27 Temmuz 2018 Cuma

Johannes Geis & Galatasaray, doğru yer / doğru zaman kavramı önemli


Schalke 04'ün gözden çıkardığı futbolcular üzerine konuşmuştuk. Bu isimlerden Höwedes'i kamp kadrosuna dahi almadılar. Di Santo ve Geis gibi isimlerin de satılık listesinde olduğunu biliyoruz. Satılık listesine yazdıkları başka isimler de var ama Galatasaray'ın gün itibariyle aradığı futbolcular üzerine konuştuğumuzdan bu 3 isim ön plana çıkar.

Höwedes'i konuşmuştuk. İsim anlamında heyecan verecek bir stoper olur. Lider özelliği olan, eski seviyesine biraz olsun yaklaşması halinde de savunmanın çıtasını yukarıya çeker. Di Santo da Fatih Hoca'nın isteyebileceği forvet tarzlarından biri. Ön alan baskısı ve hareketli oyunuyla ön plana çıkar. Höwedes'in adı geçse de Di Santo'yla alakalı bir haber henüz okumadık.

Geis'in ismi de sık sık Galatasaray'la anılıyor. Hatta dış basında Höwedes'le birlikte onun için de teklif yaptığımız söyleniyordu. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl var, bu anlamda kiralama durumuna yaklaşırlar mı bilmiyorum. Bonservis durumu için ise futbolcu satmak zorundayız. Geçen sezonu Sevilla'da kiralık olarak geçirdi ve hayal kırıklığı oldu. Schalke 04'de de geleceği görünmüyor.

24 yaşında, biraz toparlaması durumunda eski potansiyeline yaklaşabilecek bir isim. Doğru yer, doğru zaman kavramı önemli. Fatih Terim ismi de bu tarz futbolcular adına bir avantaj. Donk'un geldiği durumu gördük ki Geis'in hem yaşı, hem potansiyeli çok daha üst noktadaydı. Oynadığı pozisyonlar itibariyle Donk'la benzer özellikleri olsa da farklı futbolcular. Elimizde Donk varken Geis'i ne yapacağız diye düşünmeyin.

Geis, pas ve teknik özellikleriyle çok daha ön planda. Donk gibi fizik avantajı olmasa da oyun aklı itibariyle de versatil bir isim. Orta saha, ön libero ya da stoperde kullanabileceğiniz bir joker. Çok hızlı olmasa da oyunun iki yönünü oynayabiliyor. Özellikle de 4-3-3 gibi bir formasyonda Geis'i orta sahanın gerisine yazıp, önünde iki tane tempo sahibi isim oynatmanın artılarının olacağını düşünüyorum.

Geçen sezon oynadığımız 4-3-3'de Donk'u 6, Fernando'yu 8 gibi kullanılıyorduk. Donk'un fizik ve savunma tarafıyla iş yaptığını, ekstra katkı verdiğini gördük. Donk da çok hızlı bir isim sayılmaz ama farkını ortaya koydu. Bu sezon başında oynadığımız hazırlık maçlarında ise Donk'u stoper rotasyonunda da sık sık izlemeye başladık. Geçen sezon Donk'un oynadığı pozisyonda Geis'i oynatmamız halinde hem savunma aksiyonunu düşürmemiş oluruz, hem de hücum tarafında biraz daha artı sağlayabiliriz.

6 yorum:

  1. fernando bir daha 8 oynamamalı, adam yadırgıyor yerini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu noktadan sonra alışması zor. Brezilyalı olması itibariyle belli bir tekniği var ama orada fazlasını bekliyoruz. Yine de arkasında tekniği yüksek bir 6 olursa orada 8 gibi oynayabilir.

      Sil
  2. Fernando belhanda üçüncü isim eKsik halen daha donk stopere çekilirse stoper transferi denayerle son bulabilir ama orta sahaya bir oyuncu daha mutlaka şart

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha için keşke tempolu bir isim alınsa. Bana sorarsanız bir de yaratıcı oyuncu gerekiyor.

      Sil
  3. geis gelirse bonservis odenerek gelir, hem de ciddi bir rakam odememiz gerekir, dolayisiyla terim bu oyuncuyu gercekten istiyorsa, onu cok begeniyor demektir, zira sezon basinda 6 numaraya ihtiyacımız yok diyordu..
    Fernando ve geiss iyi bir ikili olabilir, bu biraz topal joseph ikilisine benzer ama bizim her iki bekimiz ve on oyuncularimizin oyun kurulumuna katki verebiliyor olmasi ofansif verimimizin dusmesini onleyebilir.
    Sanki Ndiaye tam aradigimiz isim gibi duruyor, onu alirsak tek hamlede bircok sorunu cozebiliriz, ama bonservisiyle geiss gibi genc ve potansiyelli bir oyuncu alarak ileride fernandodan dogacak bosluga bir alternatif yaratmak ta guzel bir adim olabilir.
    Bu noktada is satilacak futbolcuya geliyor, bence en kolay cozum gomis ve maicon satislari olur, ama o kadar sansli olabilir miyiz gorecegiz..
    Rodrigues gibi caliskan, hem cizgide hem de ice kat ederek kanat forvet oynayabilen baska bir oyuncumuz yok, ama onu yuksek bedelle satip trezegueti alabilsek guzel olurdu..
    Elimizde yetenekli kanat oyunculari olmusken, ismi bizimle anilan teodorcyk gibi uzun boylu, yetenekli ve caliskan bir forvet alabilsek, gomisin bitiriciligini fazla aramayabiliriz,ya da andre silva gibi teknik ve hazirlayici bir oyuncuyla iki defansif orta sahanin topla rollerini azaltip topsuz oyuna daha fazla konsantre olmalarini ve boylelikle onde baski kurmayi oturtabiliriz..
    Geis ayrica stoper de oynayabildigi icin, belki sadece gomisi satip teodorcyk veya silvayla birlikte carole yi de elde tutarak,transferi kapatabiliriz de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi rakama gerek yok, 2-3 milyona bitebilir ama o para da bizde olmadığı için imkansız tabii.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir