17 Temmuz 2018 Salı

John Brooks & Galatasaray, fiziğine aldanıp "tank" yorumuyla geçmemek gerek


1.93'lük boyuna aldanıp "tank" yorumuyla geçilmemesi gereken bir isim. Stoperde arayacağınız hemen hemen her özelliğe sahip ve üstelik sol ayaklı. Burada problem olan durum sakatlık sorunu. Geçen sezonun neredeyse hepsini çeşitli sakatlıklar nedeniyle kaçırdı. Geçen sezon sadece 9 Bundesliga maçına çıktığını eklemek lazım.

Wolfsburg onu Hertha Berlin'den 17 milyon avro'ya transfer etse de sakatlıklar yüzünden gerçek anlamda henüz kullanamadı. Yaşı 25 ve Bundesliga'nın da kaliteli stoperlerinden biri. Wolfsburg'un geçen sezon yaşadığı hayal kırıklıkları içerisinde de John Brooks gibi bir stoperi kullanamamanın da olduğunu düşünüyorum.

Fiziğine oranla hızlı bir stoper, asla Maicon'la kıyaslamamak gerekiyor. Lider özelliği de olan, sol ayaklı, geriden iyi oyun kuran komple bir stoper. Bonservisini almak imkansız, geçen sezonu her ne kadar sakatlıklarla geçse de 1 sezon içerisinde gözden düşmeyecektir. Galatasaray adına hep konuştuğumuz gibi "kiralama" ihtimali doğar, ona da Wolfsburg yanaşır mı bilinmez.

Şampiyonlar Ligi'nin büyük bir cazibesi var. X futbolcuyu parlatıp satma noktasında da bu arenanın önemi büyük. Onyekuru transferi bu yolla gerçekleşti ki bunun devamını getirmek gerekiyor. Stoper için de Kurt Zouma, Denayer gibi ihtimaller olabilir. John Brooks ise bu isimlere göre biraz daha ayakları yere basan, iddialı bir isim. Wolfsburg'un yeni sezon planlarını görmek gerekiyor. Parlatıp satmak mı isteyecekler yoksa kullanacaklar mı.

Bugün Galatasaray adına x stoperden ne istersiniz sorularına verilecek bütün cevaplar John Brooks'da var. Lider, atlet, mümkünse sol ayaklı, geriden de oyun kurabilen bir stoper diyoruz. Bu saydığım özelliklerin hepsini bünyesinde barındıran bir ismi zaten alamayız, en kötü 15 milyon avro'dan kapı açılıyor. Biz fırsat kovalıyoruz, ancak bu yolla bir isim gündemimize girebilir. John Brooks'un da olası kiralama ihtimali bu fırsatlardan biri olur. Tabii haber doğruysa.

8 yorum:

  1. süper bir stoper.ama asıl olay maiconu elden çıkarmakta.brooks sakatlık yaşamasaydı bayernde oynardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon'u elden çıkartmak zor. Hem talibi yok, hem de öyle bir bonservise aldık ki o rakamın çok altına bırakmak istemeyiz.

      Sil
  2. Mutlaka stoper kiralancaksa bu isim Yerry Mina olmali, sakat Brooks degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mina'yı kiralamak izin verirsin ki imkansıza yaklaştı.

      Sil
    2. Maalesef oyle ama insan ister istemez hayallere kapiliyor. Mina ve Serdar Aziz hatta yerine gore Denayer tandemini izlemeyi cok isterdim. Kilit olan maclarda sal ileri kafa topundan basket potasina smac basar gibi iceri biraksin topu, ah ah... :)

      Sil
    3. Güzel olurdu tabii, fazlasıyla atlet bir stoper tandemi :)

      Sil
  3. slm..
    Eğer Galatasaray sol ayaklı lider bir stoper alırsa yeni sezonda işi çok kolaylaşır.
    Geçen sezon yapılan yeniden yapılanmada sol bek ve sol stoper olmayışı Galatasarayın yaptığı bütün yatırımı nerdeyse berbat edecekti , çok şükür ki Nagatomo gibi değerli bir sol bek alınınca iş sol stopere kaldı..
    Galatasarayın yediği gollerin nerdeyse 3/4 ü rakip sağ kanattan geldi.Sebebi basit ; sağ ayaklı oyuncuyu solda oynatırsan hava toplarında zamanlama hatası yapar , oyuncu müdahalede geç kalacağını bildiği için bu sefer faul yapar bu işin düzeni bu.. oysa doğru oyuncuyu oraya alırsan denge oluşur.Panik olmaz.
    Birde bu olayın bizler kadar Galatasaraylı olan 1-2 sene sonra GALATASARAYın kaptanlığını yapacak Serdar Aziz gibi sağ ayaklı çok iyi bir stoperin solda oynatıldığında performansının düşmesi var..
    Aslında futbolda illa çok iyi oyuncu değil doğru mevkide doğru oyuncu oynatılması önemlidir. (ve ÇİLEĞİ olur)
    Yani'' COMPACT TAKIM '' olmak gerekir....
    Diye düşünüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca mutlaka görüyor bunu. İmkanlar dahilinde hamle yapılacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir