4 Temmuz 2018 Çarşamba

Aziz Behich & Galatasaray, diğer yerli sol beklere oranla en iyisi


Carole'nin Galatasaray'da kalma ihtimali olmasını isterdim. Yabancı sayısıyla alakalı sorunumuz var ve Carole'yi yedek sol bek olarak takımda tutmanın anlamı da yabancı transferi düşünülen bir pozisyona yerli almak. Stoper, orta saha ve forvet gündemi arasında da (kanatlara bir de Trezeguet denilirken) Carole'yi takımda tutma şansı kalmıyor.

Alabileceğimiz herhangi bir yerli sol bekin de Carole'nin yerini tutacağını düşünmüyorum. Fatih Hoca'nın yükseltebileceği isimlerdendi. Galatasaray'a ilk geldiğinde potansiyelini görmüştük, atletik özellikleri de var ve mevcut bazı isimlerin yükselişini gördüğümüzde de Carole adına şans vardı. Şu noktada Carole'nin olası transferi üzerine konuşabiliriz.

Düşük maaşı ve potansiyeli bizim açımızdan büyük şans. Anadolu açısından kıymetli bir futbolcu ve ülke içinden yapılacak x transferde takas olarak göndermek oldukça olası. Trezeguet, Emre Akbaba ve Aziz Behich gibi isimleri konuşurken Carole ve Ahmet Çalık gibi düşük maaşlı isimlerin takas olarak elden çıkması mümkün.

Yerli sol bek ihtimalleri arasında da en çok öne çıkan ismin Aziz Behich olduğunu düşünüyorum. Ömer Bayram ve Atila Turan'a göre çok daha önde olduğunu düşündüğüm bir futbolcu. 27 yaşında, Avustralya Milli Takım forması giyiyor ve uzun zamandır Bursaspor'un en istikrarlı isimlerinden biri. Geçtiğimiz sezon için Bursaspor'u çok eleştirsek de Aziz Behich'in iyi bir istikrarı vardı.

Geçtiğimiz sezon ligde 31 maçta 5 gol 2 asisti var. Eleştirilecek yanları var elbette, fark yaratacak yerli sol bek bulmamız imkansız. Nagatomo'nun istikrarına güvenmemiz ve onun arkasını da mümkün olacak en iyi şekilde doldurmamız gerekecek. Aziz Behich tempolu bir futbolcudur ve hücum / savunma dengesi anlamında da yeterli özellikleri var. Dripling, top kapma ya da teknik özellikleri gibi.

Teknik bir sol bek diyemem ama görev adamıdır. Özellikle Şenol Güneş'in Bursaspor'unda iyi bir yeri vardı. O takımdan hemen hemen herkes transfer yapsa da o takımda kaldı. Sözleşmesinin bitmesine 1 sezon kaldı, Bursaspor da onu elden çıkarmaya bakıyor. Olası bir Carole takasına sıcak bakarlar diye düşünüyorum. Hem o pozisyona iyi bir isim almış olurlar, hem de Aziz Behich'in maliyetinden kurtulurlar. 

Galatasaray adına külfetli bir iş olmayacaktır. Hem diğer yerli sol beklere oranla daha iyi bir futbolcu, hem de maddi noktada bizi biraz daha az zorlar. Beklentiyi doğru ayarlamamız durumunda da üzmez. Bu noktada "yapabilecek bir şey yok" diye bakıyorum. Yerli bir sol bek alternatifi olmazsa olmaz ve alttan bu anlamda gelen de yok..

4 yorum:

  1. Carole ile takasi muthis bir fikir hocam, umarim yetkililere de ulasir bu yazi. Carole bence dogru oynatilirsa Azizden iyi futbolcu ve bu takasta kalite olarak zarar da etsek yerli anlaminda elimizi rahatlatacak makul bir hamle olacaktir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bursaspor'un da işine gelebilecek bir hamle bu.

      Sil
  2. Avustralya'nın sol kanadını baya bi canlandırmıştı oynadığı maçlarda... İyi bir alternatif olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuşulan yerli sol bekler arasında bence en iyisi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir