20 Temmuz 2018 Cuma

Erik Botheim & Galatasaray, "scout" işlerin hastasıyız


Bu tarz "scout" işlerin hastasıyız. Gerçi ne kadar hasta olsak bile bu tarzda kaç hamle yaptınız ki diye soracaklara ise cevabım yok. Belki Carole deriz, 2. bir örneği yok. Bruma ve Telles gibi isimleri saymıyorum. Burada önemli nokta ismin yaşı da değil, maliyeti. 

Erik Botheim'ın ismi Galatasaray'la anıldığında bizleri heyecanlandırdı. Elmander'in o coğrafyada Galatasaray için gözlem yaptığını biliyoruz. Ümit Davala ve Necati Ateş de bazı isimleri izlemek için oraya gitmişti. Birkaç isimden bahsedilse de en ciddi iddia Erik Botheim içindi. 

Juventus'un da talip olduğu söyleniyordu. Belli ki takip edilen bir isim, bu anlamda transferi zor. Çok büyük bir maliyet olmasa bile futbolcunun kararı önemli. Elmander'in varlığını önemsiyorum, uzun vadede mutlaka yararlı işler yapacaktır. İskandinav coğrafyası çok önemli. Hem iş ahlakı, hem maliyet, hem de potansiyel noktasında iyi isimler çıkarıyorlar ve "biz bu adamı neden görmedik" diyeceğimiz noktalara gelebiliyoruz. 

En yakın örneği Badou Ndiaye işte. Osmanlıspor onu Norveç Ligi'nden 350 bin avro'ya aldı. 2 sezon sonra ise Galatasaray'a 8 milyon avro'ya sattılar, biz de 6 ay içinde 16 milyon avro'ya gönderdik. Belki kazançlı bir iş yaptık ama futbolcuyu 350 bin avro maliyete getiren takımın bizim olmamız gerekiyor. Scout noktasında yaşa takılmayın, 25 - 26 yaşındaki ismi de alabilirsiniz. Maliyet / potansiyel noktası önemli.

Erik Botheim için çok fazla bilgi sahibi değilim ama araştırdığım kadarıyla yazayım. Teknik özellikleriyle ön plana çıkan bir isim. Forvetin arkasında oynayabilme özelliği de var. Şu an Norveç U19 Milli Takım'ında forma giyiyor ve önemli bir potansiyeli var. İlk etapta Galatasaray'ın ağırlığını kaldıramayabilir ama gelecek adına iyi bir adım gibi görünüyor..

4 yorum:

  1. Elmander'in onayıyla alınıyorsa benim içim rahat. Elmander'e güveniyorum futbolcu konusunda.

    YanıtlaSil
  2. Alanya ayak diremeyi birakmali Emrenin önünü acmali, seneye beles gidince ne gececek ellerine..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendileri bilir. Ben yine de bu dönem içerisinde geleceğine inanıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir