18 Temmuz 2018 Çarşamba

İstiyoruz Emre Akbaba'yı da zor işte


Emre Akbaba'nın Alanyaspor'dan ayrılığı kesin gibi bir şey. Alanyaspor'un onu tutmak adına şartları zorlama ihtimali yok, futbolcu ayrılığı kafasına koydu. Yaşı da 25 oldu ki seviye atlamak adına tam zamanı. Son 2 sezonda kendisini fazlasıyla kanıtladığını düşünüyorum ve ligin en kıymetli yerli futbolcularından biri.

Ayrılığı kesin gibi bir şey dememin nedeni de Mesut Bakkal'ın açıklamaları. Ayrıca kulübün de eli kolu bağlı, futbolcunun 1 yıllık sözleşmesi kaldı. Onu bedavaya bırakmayı göze almayacaklardır. Mümkün olan en iyi rakamı kazanmaya çalışıyorlar ama futbolcunun Galatasaray'a gelmek adına şartları zorladığı yazılıyor. Alacaklarını da bonservisine eklemeyi kabul etmiş, bu önemli bir fedakarlık.

Geçen sezonun Ocak ayında Başakşehir'le adı daha sık anılıyordu. Anlaştığı da söyleniyordu ki o iş bir şekilde yattı. Gün itibariyle baktığımızda o pozisyona futbolcu aldılar, onların devreden çıktığını düşünüyorum. Beşiktaş'ın gündeminde, Fenerbahçe de mutlaka ister ama onlar da büyük harcamak istemiyorlar. Galatasaray da harcamak istemiyor ama futbolcunun isteği söyleniyor. Bu yüzden de bizim adımıza mümkün olan en iyi şartlarda transferi gerçekleştirmek istediğimiz için süreç uzun olacak.

Galatasaray'ın elinde değerli ve takasta kullanılabilecek isimler olsa da futbolcuların öyle maaşları var ki ayrılmamak için diretiyorlar. Ya da x Anadolu kulübü bu ücretleri doğal olarak karşılayamıyor. Tolga Ciğerci diyoruz, onun da istenmediği belli bir şey. 2 milyon avro yıllık ücret alıyor, bu rakamı x kulübün karşılaması mümkün değil. Takas olarak göndereceksek bile en az ücretinin yarısını karşılamak zorunda kalacağız. 

İstiyoruz Emre Akbaba'yı da zor işte. Bugün Galatasaray gibi bir kulüp 2.5 - 3 milyon avro bile veremeyecek halde. Ffp buna izin vermiyor, futbolcu satmak zorundayız. Zorunlu satın alma opsiyonlu kiralama gibi yöntemlere de alıcı kulüp yanaşmıyor. Yabancı transferi yapmak daha kolay, kiralık piyasası bir hayli geniş. Yerli konusunda ise hamle yapmak zor.

Burada tek çıkar yol Emre Akbaba'nın 1 yıl kalmış sözleşmesi. Kaynak bulmamız lazım ki çok daha rahat nefes alalım. Emre Akbaba'yı istiyorum, orta sahamızda yaratıcı futbolcu alternatifi olmadığı gibi yerli rotasyonunda da sorun var. Galatasaray'da da değerlenebilecek, seviye atlayacak bir futbolcu. Bu transferin olmasını dilerim, sol ayaklı hücumculara hasretiz..

4 yorum:

  1. carole+2.5-3 m ile iş biter gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki Carole'ye ihtiyaçları var mı. Ya da senin 2.5 - 3 milyon avro'n var mı :)

      Sil
  2. Valla o paragöz başkanlarının keyfi bilir.Şimdi vermezse Emre bu sezonu bi şekilde orda tamamlar.Ocak ayında da bizle anlaşıp bedelsiz bi şekilde ayrılır takımdan.İşte o zaman o başkanları da kafasını duvarlara vurur.Geçti artık anadoludan türk bir topçuya 7-8 milyon euro verme dönemleri.Bunu anlamak istemiyorlar.Bu kafayla devam ederlerse bi kaç yıla iflas edip ağlayacaklar işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Şimdi olmazsa bile sezon sonunda bu iş bitirilebilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir