3 Temmuz 2018 Salı

Cavanda Standard Liege'de


Cavanda konusunu açıklığa kavuşturarak başlayalım. Buradan kaynaklı mevcut yönetime övgüler yapılsa da durum öyle değil. Geçmiş yönetim döneminde yapılan anlaşmadaki şartlar gerçekleşmiş durumda. Standart Liege'nin Cavanda'yı kiraladığı dönemde sözleşmeye eklenen opsiyon şartlarının gereği oluştu.

Cavanda'yı geçtiğimiz sezon 500 bin avro karşılığında kiralık olarak göndermiştik. Standard Liege'nin de Cavanda'yla yola devam etmek istemesi durumunda 20 Mayıs 2018'e kadar 1.5 milyon avro'yu Galatasaray'a ödemesi gerekiyordu. Bu tarihe kadar ödeme yapamaması durumunda ise 15 Eylül 2018'e kadar 1.5 milyon avro'ya ek 900 bin avro daha vermesi gerekecekti.

Satın alma opsiyonu da böylelikle 2.4 milyon avro oluyor. Bir de buna geçtiğimiz sezon ki 500 bin avro'luk kiralama bedelini eklediğimizde 2.9 milyon avro'luk bir kazanç oluşuyor. Trabzonspor'dan onu 1.8 milyon avro'ya transfer etmiştik. Cavanda gibi bir isimden kâr elde etmeyi konuşalım. Burada konu "bu kimin başarısı" olmamalı.

Cavanda'yla alakalı aldığım tepkiyi ben bilirim. O dönem Josue'yle birlikte Cavanda transferini de çok istemiştim. Yaşı ve geçmiş cv'siyle alakalı umudum vardı. Israrla altını çizdiğim nokta da "en kötü şartta dahi zarar etmeyeceğiz" üzerineydi. Zararı geçtim, ortada önemli bir kâr var. Cavanda'nın yaşı, kariyeri ve Galatasaray'daki düşük maaşı çok önemli etmenler.

Bu adamın kariyerinde Lazio ve Belçika Milli Takım'ı vardı. En kötü zamanında dahi uzun süre Belçika Milli Takım'na seçildi. Hatta şu an dahi o oyuncu havuzunun içinde olduğunu düşünüyorum. Yaşı hala 27, olası bir iyi performans sonrasında Standart Liege ondan kazanç da sağlayabilir. Standart Liege'de kiralık olarak geçirdiği dönem hiç de kötü değildi. Öyle ki bonservisini aldılar zaten.

Galatasaray'da yapamadı tabii, burada hemfikiriz. O anlamda yaşadığım hayal kırıklığı büyük oldu. Geriye baktığımızda facia bir Galatasaray kariyeri var. Görüyoruz ki verdiğimiz bonservisle de hiç alakası olmayan bir futbolcuymuş. O dönem bonservisiyle alakalı gelen eleştiriler doğru olsa da işin mantığı hatalı değildi. Şu satış beni o kadar da şaşırtmadı diyebilirim..

6 yorum:

  1. özbek yönetimi olsa üzerine para verip gönderirdi muhtemelen.

    galatasaray tarihinin en yüksek bonservis satışlı oyuncusunuda bu cengiz yönetimi yaptı ndiaye ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O doğru. Burada tok satıcıyı oynayarak kazandık. Liege, o opsiyonu ödemek zorunda kaldı.

      Sil
  2. Liege'i dursun özbek gibi biri yönetiyor sanırım.Adamın gösterdiği performans ortadayken 1.5 milyon euro verip almamak ve o opsiyona 1 milyon euro ekleyerek almak acemilik.Ama tabi bizim açımızdan çok iyi oldu çünkü kimse bu fiyatı beklemiyordu.Şimdi sıra Carole'de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada iyi performans göstermiş olabilir. Bunu bilemezsin.

      Sil
    2. İyi oynuyordu zaten buna bişey demedim dikkat edersen.Opsiyonu kullanmak için bu kadar zaman beklemiş olmaları şaşırtıcı çünkü Nisan'da ligin son maçları oynanıyor artık.Cavanda da genel olarak iyiydi orda yani beklemeleri onlara 900 bin euroya patlamış oldu

      Sil
    3. Belki de maddi durumları o an olanak tanıdı, bir yerlerden para geldi ya da :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir