27 Temmuz 2018 Cuma

Fatih Terim'in bahsettiği "olası ayrılığın" Gomis olabileceğini yazmıştım


Fatih Terim'in bahsettiği "olası ayrılığın" Gomis olabileceğini yazmıştım. Gomis'in menajerinin açıklamalarının ardından da bu neredeyse kesinleşti. Hatta Suudi Arabistan'dan bir takımın Gomis için 10 milyon avro'luk bonservis önerdiği de yazılıyor. Menajerinin yaptığı açıklamalar üzerine detaylıca konuşalım isterim.

"Galatasaray geçen sezon başı, işler iyi giderse sezon sonunda bize yeni sözleşme konusunda söz vermişti. Bu sözü tutmayı geçin, 'teklif varsa ayrılabilir' dediler."

"Geçen sezon Galatasaray ile imzalarken, daha iyi bir maaşla, 4 yıllık sözleşme istedik. Sonunda 3 yıllık üzerine anlaştık. Ancak sezonu iyi geçirirse, yıl sonu şartlar için tekrar görüşeceğiz diye sözleştik."

"Menajerler olarak, sözleştiğimiz gibi tekrar kulübe gittik. Yönetim değişti ancak Gomis saha içinde ve dışında çok şeyler yapmıştı, kulüp bunu gördü. Bize UEFA kısıtlaması nedeniyle zam yapmanın mümkün olmadığını söylediler."

"Kulüpte bazı oyunculara ödeme yapılmasına rağmen, Gomis maaşındaki 5 aylık gecikme için bile FIFA'ya gitmeyi düşünmeyen birkaç oyuncudan biriydi ve parayı düşündüğü yönünde eleştirilere maruz kaldı."

"Gomis'in amacı Galatasaray'da, Türkiye'de kalmak ve takıma yardım etmek olduğu için çok ciddi teklifleri reddetti. Sözleşmeyi aynı şartlarla 1 yıl daha uzatmak için bir teklif yaptık."

"Galatasaray yönetimi, bunun da [Aynı şartlarla 1 yıl uzatmak] mümkün olmadığını ve eğer bu durum ona uygun değilse ayrılabileceğini, hatta tek lif varsa gidebileceğini söyledi. Bafe bu yüzden büyük hayal kırıklığı yaşadı."

Gomis'in son günlerdeki moral bozukluğunun ve isteksiz tavırlarının nedeni ortaya çıkmış oldu. Zam istemesine ihtimal vermiyordum ama Dursun Özbek yönetiminin verdiği bu sözden de haberim yoktu. Şu gün bile kendilerini hatırlatmayı bir şekilde başarıyorlar.

Gomis'in aldığı her kuruş helal ve bunun hakkını da sonuna kadar verdi. Geçen sezon kazanılan şampiyonluğun en büyük mimarlarından. Bir sezonda en çok gol atmış yabancı futbolcudan bahsediyoruz. Galatasaray'da kalmasını ve Şampiyonlar Ligi'nde de Gomis'le devam etmeyi isterdim. Maalesef ki menajerinin bahsettiği bu şartlarda imkansız.

Ffp belasından bahsediyoruz ve bonservis geliri elde etmemiz gerekiyor. Bu yüzden de x bir isme gelebilecek olası iyi teklifi de kabul etmek durumundayız. Önce burada anlaşalım. Gomis de o isimlerden biri. Ne kadar iyi ve başarılı bir sezonu geride bıraksa da bazı şartlar var. Çok iyi bir sözleşmesi var mesela, hakkı olan parayı alsa da rakam yüksek. Bazı isimler hak etmedikleri paraları kazanıyorlar, keşke onlara da teklif gelse. Bu ayrı konu.

Normal şartlarda bonservisle aldığınız bir futbolcuya imza parası vermesiniz. Biz ise Gomis'e imza parası da verdik. İyi bir sözleşmesi var ve bu sezona girerken şartların revize edilmesini istemelerini pek anlamadım. Yeni bir yönetim var, maalesef ki ffp şartlarıyla uğraşıyoruz ve bu koşulları karşılamamız imkansız. Gomis de 1 ay sonra 33 yaşına girecek, mevcut 2 yıllık sözleşmesi daha var. 

Geleceğini düşünüyordur, daha yüksek para istemesi belki de hakkıdır. Bu şartları Galatasaray sunamaz, mesele o. X kulüp bu şartları sunuyordur, istediğimiz bonservisi de verirler ve transfer gerçekleşir. Bu noktadan sonra ya Gomis mevcut şartlara ikna olacak ya da gidecek, 2. bir yol kalmadı.

Galatasaray da bunu düşünerek alternatif üretmek zorunda. Gomis'den gelecek olası bonservisin de bize nefes aldıracağına, daha doğrusu transferde aksiyon almamıza imkan sağlayacağına inanıyorum. Bir an önce bu durumun çözüme kavuşması ve önümüze bakmamız gerekiyor. Gomis'i asla kınamam, verilen sözün tutulmasını istiyor olabilir ama gün itibariyle imkansız bir durum..

14 yorum:

  1. cumhur önder arslan nın haberini gördüm twitter da,hoca gomis için sakat demişti ama gomis bireysel antrenmanlarını paylaşıyormuş sanıyorum sosyal medyadan yani doğru sanıyorum gomis olayı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi de kamp kadrosuna almış. Bence doğru da yapıyor.

      Sil
  2. Dursun Özbek'i gerçekten tebrik etmek lazım. Her gün başka bir marifeti ortaya çıkıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu sözleşme şartı ve verdiği söz inanılmaz. Bonservisi olan isme verdiği imza parası gibi.

      Sil
  3. Yönetememe konusunda efsane yeteneklere sahibiz. Yıllık 3.5+ 2.5 imza parası herhalde takımın en fazla kazananı yapar Gomis'i. "Bana söz verilmişti fazladan isterim"in altında yatan acaba imza parasının futbolcu üzerinden yöneticilere aktarılması mı diye düşünmeden edemiyorum. Çünkü Gomis'in para meselesi geçen yıldan beri sorun olmaya devam ediyor. Satılmasına gelince bu yönetim 10 milyon euroya satamaz. O beceri yok bu abilerde. Kaybı bugün için kötü orta vadede iyi olur. Çünkü kalırsa para konusu kapanmayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Badou Ndiaye ve Cavanda satışları iyi işti aslında. O kadar umutsuz değilim.

      Sil
  4. Gomis'i seviyorum ama farkli kaynaklardan duyduguma gore bu olay dogru. Eskiye bakarsak zamaninda Drogba ve Sneijder'in kalmak icin ne fedakarliklar teklif ettigini de düsününce bence gitsin hocam ates gibi iki tane genc alinir ona verilen paralarla, gidecekse hemen gitmeli ama su an tam zamani gec kalinirsa bizi de yakar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmamalı işte, mevcut şartlara ikna olmalı. Gomis'den bunu bekliyor insanlar.

      Sil
  5. Gomis bizim gönüllerimizde hoş bir sada bıraktı. Bi sezon daha şampiyonlar liginde oynamak istemezse gidebilir oynamak istiyorsa buyursun kalsın kapımız ona futbolu bırakasıya kadar açık. Para olsa verelim en çok gomis hak ediyor ama yok işte :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hak ediyor, aldığının hakkını da verdi ama kötü oynayınca maaş nasıl düşmüyorsa iyi oynadığında da bu tarz artışlar olmamalı. Hele ki 32 yaşında, 2 yıl daha sözleşmesi olan bir isim için.

      Sil
  6. Gomis kendi açısından haklı.Gerçi kendisi değil menajeri böyle bi talepte bulunmuş ama sonuçta eski başkan da olsa ortada verilmiş bi söz var ve belki de o söz üzerine de Gomis tamam dedi.Yönetim de kendine göre haklı çünkü bu futbolcunun 2 yıl daha sözleşmesi var şimdi uzatmayı doğru bilmiyorlar.İş burda Gomis'te aslında.Kalıp 1 yıl daha oynar burda, Şampiyonlar Ligi'nde son kez kendini gösterir sonra gider çünkü ben gelecek sezon da ona eğer ters bi durum olmazsa iyi teklifler geleceğini düşünüyorum.Kalırsa da menajerini değiştirmesi gerekir bence çünkü bu menajeri her an onun aklını karıştırabilir Şu meselenin bir an önce çözülmesi gerekiyor.Gelecek hafta kupa finali, bi sonraki hafta da lig maçı var çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendisi açısından haklı da kulübün şartları da ortada.

      Sil
  7. Hikmet KESKİN30 Temmuz, 2018 09:04

    Erkek sözü mü vermiş acaba eski yönetim? Çünkü erkek sözü verilipte tutmamak olmaz :).

    Bu haber ilk çıktığında da saçma gelmişti. Bu kadar paranın döndüğü yerlerde "söz verilmez". Varsa böyle bir konuşma, yazarsın sözleşmesine. Sözleşmede olmayan bir konu hakkında hak iddia edilmez. Menejer Allah'tan "Yönetim bize şampiyon olursak 100 milyon euro vereceğine söz vermişti" demedi. Yoksa durumumuz fenaydı.

    Dursun Özbek'e sallamadığımız bir gün bile yok ama burada kendisi haklı. Profesyonel sözleşme yapılıyor futbolcuyla. Sözleşmede olmayan bir konu hakkında konuşmazsın. Menejerin bir oyunu var bence. Çıkar onunda kokusu yakında.

    Sevgiler, saygılar.

    Hikmet KESKİN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben haklı görmüyorum, kim bilir hangi tavizleri verdiler. Sonrasında "sözleşmede madde yok" demek durumdan kaçış diye düşünüyorum. Kılıfları legal ama nihayetinde kılıf.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir