24 Temmuz 2018 Salı

Juan Jesus & Galatasaray, nihayet sol ayaklı bir stoperin haberi çıktı


Denayer mi gelir yoksa başkası mı bilmiyorum ama kesin olan stoper transferi yapılacağı. Çıkan isimlerin ortak özelliklerine bakınca da hız ve atletizmi ön plana çıkarıyoruz. Juan Jesus'un bir farkı da sol ayaklı olması. Bu da uzun zamandır konuşulan bir konu. Mümkünse sol ayaklı bir stoper transfer edilmeli diye konuşuyorduk.

Bonservis konusu bizim adımıza zor. Bu yüzden de İngiltere ve İtalya Lig'lerinde transfer dönemleri erken biteceği için bekleyebiliriz. "Kiralama" ihtimali üzerine duruyoruz, Juan Jesus transferi de ancak bu şekilde konuşulabilir. Beşiktaş'la da anı anılıyor ve onlar bazı satışlar yaptığı / yapacağı için elleri daha güçlü.

Juan Jesus ağır bir stoper değil. Sol ayaklı olması büyük avantaj, hatta sol bek gibi de oynayabiliyor. Güçlü, geriden oyun kurabilecek, sert bir stoper. Bu özellikleri itibariyle de konuşulan diğer isimlere göre çok daha uygun bir profil. Konuşulan kimi isim ya çok ağır ya da pas özelliği hiç yok. Juan Jesus haricinde de tüm isimler sağ ayaklı.

Roma formasını istikrarlı olarak giymese de rotasyonun önemli parçalarından biri. Orada da ciddi bir transfer harekatı var ve gözden düşmesini olası görüyorum. Geçen sezon ligde 22, Şampiyonlar Ligi'nde de 6 maça çıktı. Roma onu zorunlu satın alma opsiyonuyla Inter'den kiralamıştı ve toplamda 10 milyon avro'luk bir paket oldu. Bugün satmaları halinde de en kötü ihtimalle 5-6 milyon avro bonservisi gözden çıkartmak gerekecek.

Şu an Denayer'in yerine düşünüyoruz. Önceliğin Denayer olacağını düşünsem de son ana kadar o beklenir mi ya da City'nin inadı kırılır mı bilinmez. Son ana kadar beklemememiz gerekiyor, mutlaka alternatif üretmeli ve elimizi güçlendirmeliyiz. Kurt Zouma da konuşuluyordu mesela, o da gayet güçlü bir alternatif. Juan Jesus da böyle olabilir ama bu iki isme göre çok daha zor bir hamle. Diğer isimlerin kiralanmasını daha olası görüyorum.

Keşke Maicon için de bir talip bulunsa da 2 stoper hamlesi yapabilsek. Juan Jesus gibi bir ismi sol stopere yazdığımız an yanını doldurmak daha kolay. Serdar Aziz'i övüyoruz ama sol stoper oynatmak zorunda kalıyoruz. Performansı bu sayede daha da ileri giderdi ki Denayer için de aynısı geçerli. Biraz daha hız ve atletizm katma anlamında kıymetli işler olurdu..

8 yorum:

  1. Keske Hakan Balta 3 yas genc olsa... Transfer yapabilecegiz gibi gelmiyor hic. Umarim yanilirim.

    YanıtlaSil
  2. Juan Jesus cok iyi olur. Maicon'u ben begeniyorum hava hakimiyeti var agirligini oyuna koyabiliyor teknigi pas yetenegi iyi. Hizli degil ama 4/4 luk oyuncu alamayiz zaten. Jesus'u uygun binservisle alabilirsek para harcamaya değer. Maicon'u satip Jesus + kiralik stoper olabilir ama zor tabi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon'u ben de kötü bulmuyorum ama hocanın tarzına pek uymuyor. Jesus'un ise avantajlı özellikleri var, sol ayaklı olması başta gelir.

      Sil
  3. söz konusu monchi ise zaten bonservisini uygun bir fiyata alabilme ihtimalimiz sıfır. ama kiralık olarak çok çok faydalı olabilecek bir isim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralayabiliriz, yeter ki geliştireceğimize, parlatacağımıza ikna edelim.

      Sil
  4. Maicon giderse ordan gelecek hak forvet için kullanılır bence.2 yabancı stoper biraz lüks kaçar.Güvenilecek yerli stoper de yok piyasada.Şöyle 1-2 sezon idare edecek bi yerli stoper bulsak o rotasyonu en doğru şekilde hallederdik ama yok işte öyle bir isim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağlam bir stoper alınırsa dediğin gibi olabilir. Diğer türlü zor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir