21 Temmuz 2018 Cumartesi

Galatasaray 1-2 Valencia, eksik noktalar adına b planı geliştirmeye çalışıyoruz


PSV maçında da ayrı yorumu yapmıştım. Açıklanan 11'lerin ardından "kadro transfer kokuyor" dedim. Elbette hazırlık maçları bazı denemeler için var. Henüz beklenen transferleri yapamamışken mevcut takımla ne yapabiliriz üzerinden devam ediyoruz. Böyle maçlarda kaybetmenin de hayırlı olabildiğini çokça gördük.

Transfer konusuna girmiyorum, ihtiyaç duyulan pozisyon ve profiller belli. Bazı eksik noktaları mevcut üzerinden b planı geliştirerek dindirebiliriz. Bu ihtiyacı değiştirmez tabii, günü kurtarır. Donk'un stoper, Muğdat Çelik'in ise sahte 9 oyunu böyle açıklanabilir. Valencia karşılaşmasının benim adıma iyi görünen noktaları bunlar.

Donk'un konsantrasyon eksikliği var deriz. Stoper oynayabilme özelliği olsa da bu eksikliği yüzünden Kasımpaşa'da dahi büyük hataları vardı. Onun farkı orta sahada olsa da bunu Galatasaray'a taşıyamadı. Valencia karşısında ise bu konsantrasyon eksikliğinden eser yoktu. Orta sahada sağladığı gelişimi stoperde de göstermesi beni mutlu etti. Kağıt üzerinde Maicon'la birlikte kullanıldıklarında "ağır" gibi görünseler de top kullanma noktasında avantajlılar.

Maicon'un dağınık görüntüsü devam ediyor, Donk ise stoperde iyi bir b planı olabileceğini gösterdi. Muslera, Serdar Aziz ve Nagatomo gibi isimlerin yokluğunda yenen gollere takılmıyorum. İsmail Çipe'nin ilk yediği golde hatası büyüktü, Carole ise istikrarlı şekilde kötü oynuyor. Ne olursa olsun iyi bir Serdar Aziz de bu takımın olmazsa olmazı. Savunma kısmı çözülür, Denayer ya da bu tarzda bir stoperin gelmesi durumunda da her şey daha iyi olur.

Gomis'in yerine oyuna dahil olan Muğdat Çelik sonrasında ise bambaşka bir görüntü oldu. Muğdat Çelik'in bir forvet oyuncusu olduğunun altını ısrarla çizdim. Türkiye Ligi için çalışkan ve güçlü bir futbolcu. Yarar sağlayacağı zamanlar olacak. Belki çok görünmedi ama ön alanda çok çalıştı ve takımı hızlandıran isimlerdendi. Hücumda daha iyi bir etki için açık alanlar bulması gerekiyor. Rakip öndeyken değil, biz öndeyken kullanılması gereken bir kontra silahı.

PSV maçının 2. yarısında hücuma yapılan hamlelerle anlık bir etki göstermiş ve maç 2-1'e gelmişti. 3-1 sonrasında ise maçı orada tamamladık. Valencia karşısında ise 2. yarının genelinde o şoku yaşattık diyebilirim. Burada Onyekuru da ön plana çıkacak. Şu an maç eksikliğini yaşıyor ve zamanla gelişme sağlayacak. Attığı gol bile iyi bir başlangıçtı. Sinan Gümüş ise burada ön plana çıkan isim. Hareketliliği önemliydi ve ligin 2. yarısında bıraktığımız yerden devam ediyor.

Belhanda'yla birlikte biraz daha derli toplu oynasak bile iyi bir 8 numaranın gerekliliği fazla. Tempo ve yaratıcılık konusunda sorunlar var. Belhanda da tam anlamıyla hazır değil ve oyundan düşmesi çok daha kolay oldu. Selçuk İnan zaten sorumluluktan uzakta derken bu oyunu kim yönlendirecek. Feghouli'yi PSV maçına göre daha iyi görsem de kendi seviyesinin uzağında olduğunu söylemek lazım. Yunus Akgün'ün isminin altını ise bir kez daha çizmek gerekecek, o kısa zaman dilimi içinde beğendiğimi söyleyebilirim.

22 yorum:

  1. Belhanda'nın yapması gerekenleri son 2 maçtır Sinan yapıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birileri sorumluluk almak zorunda. Sinan Gümüş bunu gösteriyor.

      Sil
  2. carole yine pozisyon hatası yapıp gol yedirdi evet ama sanki bu maç iyiydi be abi hele psv maçına göre

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PSV maçına göre daha iyi olması yetmiyor. Bence Feghouli da PSV maçına göre daha iyiydi ama daha fazlası lazım. Carole'den ideal yedek olur, bu da yabancı sayısı noktasında imkansız oluyor.

      Sil
  3. Emre Akbaba çözüm olur mu peki ?

    YanıtlaSil
  4. Bu Selcuk ile olacak is degil gercekten aldigi paralara yazik arkadas, Mugdat ve genclerin ettigi mucadele ve aldiklari paraya bakinca Selcuk'un durumuna acayip kafam takildi yazmak istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli yazıyoruz ama mecburen 1 yıl daha izleyeceğiz..

      Sil
    2. Albayrak yerli oyunculari cok tutuyor sacma bir kararla sozlesme uzatilmasindan korkuyorum ben esas.

      Sil
    3. Ben de yeni bir sözleşme yapılsın istemem ancak Selçuk son sezonunda yeni bir kontrat için performansını artıracaktır.

      Sil
    4. Neden uzatılsın ki, hangisini tutuyor ayrıca. Gidenlerin çoğu yerli değil mi.

      Sil
  5. Doğan Can Davas da hem iyi bir yedek hem gelecek sezona yatırım olur... istekli, hızlı ve de teknik bir oyuncu. Tecrübe kazandıkça oyun aklı ve kendine güveni gelişir... Orta vadede Selçuk’tan yararlı olacağı muhakkak, ayrıca altyapı kontenjanı noktasında da elimizi rahatlatır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun hakkında detaylıca yazmıştım. Benim inandığım gençlerden biri. 8 değil ama, gol özellikli bir 10 numara.

      Sil
  6. Şu izleyebildiğimiz 2 maça bakıldığında (Wil maçını sayamıyorum çünkü yayın yoktu.) Serdar'ın bizim için ne kadar değerli olduğu biraz daha anlaşılıyor.Sinan'ı da beğendim.Feghouli'nin alması gereken sorumluluğu alıyor.Muğdat da tam beklediğimiz gibi ön alandaki mücadelesiyle öne çıkıyor.Maicon'u nasıl göndeririz onu da düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen hocam Maicon resmen seyretti golü ya da seyretmek zorunda kaldi diyelim, cok yavas yani asiri yavas bile anlatmiyor adamin yavasligini, bu seviyeler icin yapilmamasi gereken hatalari yapiyor. Formda bir Denayer her turlu daha guvenilir bu adamdan.

      Sil
    2. Serdar Aziz olmazsa olmaz, bu değişilmez. Denayer de dönerse Maicon'un önünde şans bulacaktır. Hız ve atletizm çok kıymetli.

      Sil
  7. yazılmış burda da.benimde dikkatimi çekti doğan can.

    https://www.transfermarkt.de/dogan-can-davas/detaillierteleistungsdaten/spieler/340961

    2019 da sözleşmesi bitiyormuş.yenilenmeli.ya kiraya verilebilir yada sezon içinde a takımda 1500 dakika süre .yaşıda 21. oynaması lazım.

    mugdat için gördüğüm olumsuzluk hızının yeterli olmaması.defansın arkasına koşular yapıyor ama geride kalıyor.burak yılmaz gibi arayış içinde ama top atıldığında geride kalıyor.

    donk un takımda tutulmasının doğru bir hamle olduğunu gördük.belli seviye bir oyuncu.

    selçuk inan bence gereksiz yere kontenjan kapatıyor.maddi zarardan çok alternatifinin önünü kesen bir durumda.oysa oraya genç bir alternatif kadroya dahil olabilir.dogan can davas gibi misal.

    selçuk un en büyük alameti farikası burak yılmaz ile olan iletişimi idi.defansın arkasına iyi paslar atıyordu.kadroda burak olmayınca yana pas geriye pas a evrildi.valencia maçında ise selçuk mugdat bağlantısını gördük ama bu kez de mugdat hızdan kaybetti.verimsiz bir iletişim oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğan Can Davas'ın gol özelliği yüksek. Onu mümkün olduğunca ceza sahası çevresinde kullanmalı ki iyi olduğu özellikleri ortaya çıksın. 8 değil, forvet özellikli bir 10 numara.

      Sil
  8. valencia maçında orta sahada eksik gördüğüm topla dripling yapan oyuncumuz yok.selçuk fernando donk genelde ilk planda topu alıp pas vermeyi düşünüyorlar.uğur meleke nin tabiriyle söylersek gri bir orta alan var.renklendirmek lazım.bu maçtan sonra ndiaye yi kiralamayı oldukça mantıklı buldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'nın o özelliği olsa da bu orta saha yapısı içinde kullanması imkansız.

      Sil
  9. bu arada doğan can davas ı izledikten sonra emre akbaba ve benzeri transferlere oldukça soğuk bakıyorum.eğer elde genç yetenek varsa ilk 11 için alternatif isimler almaya gerek kalmıyor.doğan can pekala belhanda nın alternatifi olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akbaba yine gerekli ama Doğan Can da iyi bir alternatif. Detaylıca yazmıştım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir