19 Temmuz 2018 Perşembe

Atiba Hutchinson & Galatasaray, menajer kaynaklı bir haber olduğunu düşünüyorum


Atiba isminin Galatasaray'la anılmasının menajer kaynaklı bir durum olduğunu düşünüyorum. Uzun zamandır Beşiktaş ile pazarlık halinde olsalar da anlaşma sağlayamadılar. "Bizi Galatasaray istiyor" demenin bir pazarlık unsuru olduğu düşünülüyor olabilir. Galatasaray konusu mantığıma oturmuyor.

Bugün Beşiktaş'ta kalma ihtimali bile "simge" isim olmasından kaynaklı. Uzun yıllardır Beşiktaş forması giyiyor ve simgeleşen yabancılardan oldu. Sadece Beşiktaş değil, ülkenin de gördüğü en özel karakterlerden biri. Tam bir mücadele adamı, çıkar ve işini yapar. Belki uç seviyesi çok yükseklerde değil ama kötü oynadığı maç sayısı da çok azdır.

Ne kadar profesyonel olursanız olun 35 yaşınıza geldiğinizde oyununuzda büyük bir yavaşlama olur. Atiba'ya güvenerek yola çıkmam ama alternatiflerden biri olarak düşünürdüm. Beşiktaş'ın düşüncesi de eminim ki bu, alternatiflerden biri olarak tutmak istiyorlar. Alternatif bir isme de yüksek ücret vermek istememeleri fazlasıyla doğal. Burada fedakarlıklar konuşur, Atiba Beşiktaş'ta kalmak istiyorsa ödün vermeli.

Galatasaray'la alakalı ise düşünmüyorum bile. Zaten çok genç bir takım sayılmayız ve yabancı sayısı noktasında büyük sorun yaşıyoruz. 35 yaşındaki Atiba'yı Fernando ve Donk'un olduğu pozisyona neden transfer edelim ki. Galatasaray'ın bir orta saha ihtiyacı olduğu kesin olsa da bunun profili belli. Badou Ndiaye tarzında bir tempo silahı ve Emre Akbaba gibi yaratıcı bir isim. Atiba'yı bu profile uydurmanın bir imkanı yok.

Menajer kaynaklı yani, başka bir açıklaması yok. Önerilmiş olabilir ama kabul görmez. Beşiktaş'ta kalmasını daha olası görüyorum. Oraya da yakışıyor, Beşiktaş formasıyla özel bir isimdi. İçinde büyük bir Türkiye aşkı varsa da farklı alternatiflere bakmalı. Atiba'yı severim, futbolunu beğenirim, profesyonelliğinin de altını çizerim, bunun yanında Galatasaray'ın ihtiyacı olmadığını da söylemek isterim.

4 yorum:

  1. donk ile imzalanmasaydı tamam derdim ama şu an o pozisyonda selçuk inan bile yeri geldiğinde oynayacak

    YanıtlaSil
  2. Felipe Melo'nun düsüs yasadigi donemlerdeki halini düsününce Atiba bize hele su formuyla hic yardimci olamaz diye düsunuyorum, 3 sene önce Melo giderken belki olurdu su an hele cok zor zira sadece dinamo degil yaratici da olmasi gerekli su an alinacak adamin ve Atiba da ikisi de artik pek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melo'nun düşüş yaşamış halinde dahi teknik düzeyde farklılıklar vardı. Atiba zor, onun yerinde Fernando ve Donk var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir