

    celil yüksel:agresif bir orta saha oyuncusu mu geliyor acaba?agresifliğinin yanında tekniğide fena sayılmaz.

    demekki doğru seçimler yapılmaya başlanmış .kamp kadrosuna boşuna çağrılmamışlar.

    gelecek sezonlarda bu gençlerin direkt alternatif isimler olabileceğini düşünüyorum.bu hazırlık kampında biraz daha fazla maç oynanabilirdi.gençler için büyük bir tecrübe bu.üst seviye oyuncularla beraber oynamak kazanımdır her zaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca da geçen sürede bu isimleri izletti, analizler çıkarttı. Bazı isimlerin çağrılmaması sürpriz olarak algılansa da her şey planlı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir