11 Temmuz 2018 Çarşamba

Çağlar Şahin Akbaba & Galatasaray, en iyi etki Aykut Erçetin olması olur


Galatasaray'la adı ilk olarak Ocak ayında anılmıştı. O dönem Carrasso'yu yollayarak yabancı hakkını açmayı düşünüyorduk. Transferini çok istiyordum, potansiyeli olduğuna inandığım bir kaleci. O günlerde transfer etmemiz çok daha iyi olacaktı. Geçen sürede Çağlar Şahin Akbaba'nın güveninin kırıldığına inanıyorum. Bu da takımının içinde bulunduğu durumla alakalı.

7-0'lık Galatasaray maçı ister istemez hatırlanacak. Ya da geçen sezon çıktığı 12 Süper Lig maçında yediği 37 gol. Bu tabloda kabahat sahibi olduğunu söyleyemem, tamamen takımının içinde bulunduğu durumla alakalı bir görüntü. Kötü tablo içerisinde potansiyelini yansıtamadı maalesef. Hatta kendisini biraz daha geriye attığına inanıyorum.

Bucaspor çıkışlı bir kaleci. Bucaspor da bu ülkenin en iyi altyapılarından biri. Potansiyelini ise daha çok Elazığspor'da forma giydiği dönemde gösterdi. Sonrasında Karabükspor transferiyle birlikte de Süper Lig'e adımını attı. İlk etapta Rybka'nın ardında yedekti. Devamında ondan formayı aldı ve 2017 yılının Aralık ayında gösterdiği performansla da bir anda dikkatleri çekti ve Galatasaray'ın transfer etmek istediği bir isim oldu.

Tam da o dönem transfer etmemiz lazımdı. Çoğu kişi "oynama şansı varken gelmemeli" dedi ama kulübü o kadar kötü durumdaydı ki Çağlar Akbaba'nın potansiyeli geriye attı. Şu an ise Ocak ayında kazanabilcekleri rakamın çok daha aşağısına ikna olacaklar. Potansiyeli olan bir kaleci olsa da süper işler beklemiyorum. Galatasaray'ın ondan beklediği en iyi etki "Aykut Erçetin" olması olur. Yani çok uzun yıllar yedek bekleyecek, sorun çıkarmayacak ama oynadığında da sırıtmayacak bir isim.

Yedek kaleci adına ayırabileceğimiz büyük bir bütçe yok. Benim ilk adayım Serkan Kırıntılı'ydı, sonrasında da Okan Kocuk derdim. Berke Özer olmazdı mesela, onun oynaması gerektiğini düşünüyorum ki Muslera gibi bir kalecinin arkasında şans bulmak imkansıza yakın. Benim yedek kaleci mantığımda (özellikle Muslera gibi bir kalecinin arkasında) mümkün olduğunca tecrübeli olması var.

Çağlar Akbaba'nın elinde ise Süper Lig tecrübesi var. Büyük beklentilerim yok ama potansiyeli olduğuna da inanıyorum. Gelişime açık bir isim, bu anlamda Taffarel'in artıları olacaktır. Öncelikle öz güvenini yükseltmemiz gerekiyor. Maliyet anlamında alabileceğimiz daha makul bir yerli yedek kaleci yok görünüyor. Eldeki kalecilerimize baktığımızda ise bu tarz bir transfer şarttı..

7 yorum:

  1. ümraniyespor kalecisi burak öğür için ne dersiniz 28 yaşında geçen sene 1 gol ortalamasının altında oynadı.

    YanıtlaSil
  2. karabükteki istatistiklerine fazla takılmamak lazım.

    günümüzün ve bence tüm zamanların en iyi kalecisi oblak ta portekizin küçük takımlarında kötü istatistiklere sahip.çağlar kadar kötü istatistik olmasada normal gol yeme istatistiği.ki benzer istatistiği elazığ ve buca da yapmış.

    https://www.transfermarkt.de/jan-oblak/detaillierteleistungsdaten/spieler/121483

    16 maç 28 gol ve 28 maç 40 gol.

    çağların ise karabük takımı dışındaki istatistikleri gayet makul

    https://www.transfermarkt.de/caglar-akbaba/detaillierteleistungsdaten/spieler/264431

    bence doğru bir hamle olur transfer edilirse.taffarel ile gelişimini devam ettirir ayrıca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette, bulunduğu takımla alakalı bir sorun bu. Ama o kötü yapı içinde güveni kırıldı maalesef, ben bu noktadayım.

      Sil
  3. Yedek kaleci için adı geçen isimlerde hep bir acaba var. En iyi çözüm yüksek olasılıkla Malaga'nın serbest bırakacağı Cenk Gönen'le 1 senelik kontrat yapmak. Seneye de serbest kalacak Serkan Kırıntılı, Kasımpaşalı Ramazan'dan birini almak. Çağlar ya da Okan'ı makul ücrete alıp oynayacağı bir takıma kiralamak alıp da yedek bırakmaktan daha iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzde 100 güvenebileceğimiz kimse yok çünkü. Cenk Gönen de böyle olacak aslında, onda da acaba büyük ama iş yapacak bir şey yok noktasına doğru ilerliyor. Serkan Kırıntılı sözleşme uzattı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir