25 Temmuz 2018 Çarşamba

Kalan son ön yargıları kırdığına inanıyorum


Muğdat Çelik'in en önemli noktası enerji ve patlayıcı özelliği. İçinde bulunduğumuz sezonda da enerjisiyle bir şeyler verecek. Bu özelliği sayesinde kanatlarda da oynayabiliriz. Kanatlara biraz daha hız ve enerji katmak istediğimiz anlarda alternatif olarak düşünülebilir. Yine de asıl öncelik "forvet" olacak.

Oynadığımız tüm hazırlık maçlarında da forvet olarak izledik. İlk 2 hazırlık maçında forveti çiftledi, Valencia karşısında ise Gomis'in yerine oyuna girdiğinde sahte 9 olarak oynadı. Valencia karşısında oynadığı oyunu beğendim. Belki çok fazla ortaya çıkmadı ama ön alandaki mücadelesi kıymetliydi ve özellikle kanatlar bu sayede fazlasıyla rakip ceza sahasının içine girebildi.

Hücum repertuvarı çok geniş değil. Özellikle de açık alanda çok daha etkili olmasını beklersiniz. Valencia karşısında geri durumdayken oyuna girdi, rakibin de kapandığı anlarda pozisyon bulması zor oldu. Savunma arkasına sarkmayı denese de buna engel oldular. O ise ön alanda mücadele ederek rakip savunmayı fazlasıyla yıprattı.

En kötü ihtimalle kazandığı paranın hakkını sonuna kadar vereceğini söyleyelim. Hırs var, mücadele özelliği yüksek ve hazırlık maçı da olsa kendini göstermek adına elinden geleni yaptı. Akhisar'da da onu iyi kılan yer Seleznyov'un arkasında sahte 9 oynadığında ortaya çıkmıştı. Galatasaray'da da ağırlıklı olarak forvet oynayacaktır.

Kalan son ön yargıları kırdığına inanıyorum. İyi bir kamp dönemi geçirdi ve izlediğimiz 2 hazırlık maçında mücadelesinin altını çizdik. Galatasaray'a transferinin kendisi açısından bir başarı öyküsü olduğunu söylemiştim. 2 sene önce neredeydi, şu an nerede. Üstelik bu noktaya da 28 yaşında geldi. Bilal Kısa için de bu söylenirdi ama o ortaya çıkmamış bir yetenekti ve altyapısı sağlamdı. Muğdat Çelik ise bambaşka bir hikaye..

10 yorum:

  1. Hirs var hocam en dogru kelime bu bence Mugdat icin, mucadelesi bile bizim icin degerli zira Tolga kadro disi kalmis ve bu gibi adamlara nazaran oynamak isteyene guzel de bir ornek olacaktir. Spor yazarlari dahil herkes bu adamla dalga geciyorken umarim herkese bir ders verir ve cok basarili olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray formasının hakkını vereceğine inanıyorum. Gelirken bana sorarsan fedakarlık yaptı.

      Sil
    2. Kesinlikle, imza attigi paraya Sabri bile gelmezdi bence ve sirf bu nedenle büyük sempati duyuyorum bu herife, gol atmasina da cok sevindim.

      Sil
    3. Sempati duymamızı sağlayan olaylar da oldu, hepsi bizi birleştirdi.

      Sil
  2. Mücadelenin her zaman hak ettiği değeri bulması lazım. Transfer de yapamadığımiz bu dönemde değerli bir yerli alternatifi oldu bizim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transferi doğru anlatmak gerekiyordu. Bunu başardığımızı düşünüyorum.

      Sil
  3. Kötü oynadığı maçlar da olacak belki ama o maçlardan sonra bile "Muğdat da mücadele etmedi sahada boş boş dolandı" demeyecek kimse.Elinden geleni fazlasıyla verecek zaten geçen gün de söylemiştim

    YanıtlaSil
  4. Muğdat için Engin Baytar etkisi yaratbilir demiştim. Sanırım haklı çıkacağım. Hatta mental olarak Engin'den düzgün bir topçu olduğu için uzun vadeli iş yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etki olarak bunu gösterebilir. Tarzlar farklı olsa da oynadıkları yerlerdeki sürpriz katkılar benzeyecektir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir