24 Temmuz 2018 Salı

Belhanda satılsın hashtag'i kadar alakasız bir girişim daha görmedim


Bazı Galatasaraylıların Belhanda üzerindeki beklentisi o kadar farklı ki bazı noktalar ısrarla görülmüyor. Asıl pozisyonu 10 numara olsa da versatil bir adamdan bahsediyoruz. Galatasaray'da ağırlıklı olarak 8 numara oynadı ve katkı verdi. Bir önceki sezonda Nice formasıyla ağırlıklı olarak sol kanatta oynadı.

O dönem Nice'nin başında Favre vardı ve Belhanda da tuttuğu bir isimdi. Yeni sezonda onu takımda tutmak isteseler de Galatasaray'ın çıktığı bonservisi göze alamadılar. Galatasaray performansına bakınca da belki çok daha iyisini yapabilir ama asla kötü bir sezon geçirmedi. Önemini de onun sahada olmadığı maçlarda daha net ortaya çıkıyor.

Bu konuda çok konuştuğumuz için detaya inmeyeceğim. Bundan sonrasını konuşalım, Belhanda için bazı gelişmeler olabilir. Favre'nin Belhanda'yı Dortmund'a transfer etmek istediği konuşuluyor. En azından bu haber dillenmeye başladı diyebiliriz. Bu tarzda bir hamleyi de bekliyordum, söylediğim gibi Favre'nin tuttuğu bir isim.

"Top kapması" eleştiriliyor da modern orta sahada bu aranıyor. Seri bir futbolcu, topla çıkabilen, hücumun çoğu noktasında oynayabilir. Şu an Galatasaray'da da alternatifi olmayan bir futbolcu. Belhanda'ya alternatif bakarken Belhanda'yı kaybetmenin götürüsü çok olur. Buna rağmen bir yandan da bonservis geliri elde etmek gerekiyor.

İyi bir teklife satılmasına takılmam. Yeter ki şimdiden alternatifler belirlensin ve hamle yapılsın. Emre Akbaba'yı olmazsa olmaz görüyorum, Belhanda da giderse o ağırlıklı bir ismi bulmak lazım. Bir yandan da Badou Ndiaye tarzında bir orta saha ihtiyacı var. Dortmund orta saha formatını değiştiriyor, aynısı Galatasaray'a da lazım.

Belhanda satılsın hashtag'ı kadar da alakasız bir girişim daha görmedim. Belhanda'ya 10 numara verildiğinde gösterilen bir tepki vardı ve bunun üzerine çıkılmaz diyordum. Bu hashtag'le birlikte üzerine çıkmış olduk. İyi bir teklif gelir ve gider, bunlar ayrı konu. Belhanda'yı ısrarla yok görmek, hatta çöp muamelesini yapmayı asla anlamayacağım..

19 yorum:

  1. koca sezon tek bir büyük maç alamamış

    koca sezon tek bir deplasman maçı skora katkı yapamamış

    koca sezon tek bir anadolu maçı alamamış

    koca sezon tek bir ztk maçı alamamış

    koca sezon sadece 1 maç maçın adamı seçilmiş

    koca sezon sadece 1 maç harici yaptığı tüm skor katkıları 2 ve üzeri farklı kazanılan maçlar

    koca sezon sadece 1 maç kornerden asist yapabilmiş

    bir adama çöp muamelesi yapmayalım da ne yapalım ? başımıza mı çıkaralım menajer itelemesi bomboş bir topçuyu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yuzden mi olmadigi maclarda kaleye zor gittik. Bir sen biliyorsun futbolu herkes kaz.

      Sil
    2. Ben cevap dahi vermeyi düşünmüyorum, gerek yok. Saygı da duymuyorum bu görüşe, kusura bakmayın. Siz de duymayabilirsiniz, onunla da ilgilenmiyorum.

      Sil
  2. Maalesef çok cahil ve şımarık bir taraftar güruhu oluştu son dönemde türkiye'de. o çöp bu çöp,o leş bu leş..

    YanıtlaSil
  3. Belhanda da Feghouli de satilabilir yaslari satis icin son yılları. Ucretleri cok yuksek. Yerine oyuncu bulmak kolay degil dogru ama ekonomik sartlar satisi makul hale getiriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu mantıklı yorum. Herkes gidebilir, teklif gelmesi halinde kimseye dur diyemeyiz. Belhanda ve Feghouli de yaşları itibariyle piyasa yapabilecek isimler.

      Sil
  4. İyi bir paraya satılıp transfer bütçesi oluşturursa bize iyi olur transferi. Ama burhanda bizim için ciddi bir değer saha içinde kıymetini o gittikten sonra anlarız gibi geliyor.

    YanıtlaSil
  5. şu anda ekonomik olarak öyle bir durumdayız ki belli bir ederi geçen her teklife kadrodaki her oyuncu (buna şu anda kadronun en önemli isimleri muslera, fernando ve serdar da dahil bence) vazgeçilmez değil. bu nedenle umarım kadroda her pozisyon için scout ekibinin belli oranda bir havuz oluşturmuş olmasını umuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her an x isim gidebilir gibi altyapı hazırlanmalı ve alternatif üretmeliyiz.

      Sil
  6. Öncelikle sevmediğimi söylemek istiyorum.Yok yani tam düzeldi diyorum sonraki maç dağlara taşlara oynuyor ama bu durum böyle saçma bi hashtag açılmasını da gerektirmiyor.Sezon boyunca ne çok çok iyiydi ne de çok çok kötü.Takımın sezon boyunca Belhanda yokken kötü olmasının sebebi de oyunun Belhanda üzerine kurulu olmasıydı.Bunu bi anda değiştirmek de mümkün olmadığı için o yokken zorlandık.Sneijder'in olmadığı maçlarda da zorlanıyorduk sistem onun üzerine kurulu olduğu için.Ayrıca bu hastayı açanlarda hıc mi akıl yok?Takımın başında Fatih Terim varken sırf hashtag açıldı diye oyuncuyu göndereceğini mi düşünüyor bunlar?Alıştılar tabi dursun döneminde tag açıp istediklerini yönetime yaptırmaya ama unuttukları şu ki artık dursun yok

    YanıtlaSil
  7. Hashtag olayını ben de çok mantıksız buluyorum ama sizin de bu Belhanda ısrarınızı ve Belhanda'yı begenmeyenlere saygı duymuyorum cümlenizi de çok garip buluyorum. Gerçi iç sahada kazandığımız Beşiktaş maçında bile bana göre sahadaki tek katkı vermeyen oyuncumuz Belhanda'yı sahanın en iyilerinden olarak gören de sizdiniz ne yazık ki.( Benim yorumum altına bu cevabı vermiştiniz) Son zamanlarda eskiye gore daha az bu blogu takip eden bir takipçiniz olarak tavsiyem, içinde hakaret vb. şeyler olmadıkça her görüşe saygı duymanızdır.( Belhanda konusunda sizden tamamen farklı düşünmeme rağmen benim sizin düşüncenize saygı duymam ve yazınizı tamamem okumam gibi). Blog sizin olduğu için bu yorumu yayimlamama hakkınız da var, buna da saygı duyarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmeyenlere saygı duymuyorum demedim, elbette saygım var. Çöp muamelesine saygım yok, demek istediğim bu. Yorumu yayımlamayabilirdim de ama yayımladım.

      Sil
    2. "Çöp" kavramı da Belhanda için geçerli değil sadece, kavramı genel olarak çirkin buluyorum. İlk yorum adına da 1000 tane yazı yazmışımdır, dayanağı yok maalesef. Çekmece istatistiklerle eleştiri oluyor. Belhanda'dan beklenti, düzen içindeki rolü ve Belhanda olmadığındaki takımın durumu konuşulmamış. Eleştirilebilir, bence de fazlasını yapmalı. Hatta beğenilmeyebilir de, bunlara tamam. Muamele ise yanlış, buna saygı duyamam. Görüş değil çünkü bu. Sizin anlamadığınız nokta bu olmuş.

      Konu size göre bana göre durumu da değil maalesef :) Orada da bir laf sokma girişiminiz olmuş ama görmezden geleyim diyeyim. Yazdıklarım duruyor, arkasındayım tabii ki.

      Sil
  8. Malesef Belhanda, Terimden sonra gelen Mancininin yaşadıklarını yaşıyor

    YanıtlaSil
  9. Snejder yerine geldiği icin belhandaya taraftarların bir kısmı böyle bir haksızlık yapıyor ki onlara gs taraftarı bile diyemeyeceğim takımda önemli bir pozisyonda oynayan bir futbolcu için böyle bir tag açmak cok büyük bir saygısızlık ve terbiyesizliktir. Belhandaya gelinceye kadar takımda o kadar faydasız ve gereksiz futbolcu var ki önce onları gözünüz görsun. Ayrica sanki snejderi belhanda gonderdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O olayın benim nazarımda da açıklanabilir bir tarafı yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir