5 Temmuz 2018 Perşembe

Diego Reyes & Galatasaray, bonservisi olmayan isimler denildiğinde öne çıkıyor


Denayer'i transfer edeceksek yine Ağustos ayının sonlarını göreceğiz. Tabii o arada Denayer'in aidiyeti ön plana çıkmalı. Manchester City'nin ondan bonservis beklentisi var ve 8 - 10 milyon avro aralığında bir rakam bekliyor. Özellikle Fatih Hoca döneminde yükseldi ve potansiyeline biraz daha yaklaştı. Marsilya gibi takımların da bu parayı verebileceği konuşuluyor.

Denayer'i bekler miyiz bilmiyorum. Manchester City'e bu bonservisi vermemiz çok zor, kiralamak için de beklemek gerekiyor ki o da kesin değil. Bu durumda da alternatiflere bakma gerekliliği ortaya çıkıyor. Ya bu tarzda yeni bir isim kiralayacağız ya da bonservisi olmayan isimlere yöneleceğiz. Bonservisi olmayan isimler denildiğinde de Diego Reyes ismi öne çıkar.

Porto'nun beklenti duyduğu ve 7 milyon avro'ya transfer ettiği bir stoperdi. Real Sociedad, Espanyol gibi takımlara da kiralık olarak gönderilmesine rağmen onlar adına beklentiyi karşılayamadı. Geçtiğimiz sezonu Porto'da tamamladı, ligde beklediği şansı bulamasa da Şampiyonlar Ligi'nde 6 maçta da boy gösterdi. Porto'yla olan sözleşmesini yenilemedi ve şu an boşta.

Yaşının 25 olması büyük avantaj. Ben potansiyel sahibi bir stoper olduğunu düşünüyorum. Uzun boylu olsa da çabuk bir stoper. Ayağı temiz diyebiliriz ve bek özelliği de taşıyor. Geçtiğimiz sezonun Mayıs ayında yaşadığı sakatlık yüzünden Dünya Kupası'nı kaçırdı. Yoksa Meksika formasıyla kendisini izleyecektik ve bu onun adına büyük bir piyasa fırsatıydı.

Fatih Hoca'nın aradığı özellikleri barındırıyor. Denayer kadar atletik olmasa da ona oranla ayağı daha temiz ve havadan da etkili bir stoper. Hala gelişime açık, tutmaması durumunda dahi sizi zarara sokmayacak isimlerden. Eksikleri olsa da işimizi göreceğini, gelişime de açık olduğunu düşünüyorum. Bonservis olayına girmektense Diego Reyes'i düşünmek fazlasıyla akıllıca.

Neredeyse tüm pozisyonlar için transfer konuşuyoruz ama stoper en son gündem gibi. Orası için de acil hareket edilmesi gerekiyor. Şu an elimizdeki tek garanti isim Serdar Aziz. Maicon'un durumu belirsiz, Denayer'i yeniden kiralamak istiyoruz ama zor. Başka da alternatif kalmıyor zaten. Maicon'un durumuna göre belki 2 stoper dahi transfer edilebilir. Tabii onun nasıl döneceği de önemli, tüm stratejiyi değiştirebilir..

8 yorum:

  1. Erdem Yıldırım05 Temmuz, 2018 21:11

    Bu yazdıklarından yola çıkacak olursak nokta atışı bir transfer olur bizim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Düşünülmemesine anlam veremiyorum.

      Sil
  2. Bence dinlenip iyi bir yaz kampi gecirmis Maicon bu sene cok faydali olur, gecen sezon cok uzun bir sezon gecirdi buna ragmen son haftalara kadar cok iyi getirdi topu. Ben kalmasindan yanayim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de faydalı olacak. Buna rağmen 1 stoper daha gerekecek. Denayer'in ne olacağı muamma.

      Sil
  3. Serdar var elde.Denayer'in durumu belli değil.Maicon'u hoca pek tutmuyor.Ahmet zaten kalmayacak, kalsa dahi 2.tercih olmaz.Tüm bunların üstüne başka bi stoper de alamazsak elimiz daralıyor ve tüm bu durumlar birleşince insan "Acaba Ozan 2.tercih olur mu?" diyor.Bunun gerçekleşme yüzdesi çok düşük ama hiç belli de olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozan Kabak'ı rotasyonda göreceğimize inanıyorum. Maicon'un durumuna göre de 2 stoper dahi alabiliriz.

      Sil
  4. bir futbolcu porto gibi ihraç eden takımlara gidip biyerlere satılamıyorsa ben o oyuncuya soru işareti ile bakarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satılamayan ama burada iş yapan örnekler de var. Öyle bak derim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir