17 Temmuz 2018 Salı

Dünya Kupası'nda etki bıraktı ve belli bir piyasa oluşturmayı başardı


Amrabat'ın Dünya Kupası'nda gösterdiği performansı beğenmiştim. Fas adına iyi bir kupa geçmemiş olsa da Amrabat'ı başarılı bulmuştum. Üstelik Galatasaray günlerine göre bambaşka bir tarzda. Sağ çizgi bütünüyle ona emanet edilmişti ve 31 yaşında işin savunma noktasında gösterdiği bu gelişim önemli.

Amrabat'ı Galatasaray'da bıraktığımızda hücumun solunda kat eden bir isimdi. 4-4-2'nin sol tarafı gibi düşünüyorduk ve günün şartlarında ödenen bonservis itibariyle beklentiyi karşılayamadı. Çok kötü bir dönem geçirdiğini düşünmüyorum, hatta Şampiyonlar Ligi performansını da kıymetli görüyorum.

Fatih Terim sonrası da tutunamadı zaten, düşünülmedi bile. Önce Malaga'ya kiralandı, sonra geri döndü ve bir daha kiralandı. En sonunda takımda tutulmak istendi ama bu sefer de Malaga opsiyonunu kullandı. O Malaga da Amrabat'ı 8.4 milyon avro'ya Watford'a sattı.

Amrabat'ın Watford günlerini pek takip edemedim. Bek gibi kullanıldığı da söyleniyordu, savunma anlamında oyunu o dönem gelişmeye başlamış olabilir. Leganes'e kiralandığı dönem de oldu, gün itibariyle de Al-Nassr'a 4.5 milyon avro karşılığı satıldı. 3 yıl için de 10 milyon avro kazanacağı söyleniyor.

Dünya Kupası performansı bunda etken diye düşünüyorum. Etki bıraktı ve belli bir piyasa oluşturmayı başardı. Amrabat adına da iyi bir sözleşme, kariyerinin son volesi diyelim. Hem büyük kazanacak, hem de kendisi adına rahat hareket edebileceği bir ülke. Başarılı da olmasını isterim, sevdiğim bir futbolcudur..

2 yorum:

  1. 8.5 milyon euro yerine 4.5 milyon falan bonservis ödenmiş olsa bence o kadar da ön yargıyla bakılmazdı. Hatta performansı iyi bile değerlendirilirdi o paraya göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, maalesef paranın altında ezildi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir