2 Temmuz 2018 Pazartesi

Donk dışında sözleşmesi biten tüm futbolculara veda etmiş bulunmaktayız


Donk dışında sözleşmesi biten tüm futbolculara veda etmiş bulunmaktayız. Son dakika bir sürpriz olacağını da zannetmiyorum. Yasin Öztekin de dahil olmak üzere Galatasaray'la sözleşmesi biten tüm isimlerin kulüple ilişkisi kesildi. Bu anlamda da önemli bir maaş bütçesinin açıldığını söylemek lazım.

Yasin Öztekin'i konuşarak başlamamız lazım. Giden isimler arasında en dikkat çekeni o. 4 sezon geçirdi ve beğenin ya da beğenmeyin ama katkı verdi. Hamza Hamzaoğlu dönemi gelen şampiyonluğun x faktörü olsa da orada çok takıldı ve futbolu her geçen dönem daha geriye gitti. Bu anlamda ayrılığı oldukça doğal, Fatih Terim döneminde eline geçen şansı kullanamadı. 

Hakan Balta kaynaklı bir açıklama gelmese de onun futbolu bıraktığı konuşuluyor. Geçen sezon kadroda düşünülmemesi doğaldı, temposu iyice ölmüştü. Galatasaray'a büyük emeği var, en istikrarlı ve özel karakterlerden biriydi ki güzel bir ayrılığı hak ediyor. Fatih Terim de onu takıma döndürerek bunu sağladı. 


Koray Günter'den yana beklenti sahibiydim. Transfer olduğu dönemde önemli bir potansiyel olsa da aşama kaydedemedi. Hala genç, yine belirli bir piyasası var ama Galatasaray'ın onunla devam etmemesi doğru karar. Gideceği yerde olası iyi işler yapması da Galatasaray'ın verdiği bu kararı yanlış kılmayacak.

Latovlevici de büyük bir hayal kırıklığı. Transferi son dakika gelmişti ve yapabilecek çok fazla bir şey yoktu. Galatasaray onu neden transfer etti diyemem, hala o hamlenin arkasındayım. Gidişi doğal, her anlamda "benden olmayacak" diye bağırıyordu. Tecrübeli bir isim, Anadolu açısından hala kıymetli alternatif. Romanya'ya dönüşü ve orada şampiyonluk yarışı vermesi de olası.


Eray İşcan'ı konuşmak dahi istemiyorum. Galatasaray'da geçirdiği uzun yılların tarifi yok. Altyapı kontenjanına dahi dahil değil. Yani kalmasının herhangi bir esprisi kalmıyor. Hangi takıma gideceğini çok merak ediyorum. Futbolu bırakma açıklaması yapmasına dahi şaşırmam. Galatasaray forması giymiş en kötü kaleciydi belki de.

Carrasso ise belki tek maç oynadı ama çok iyi bir transferdi. Uzun yıllar sonra ilk kez Muslera'nın arkasını güvenli hissettik. Lider karakterliydi, kenarda da bir etkisi vardı. Keşke mümkün olsaydı da kendisiyle devam edebilseydik ama yabancı hakkı buna izin vermeyecek. Antrenör olmaya karar vermesi halinde de önemli yerlere gelebileceğini düşünüyorum.

9 yorum:

  1. Bunlara ek olarak Cavanda da 2.4 Milyon Euro degerle satilmis bence inanilmaz bir basari bu, acaba Mustafa baskan yeni bir Fikret Orman mi olacak diye merak etmeye basladim. Cavanda'nin satisiyla ortalama uzeri yabancilardan zarar etmezsin tezi bir kez daha destekleniyor ayrica.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında başarı bu yönetime yazmaz. Opsiyon kullanıldı ve o opsiyon da Özbek döneminden kaldı.

      Sil
  2. cavanda nın 2,4 milyon avroya liege e satıldığı haberi geldi.

    nagatomu muğdat donk cavanda hamelerinini düşündüğümde sanırım bu yönetim biraz erken konuşmak gibi olacak ama galatasaray tarihinin en başarılı yönetimi olmaya aday.

    ipuçlarına gelirsek:
    sözleşme süreleri(donk1+1 nagatomo 2 yıl),eldeki değerleri(nagatomo donk) kaybetmeme,henüz büyük takım görmemiş oyuncuya(muğdat) makul maaş verme ve son olarak cavanda satışı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katilmiyorum cunku yonetim sadece futbola odakli ve futbol da Fatih Hoca var diye yuruyor. Baskette hem erkek hem de kadin branslarinda cok degerli hocalari goz gore gore kacirdilar. Umarim yanilirim ama ben bu yonetim icin erken konusmama taraftariyim.

      Sil
    2. Çok erken henüz bunları konuşmak için.. Ben yönetimin şu aşamada müthiş işler yaptığını düşünmüyorum. Futbolda avantajları Fatih Terim.

      Sil
  3. Bonservis siz normal bir klüp ten 3 4 tane oyuncu gider bizden 7. Bonservis geliri sıfır. Hep içeri giren bir klübüz. Tolga eren selçuk bunlarla da sezon sonu yollar ayrılacak yine gelir yok. Cavanda gibi maaşı makul ve genc oldugundan zarar edilmiyor ya da ciddi zarar edilmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz futbolcu satabilmeyi bir türlü öğrenemedik. Bunu öğrenmenin yolu da futbolculara doğru maaş vermek ve onları takımdan daha rahat ayrılabilecekleri noktaya getirmek. Cavanda'nın maaşı da çok düşüktü.

      Sil
  4. Hakan Balta'nin kulüpte devam etmesi guzel olur. Diğerlerinin gitmesi normal ama Yasinle kadro derinliği açısından makul bi maaşa devam edilebilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakan Balta antrenör olarak düşünülüyor olabilir. Güzel de iş çıkarır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir