22 Temmuz 2018 Pazar

Belli ki Donk stoper için b planı olarak düşünülüyor


Donk'un stoper performansı Kasımpaşa döneminde dahi eleştiriliyordu. "Gamsız" denirdi onun için, bu da fazlasıyla konsantrasyon kaybıyla alakalı. Müthiş bir fiziği ve pozisyonuna göre çok iyi top tekniği var ama yeterince odaklanmıyordu. 

Rıza Çalımbay döneminde ise orta sahada kullanılarak fark yaratan bir futbolcu oldu. Fiziği ve top tekniği çok daha ön plana çıkmaya başlamıştı. Burada altı çizilesi bir nokta var, 6 değil de 8 numara gibi oynuyordu. Burada 6 numara ağırlıklı olarak Castro'ydu ve saha içerisinde Donk'u yükselten de kendisiydi.

Galatasaray'da ise direkt olarak Melo'nun yerine düşündük ki kafadan Donk'u bitirmiş olduk. O yüksek beklenti içinde de kayboldu gitti. Beklenti yüksekti, yapı ise bir o kadar kötüydü. Ertesi sezon düşünülmedi bile, ondan sonraki sezonda da Tudor yüzüne bakmadı. Fatih Hoca'yla birlikte ise bambaşka bir Donk izliyoruz.

Geçici bir etki değil bu. Geçen sezon gelen şampiyonluğun en önemli isimlerindendi. Badou Ndiaye'nin ayrılığı, Fernando'nun beklenenden uzun dönüşü içerisinde sahne aldı ve sorumluluktan kaçmadı. "Gamsız" deniyordu, biz ise mücadele eden bir karakter izledik. 

Burada Donk'a artı yazılacak durum çalışmayı bırakmamasından. Verilen şansı da iyi kullandı ve kendisi üzerinde ısrar edildi. Hoca farkı ise en önemlisi, sıfırdan bir transfer yarattı. Bugün Donk'un harika bir alternatif olduğunu görüyoruz. Orta saha kısmını geçtim, yerden yere vurduğumuz stoper performansı dahi "acaba" dedirtiyor, olabilir mi diye düşünüyoruz.

Galatasaray'ın mutlaka iyi bir stoper hamlesi yapması gerekiyor. Kimi sol stoper der, kimi hızlı ve atletik bir isim der, kimi de lider stoper diyebilir. Tüm bu özellikleri elbette bir isimde bulamayız (bulsak bile bizi aşar) ama profiller bunlar. Denayer'i son ana kadar zorlayacağız gibi görünüyor ki bir hamle yapana kadar geçecek sürede ne yapabiliriz diye düşünüyorum.

Valencia karşısında Maicon / Donk ikilisinin 11'de olacağını gördüğümde "ağır" kalabilecekleri üzerinden yorum yaptım. Bu ikilinin artısı ancak topu kullanma noktasında olabilir. Maçta ise kötü bir Maicon performansı izledik, Donk ise beklentimin üzerindeydi. Konsantrasyon kayıplarından çok uzaktı, oyunu geriden iyi kurdu ve topla çıkışları da vardı. 

Belli ki stoper için b planı olarak düşünülüyor. En azından ligde iyi bir performans göstereceğine de inanıyorum. Donk'un takımda kalmasının ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk. Yerine bir isim almak hem ffp'ye eksi yazacaktı, hem de kumardı, bilinmezlik. Bıraktığı noktanın üzerinde buldum, özellikle de bu stoper performansının ardından..

6 yorum:

  1. Hem orta saha hem de defans için önemli bir alternatif oldu. Yani joker diyebiliriz bir nevi.

    YanıtlaSil
  2. Donk Serdar Aziz gibi isimlerin performansının artması ile birlikte şunu görmüş olduk futbolcu eğer çok büyük bir yıldız değilse transferin iyi veya kötü olması takımın yapısı ile alakalı oluyor daha çok. Sağlam bir yapı içine gelen her oyuncu biraz da kaliteli ise olumlu katkı yapıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. İş teknik adam ve o yapıyla alakalı.

      Sil
  3. Bence hoca Donk'u Maicon'un önünde düşünüyor.Ahmet zaten yok.Serdar ilk stoper.Yeni bi stoper alınırsa bu da 2.stoper olur.Donk 3, Ozan ise 4.stoper konumunda bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon'un önünde düşündüğünü zannetmiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir