23 Temmuz 2018 Pazartesi

Axel Witsel transferiyle birlikte Nuri Şahin ve Rode'nin önü açılmış olacak


Borussia Dortmund'un Axel Witsel'i 20 milyon avro karşılığında kadrosuna katması bekleniyor. Zenit'e gidişini de anlamamıştım, Çin'deki varlığını da daima sorguladım. Buraların üzerinde bir isim, kariyeri daha iyi şekillenebilirdi. 

Neyse ki Borussia Dortmund ihtimali tam zamanında belirdi. Son Dünya Kupası'nda iyi bulmuştum, şu an 29 yaşında ve ait olduğu noktaya nihayet ulaşacak. Favre'yle birlikte bambaşka bir yapı kurgulanacak. Özellikle orta saha hattında önemli bir kalite ihtiyacı vardı. Mario Gotze gibi isimlerin yükselmesini bekliyorum ve bir yandan da bu tarzda hamleler gerekiyor.

Axel Witsel transferiyle birlikte de Nuri Şahin ve Sebastian Rode gibi isimlerin transferinin önü açılmış olacak. Nuri Şahin'in Dortmund açısından aidiyet noktasında önemi büyük olsa da forma şansı bulma noktasında ayrılmak isteyebilir. O da 29 yaşında ve kendisi açısından iyi bir transfere imza atabilir. 

Sebastian Rode ise 27 yaşında. Uzun zamandır Dortmund forması giyse de son 2 yılda sakatlık belası bir türlü yakasını bırakmadı. Özellikle geçen sezonu bu anlamda kayıp geçse de müthiş bir görev adamı. Rode'yi 12 milyon avro'ya transfer etmişlerdi. Gün itibariyle ise kiralanma ihtimalini güçlü görüyorum.

Tabii olaya Galatasaray açısından bakacağım. Nuri Şahin'in transfer ihtimalini haftalarca konuştuk. Dortmund'u bonservis ya da kiralama noktasında ikna etmekte sorun yok. Nuri Şahin'e de yıllık 2.5 milyon avro verdiğiniz an transfer gerçekleşir. Nuri Şahin'e ihtiyaç var mı, bence sorulacak soru bu.

Kaliteli bir futbolcu olduğuna inanıyor ve ülkemizdeki algıya inanmıyorum. Benim için 3'lü orta sahanın en gerisindeki oyun kurucu. Önünde iki tane tempolu bir orta saha gerekir ki Nuri Şahin'in pas ve yaratıcı kabiliyeti ön plana çıksın. Fernando / Belhanda arasındaki 8 numara olacağını düşünmüyorum, en azından aradığımız tarz bu değil.

Sebastian Rode'yi farklı kılan ise "görev adamı olması". 6 da olur, 8'de. Savaşçı orta sahadır, takımın mücadele gücünü üst seviyeye taşır. Bununla birlikte pas, teknik ve yaratıcılık kabiliyeti de bu seviyede iş görür. Sakatlığı atlattı ve geri döndü ama uzun vadede ne olur bilemiyorum. Eğer bir sorun yoksa tam bu ligin orta sahası. Galatasaray'da farkı büyük olacaktır.

Transfer döneminde bu tarz hamleleri dikkatle takip etmemiz gerekiyor. Sabır demem bu yüzden, birçok ismin transferi gündem olabilir. Ağustos ayı bu tarz önerilerle geçecektir, beklemek kötü bir hareket değil. Hele ki ffp sorunu yaşadığımız bu zamanlarda. Grosskreutz'u oynatamasak dahi hangi şartlarda aldığımızı hatırlayın. Son gün olsa da maddi şartları itibariyle de çok akıllı bir hareketti..

4 yorum:

  1. yalnız favre nin nice ten öğrencisi olan belhanda nın dortmund dedikoduları dönüyor aga.witsel i tek ön liberoya koyup belhandayı 8 numaraya da kullanabilir favre.

    bize ise nuriyi yollamayı düşünüyorlar herhalde.uyanıklar.umarım yönetim bu durumun farkına varır ve yüksek bonservis talep eder.belhanda favre için önemli bir oyuncu.
    nuri+10 milyon avroya belhanda takası ancak kabul edilebilir.

    ama uyanıkların amacı şu.ver belhandayı al nuriyi.albayrakı uyandırmak lazım .belhanda nın favre için değerli olduğunu bilmiyorlardır muhtemelen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dortmund'un mevcut kadrosunda çok sayıda orta saha var. Belhanda'yı bence de isteyebilir ama beklemek gerekir. Nuri Şahin'i istemem, oyun tarzımıza hiç uymuyor.

      Sil
  2. Witsel'in kariyeri zenit sonra da çin yetenek-vizyon ilişkisi bakımından bu kadar dengesiz bir adamı dortmund'un 29 yaşında transfer etmesi çok ilginç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dengesiz değil, çok iyi futbolcu. Paulinho'yu da Barcelona transfer etmişti, aynı hesap.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir