12 Temmuz 2018 Perşembe

Celil Yüksel'i daha çok Suat Kaya'ya benzetiyorum


Yeri gelmişken genç futbolcuları konuşmaya devam ediyoruz. Hazırlık maçlarının ardından çok daha sağlıklı şeyler yazmak mümkün olsa da bazı isimler için hocanın beklentisini anlayabiliyorum. Bu anlamda da Ozan Kabak ve Celil Yüksel ismi öne çıkıyor. Ozan Kabak'ın bu kamp döneminde olmaması büyük şanssızlık. Celil Yüksel'in ise önünde ciddi bir şans var.

2000 jenerasyonuna çok odaklıyız ama 99 ve 98 jenerasyonlarında da kıymetli gençlerimiz var. Bu anlamda Celil Yüksel, Barış Zeren ve Ali Ülgen gibi isimleri ön plana çıkarıyordum. Ali Ülgen ve Barış Zeren'i kaybetmenin acısını uzun vadede mutlaka çekeceğiz. O futbolcuları Osmanlıspor'a göndermek zorunda kalmasak eminim ki bu kamp döneminde şansları olacaktı.

Celil Yüksel ise geçtiğimiz sezonun son haftalarında maç kadrolarında yer alan bir isimdi. Tolga Ciğerci'nin oynayabilme durumu olmasına rağmen "oynamıyorum" demesi üzerine o boşluğu Celil Yüksel doldurdu. Tarz olarak "Modric'e" benzetiliyor ama bu tarz benzetmelerin anlamsız beklenti yaratmamasını diliyorum. Yunus Akgün için de bir "Griezmann" benzetmesi doğdu, çok hoşuma gidiyor diyemem.

Celil Yüksel'i daha çok Suat Kaya'ya benzetiyorum. Fiziksel özellikleri ve tarzları birbirine çok benzer isimler. Suat Kaya gibi bir futbolcu da bulamadık ki döneminin en iyi isimlerinden olsa da hakkı yeterince verilmez. Celil Yüksel bir defansif orta saha, tempo ve mücadelesiyle ön plana çıkar. Topla dikine çıkan, dar alanda iyi işler çıkarabilen, bence yeterince pas ve teknik özelliği de olan bir futbolcu. Bu anlamda da Galatasaray rotasyonunda yer almasını bekliyorum.

Fatih Hoca'nın düzeninde tempolu isimler ön plana çıkar. Özellikle de orta sahada bu tarz tempolu isimlerin kıymeti büyük olacak. Hızlı ve çabuk futbolculara ihtiyacımız var, şu an orta sahamızda bu tarzda bir profil yok. Celil Yüksel'in bu anlamda şansı olacak, onun adına da hazırlık maçlarını merakla bekliyorum. 

Eğer Barış Zeren'i de kadroda tutabilsek bambaşka şeyler konuşurduk. O da ideal bir 8 numaraydı. Yine topla dikine oynayabilen, pas özelliği yüksek ve gole de yakın bir futbolcuydu. Celil Yüksel için 6 numara diyorum ve tarzı benim için daha çok Suat Kaya gibi. 99 ve 98 jenerasyonunda da bu tarz iyi isimler var. 2000'lilere çok fazla odaklandığımız için bunları yeterince konuşmuyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir