10 Temmuz 2018 Salı

Fatih Terim farkı, onun döneminde işler böyle yürür


Fatih Hoca'nın dün yaptığı açıklamalardan belli kesitlerin altını çizelim derim. Ozan Kabak konusunu çok daha detaylıca konuşmuştuk. Şimdi ise biraz daha "kadro mühendisliği" tarafındayız. Gelecek noktasında çok önemli mesajlar var.

"Onyekuru geçen Ocak'tan beri takip ettiğimiz listemizdeki oyunculardan birisi. Anderlecht'te 19 maçta 9 gol atan ve 6 Şampiyonlar Ligi maçı oynayan, sağ/sol kulvarlarda oynayan 21 yaşında bir genç yetenek. Ancak buna rağmen kısa mesafede de çok yol kat etti. "

Onyekuru konusunda anlamsız bir algı doğdu. 2018 yılında maç yapmayan futbolcu nasıl takip edildi diye soruluyor. Bu futbolcunun bir geçmişi var ve o geçmiş üzerine ilgi doğuyor. Sakatlık ve Milli olma durumları da dahil. Hatta yaşayışı, karakteri gibi konuları da ekleyelim. Olayı sadece sahadaki performans zannediyorlar ki alakası yok. Futbolcunun potansiyeli ve transfer şartları nasıl biliniyor. Mevcut durumu takip edilmiştir ve sorun olmadığı görülünce de transferi gerçekleşti.

"İyi bir takım oluşturmak zorundayız. Elbette başarılı da olmak istiyoruz. Ayrıca işin gelirini, giderini doğru yönetecek bir spor aklı da oluşturmak istiyoruz. Taraftarlarımız merak etmesin. Gerekli yerlere, gerekli şeyleri düşünüyoruz. Nasipse alacağız. Bizim için en uygun olanını alacağız. Hem ekonomik, hem de bize yarayacak bir oyuncu alacağız."

Transfer konuşurken "ffp" noktasını konuşmak zorundayız. Bonservis ödemek zor, bunun için birileri satılmak zorunda. Ya bonservisi elinde ya da kiralık piyasasına girmek gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde "geliştirici kulüp" olacağımıza diğer büyük takımları ikna etmemiz gerektiğini yazmıştım. Şu an bizi kurtaracak olan da bu. Önemli potansiyelleri uygun maliyetlerle kiralamak ve burada gelişimini sağlamak. Beşiktaş'ın Talisca ve Aboubakar transferleri buna bir örnek. Bizim için de geçen sezon Denayer sınavı iyi geçti. Şimdi de sıra Onyekuru'nun.

"Eğer birini satıyor ve diğerini alıyorsak, muhakkak bir bildiğimiz vardır."

Bu açıklamadan da "sürpriz bir ayrılık" olabileceği sonucu ortaya çıkıyor. Gomis, Garry Rodrigues, Feghouli ya da Belhanda. Ben birinin gideceğini ve kaynak yaratılacağını düşünüyorum. Açıklama diyor ki kim giderse gitsin yeri dolacak, bu anlamda planlar hazır. Bir bildiğimiz vardan kasıt bu. Onyekuru ile birlikte kanat rotasyonu adına güçlü bir adım atıldı. X isim gittiğinde yana yakıla bir arayış olmayacak demektir bu.

"Transferimiz biraz sürpriz oldu size. Birisi bana Onyekuru'nun transferi çok gizli oldu diye sordu. Zaten transfer gizli yapılır."

Futbolcuyu hava alanında karşılama durumunun bitmesini diliyorum. Transferin böylesi güzel. Ne basın, ne x bir duyumcu bu işi yazmadan transfer gerçekleşti. Futbolcunun adı çıktıktan 1 saat sonra açıklama yapmış olduk. Haber sızmasına öyle alışmışız ki bu tarz bir transfer bizi şaşırtıyor. Fatih Hoca farkı bu da, onun döneminde işler böyle yürür..

4 yorum:

  1. Elde para eden tek adam Rodrigues olduğuna göre %90 o gidecektir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kanat hamlelerine bağlı. Onu da bekleyip göreceğiz.

      Sil
  2. "Taraftar" Olarak ; Feghoulinin ayrilmasina tamamen karsiyim. Yeri dolmaz bir oyuncu. Illa ha gidecekse once Rodrigues sonra Belhanda gidebilir.
    Rodrigueste gidecekse Onyekuru Talisca gibi 2 yil kiralanmali. Bir sene kiralarsak olasi iyi performansta ucup gidecek biz de avucumuzu yalayacagiz.
    2 yil demek en azindan 2 sezon bir bolge garanti dolu demek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'nin sözleşmesinde şöyle bir detay var. Gelecek sezon için 4.5 milyon avro'ya serbest kalabiliyor mesela.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir