11 Temmuz 2018 Çarşamba

Garry Rodrigues'in farkı sol taraftaydı, Henry Onyekuru da forvet özellikli bir sol açık


Galatasaray'da sürpriz bir ayrılıktan bahsediliyor. Benim de Fatih Hoca ve Abdürrahim Albayrak'ın açıklamalarından çıkardığım sonuç bu. Böyle olması da gerekiyor, transfer noktasında daha rahat hareket edebilmek anlamında ciddi teklif alabilecek bazı isimlerle yollar ayrılabilir. Hal böyle olunca da Garry Rodrigues, Gomis, Belhanda ve Feghouli isimleri ön plana çıkar.

Henry Onyekuru transferiyle birlikte o ismin Garry Rodrigues olması fazlasıyla olası. Gerçi ben bir ismin daha gelmesi halinde Garry Rodrigues'in gideceğine inanıyorum. Şu an o rotasyonu güçlendirmek adına bir adım atıldı. Bruma / Garry Rodrigues rotasyonunda olduğu gibi bir tablo oluşturuldu. Burada rotasyonu güçlendirmek asıl amaç. Önemli olan diğer nokta da Garry Rodrigues'in olası ayrılığı sonrasında açıkta kalmamak ve elimizi güçlendirmek.

Garry Rodrigues'in de takımda kalması anlamında özellikle iç saha için böyle bir kurgu düşündüm. Sizin fikrinizi de merak ediyorum;

Fernando Belhanda
Garry Feghouli Onyekuru
Gomis

Aslında 4-3-3 gibi oynuyoruz ve Belhanda bu formasyonda 8 numara gibi oynamak durumunda. Özellikle de Badou Ndiaye'nin ayrılığı sonrası ekstra savunma yükü oluştu. Badou Ndiaye gibi tempo silahının gelmesiyle birlikte Belhanda'yı yeniden ağırlıklı olarak hücumda görebiliriz. Şu an mevcut kadro üzerinden konuşuyoruz.

Güçlü bir Fernando kıymetli, bu sizi savunma aksiyonunda iyi kılıyor. Belhanda'nın da 8 numara gibi oynadığında savunma tarafında iyi işler yaptığını sezon içinde izledik. İç sahada oynanan görece kolay maçlar adına bu orta saha hattının çok fazla sırıtacağını düşünmem. İşin biraz daha zorlaşması halinde ise Donk'u oraya yazabiliriz.

Geçtiğimiz sezon Feghouli'nin 10 numara olarak oynadığı Kayserispor deplasmanı, içerideki Osmanlıspor ve deplasmandaki Sivasspor maçları var. Bana sorarsanız geçen sezonun en iyi maçlarını da o pozisyonda oynamıştı. Fizik olarak gerideydi çünkü, kendisini forvetin arkasında daha iyi saklayabiliyordu. Tabii burada sorun 50. dakikadan sonra oyundan düşmesiydi. Şu an kamp görmüş, çok daha iyi bir Feghouli geliyor.

Garry Rodrigues'in farkı sol taraftaydı. Yine de sağ kanatta da iyi maçları var, orası adına da iyi bir opsiyon. Henry Onyekuru ise forvet özellikli bir sol açık. Gol anlamında Garry Rodrigues'in önünde, mücadele tarafında ise biraz daha gerisinde. Şu hatta uyumlu olabileceklerine inanıyorum. Çok yetenekli bir ismi kadromuza katmış bulunmaktayız.

Bu bir beyin fırtınasıydı. Böyle oynayalım demiyorum ama ihtimallerden biri işte. Mevcut kadroya göre bir beyin fırtınası oldu diyelim. Benim aklımda hala 4-3-3 var ve Belhanda'nın yanına mutlaka bir 8 numara bekliyorum. Solda ise Garry / Onyekuru rotasyonunu izleriz. Mevcut tabloda iyi bir kanat rotasyonu oluştu. Olası Garry Rodrigues ayrılığı bir transfer daha gerekliliği oluşturur.

6 yorum:

  1. Trezeguet masadan kalktığına göre rodrigues satılacak 10 milyon € gibi bir gelir elde edlip trezeguet bir orta saha (bence emre akbaba) birde yedek kaleci alınacak oda çağlar muhtemelen onyekuru/trezeguet ikilisi de gayet iş görür benim görüşüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görebilir de ben Trezeguet ya da herhangi biri için ciddi bonservis ödemememiz lazım diyorum.

      Sil
  2. Garry'ye çok iyi bi teklif gelmediği sürece takımda kalır.Feghouli'ye zaten öyle bi teklif gelmez çünkü çok iyi kazanıyor.Anca yılda 8-9 verilirse gitmek isteyebilir.Ben Belhanda'nın gitmesinin daha yüksek ihtimal olduğunu düşünüyorum.Fatih hocanın ondan çok beklentisi olsa da bu beklentiyi karşılayamadı bence.Önümüzdeki hafta çok hareketli geçecek bence çünkü ilk kamp dönemi de bitiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teklif gelirse gidebilir elbet. Bunu zaman gösterir.

      Sil
  3. Bence o formasyon iyi olmaz. Belhanda bir 8 numaranın yapması gerekenleri de yapmıyor. 8 numara görmek isteyen 2011-2012 sezonundaki Selçuk İnan'a baksın. 8 numara o'dur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir