28 Temmuz 2018 Cumartesi

Emircan Seçgin Galatasaray'da


Yetenekleriyle alakalı yorum yapacak kadar bilgi sahibi değilim. Potansiyeli olduğu, hatta Altınordu'nun da Berke Özer sonrası adına onu istediğini duymuştum. Yerli kaleci geliştirme kültürü olmayan Galatasaray adına iyi bir hamle olarak görünüyor. 

Aynı yaş grubunda yetenekli kalecilerimiz var gerçi. Muslera'nın henüz takıma katılmadığı bu günlerde de 3 tane altyapıdan yetişmiş kaleciyle yola devam ediyoruz. Muslera'nın varlığında herhangi bir yerli kalecinin oynayacağını düşünmüyorum ama gelecek anlamında "kaleci" için doğru adımlar var.

Sakaryaspor bu transferi açıklasa da Galatasaray'ın açıklamasını beklemekte yarar var. Acele ve özensiz bir açıklama gibi geldi. Sonraki her transferinden yüzde 25 pay denilse de mantığa oturmuyor. Galatasaray'dan 2 futbolcu bedelsiz alınacak deniyor, burada da bizim açıklamamızı beklemekte fayda var. Bence kiralık ihtimali konuşulacaktır ve geliştirmek istediğimiz bazı isimler adına da Sakaryaspor doğru adres.

Yetiştirme bedeli yok, profesyonel olarak 10 maça çıkmasının ardından 150 bin tl ödenecek. Hayırlısı olsun diyelim, potansiyel sahibi bir kaleciye sahip olduk. Bahsedilenler doğruysa ve o potansiyele yaklaşırsa da Berke Özer'i neden transfer etmedik diye üzülmeyeceğim. Muslera sonrası belki de yerli kaleci geleneği oturturuz.

Sakaryaspor Başkanı bir işbirliğinden bahsetti ki bu durum beni çok heyecanlandırdı. Sakarya altyapısı ülke futbolu açısından daima önemli oldu. Galatasaray / Sakaryaspor işbirliğine bu anlamda kıymet veriyorum. Geçmiş yıllarda ülke futboluna yön verecek kadar iyi futbolcular çıkarmışlardı. Aynı dönemde de iyi potansiyeller çıkarabiliyorlar ve alt ligde böyle sağlam bir futbol ekolüyle birlikte hareket etmek bize büyük artı sağlar.

Kısa vadede bir şey beklememek gerekiyor. Hatta kafadan büyük beklenti de oluşmamalı. Uzun yıllara yayılacak bir proje bu, şu an henüz 16 yaşında. 2-3 yıl içinde Galatasaray'da kadroya girebilir, sonrasında ise oynayıp oynayamayacağına karar verilir. Muslera'nın Galatasaray'da uzun yılları var ve onun varlığında 2. bir kalecinin şansı kalmıyor..

2 yorum:

  1. şu ana kadar altyapıdan kerem inan dışında bir kaleci çıkaramadık ki o da taffarel ve mondragonun arkasında oynama ihtimali zaten yoktu
    lakin bu tarz hamleler en güzel hareketler bence. bide bu gençlerden ilerde takıma girecek olan olursa on numara beş yıldız.
    2002 li takımda iki iyi kalecimiz var 2003tede durum fena değil milli takım düzeyinde 2003lü kerem, 2002li eren ve erva, şimdide emircan. umutediyorumki musleradan sonra kalecilerimiz hep yerli olur.
    şuan ismail çipe en azından yedek rotasyonda olacak gibi, oynama ihtimali olan en iyi kalecemiz 1999lu batuhan ahmet şen o da sezonda sakatlanmış yoksa u19 milli takımın 1. kalecesi olacaktı.
    sonuç olarak gençlerden ümitvarız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir noktada kültür oluşturmamız gerekecek. Ben ömrümde buna şahit olamadım ama ömür boyu böyle gidecek değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir