18 Temmuz 2018 Çarşamba

Bu fotoğrafı gördüğümde "bel kırmaya erken başlamış" dedim


Onyekuru'yu gün itibariyle PSV karşısında izleyeceğiz. Kamptan kendisiyle alakalı güzel haberler geliyor. Garry Rodrigues'i hızıyla ön plana çıkarırız mesela, Onyekuru'nun onu koşuda geçtiği söyleniyor ki nasıl bir hıza ulaştı kestiremiyorum. Kendisi de verdiği röportajda "hız" noktasının altını çiziyordu.

Bu fotoğrafı gördüğümde de "bel kırmaya erken başlamış" dedim. Hızlı ve patlayıcı gücü yüksek bir futbolcu. Hatta Bruma'dan bu yana gördüğümüz en büyük potansiyel olacak. Eminim ki sezon bittiğinde kendisini takımda tutmak isteyeceğiz ama bunun pek bir imkanı olmayacak gibi. Opsiyon yazdırmak değil konu, potansiyelinin çok uç seviyede.

Doğru bir transfer tarzı. Bunu her fırsatta yazmaya devam edeceğim. Mevcut ffp sarmalında futbolcu kiralamak en çıkar yol. Bazı arkadaşlar bunu beğenmiyor, yolun yanlış olduğunu düşünüyor ama bu sayede maddi anlamda düzlüğe çıkıyorsun. Beşiktaş bunu yaptı ve doğru bir akıl ortaya koydu. Onlar da bir ffp sarmalı içindeydi ve o anlaşmanın içinden çıktılar. 

Galatasaray ise daha büyük bir cazibe merkezi. Futbolcuları çekme noktasında bu cazibenin kıymeti büyük. Fatih Terim de büyük etken, bir de büyük takımları bu işe ikna edebilirsek (Denayer iyi sınavdı, Onyekuru'dan da geçebilirsek) çok daha iyi isimleri Galatasaray'da izlemeye başlarız. Ayıp değil, bu doğru bir futbol aklı.

Onyekuru, büyük bir potansiyel. En az Bruma kadar da bizleri heyecanlandıracak. Garry Rodrigues de şu aşamada kalacak gibi görünüyor ki kanat rotasyonu son yıllarda gördüğümüz en iyi seviyede. İyi bir Feghouli izleyeceğimize de inanıyorum. Onu zaman zaman forvetin arkasında izleyebiliriz, bu durumda Garry Rodrigues sağa geçer. Ya da Onyekuru'yu forvete atabiliriz. Bu imkanı şu aşamada sağladık ki hücuma hız ve tempo kattık.

PSV maçında her şey daha net ortaya çıkar. İlk hazırlık maçını izleyemedik ama rakip itibariyle ölçü de değildi. Kampta yer alan bütün futbolcuların bu maç için hazır olduğunu düşünüyorum. Özellikle hücum noktasındaki planımızı ve dizilimi merak ediyorum. Onyekuru'ya iyi bir merhaba diyelim, gayet ölçü bir rakibe karşı oynayacağız..

4 yorum:

  1. selçuk inan ile psv ye karşı nasıl üstünlük kuracağız merak ediyorum hala orta saha alamadık,fernando nun durumu da beni korkutuyor biraz açıkçası, diz sakatlığı çok sıkıntılı bir sakatlıktır umuyorum yeni sezon için hazır olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer yapmak zor. Sabırlı olmak gerekiyor.

      Sil
  2. 4 aydır oynamıyordu o yüzden biraz fazla hırslı bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka onun açlığı olacak. Şampiyonlar Ligi var, o da büyük bir vitrin.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir