23 Temmuz 2018 Pazartesi

Guardiola'nın Denayer'le alakalı yorumuna takılmıyorum


Guardiola'nın Denayer'le alakalı yorumuna takılmıyorum. Her sezon aynı taktiği izliyoruz. Denayer'i sezon başı kampına alıyor ve hazırlık maçlarında şans veriyorlar. Devamında ise Denayer'in transferi mutlaka gerçekleşiyor. Manchester City'de kalma ihtimalinin olduğunu düşünmüyorum.

Celtic performansı fazlasıyla potansiyel vaat ediyordu. Galatasaray'a ilk kiraladıkları dönem ise Denayer'in geriye attığına inandılar ve ertesi sezonda Galatasaray yerine Premier Lig içinde tuttular. Geçen sezon kiralamaları ise fazlasıyla Denayer'in gösterdiği duruşla alakalıydı. 

Talipleri vardı çünkü, o ara Lyon gibi takımları reddetti. Galatasaray'a geldiğinde ise Tudor dönemi pek bir gelişim gösteremedi. Fatih Hoca'yla ise yeniden potansiyel sahibi bir stoper oldu. Galatasaray'da kalmasını bu yüzden istiyorum. Fatih Hoca'nın elinde çok daha büyük bir gelişim gösterebilir. Şampiyonlar Ligi onun adına fazlasıyla önemli.

Manchester City'nin ilk hedefi bonservis kazanmak. Bazı teklifler olduğu söylense de Denayer'in aidiyeti yine ön plana çıkacak. 2020'de biten bir sözleşmesi var ve kiralanmasını olası görüyorum. Premier Lig'de transfer dönemi 9 Ağustos'ta bitecek. O tarihten sonra Galatasaray adına fazlasıyla büyük bir şans olacak.

Guardiola'nın Dortmund'la oynanan maçtan sonra Denayer'le alakalı yorumunu paylaşayım;

"Jason Denayer iyiydi. Sağ ayaklı olmasına rağmen solda da oynayabiliyor."

Sunderland döneminde stoperden çok sol bek ve ön libero gibi oynamıştı. Oysa biz onu sağ bekte kullandığımızda eleştiri alıyorduk. Defansif joker özelliği var ki bunun kıymetli bir şey olduğunu düşünüyorum. Galatasaray'a dönmesi durumunda da onu zaman zaman farklı yerlerde görebiliriz. Sol stoper oynayabilmesi biraz da bizimle alakalı.

Geçen sezon önemli bir gelişim gösterdi. Manchester City'i de o gelişimi devam ettireceğine inandırmak gerekecek. Denayer'in zaten Galatasaray'da devam etmek istediğini biliyoruz. Haliyle de bu transferin gerçekleşeceğine inanıyorum.

2 yorum:

  1. Sözleşmesi bitesiye kadar kiralayıp sonra da bonservissiz kadromuza katmak olmalı amaç. Ya da sözleşmesinin son senesinde city makul bir ücrette ikna edilmeli.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir