8 Temmuz 2018 Pazar

Kime talip olsak piyasa yaptı, şu satılabilir diye düşünsek hayal kırıklığı oldu


Hırvatistan, Rusya'yı geçerek yarı finale yükseldi ve Vida da takımın en önemli parçalarından. Dünya Kupası'nın bizler adına bir anlamı da orada boy gösteren futbolcuların yapacağı piyasadır. Vida da kendi değerini katlamaya devam ediyor. Olaya Galatasaray açısından baktığımda ise hayal kırıklığı var.

Transfer yapmamız için futbolcu satmamız gerekiyor. Piyasa yapabilecek, iyi paralara elden çıkarabileceğimiz isimler olsa da beklediğimiz teklifleri alamıyoruz. Belhanda'nın Dünya Kupası'nda olması bizler adına büyük şanstı ama performansı beklentilerin altında kaldı. Oysa Fas'ın çok daha iyi işler yapmasını beklerdim.

Zamanında Elano'da da böyle olmamış mıydı. 2010 Dünya Kupası'nda piyasa yapmasını bekledik ve iyi paralara satacağımızı hayal ediyorduk. Turnuvaya iyi de başlamıştı ama yaşadığı büyük sakatlık sonrasında ortada piyasa falan kalmadı. Bu anlamda Elano en büyük hayal kırıklığımdır. Çünkü Galatasaray performansı da hayal kırıklığıydı.

Talip olduğumuz futbolcular noktasında da hayal kırıklığı var. Ahmed Musa da bunun en büyük örneği. CSKA Moskova onun opsiyonunu kullanmayacağını açıklamıştı ve bu transferin önünde bir engel yoktu. Ne zaman ki İzlanda karşısında harikalar yarattı, o vakit piyasasını fazlasıyla yükseltti. CSKA Moskova da onu ister oldu, başka talipleri de var. Kulübü kiralamaktan vazgeçti, böyle özetleyelim.

Transfer konusunda elimiz kolumuz bağlı. En azından biraz daha beklemek durumundayız. Hatta bu iş Ağustos'un son gününe kadar sürer. Bazı önemli liglerin transfer dönemleri daha erken bitecek ve oradan seken futbolcuları toplama noktasında şansımız var. Ya da Dünya Kupası'nın bitişiyle birlikte bazı isimlerin piyasası net şekilde ortaya çıkacak.

Galatasaray'ın yabancılarının geneli ülkelerinin Milli Takımlarında yer almıyorlar. O isimlerin de olası piyasası genelde Çin gibi ülkeler adına geçerli. Çünkü Galatasaray'dan aldıkları yüksek ücretler var ve o rakamları Avrupa'dan bir takımın karşılayacağını sanmıyorum. Bu yüzden de mevcut takımı korumanın da güçlü bir alternatif olduğunu düşünüyorum..

6 yorum:

  1. Dünya kupası ve avrupa şampiyonası senelerinde transfer yapmak zordur zaten... Buna doların ve euro'nun yükselişi finansal fair play de eklenince is iyice zora bindi. Tabii bir yandan da transfer politikamız çok iyi değil ismi olmayan ama mücadele yönü güçlü isimleri kadroya katmamız daha önemli... kadroya direkt girip etki yapacak oyuncular yerine kadroyu genişletecek alternatif oyunculara bakılmalı ve de kiralık opsiyonları sonuna kadar zorlanmali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uefa kısıtlamasını da ekleyelim bir de buna. Belli ki son güne kadar sürecek iş. Sabırlı olmamız lazım, seken birçok isim olacak..

      Sil
  2. Gomis aslen Senegalli ve zamanında Senegal milli takımını seçseydi turnuvada yer alırdı.Mariano'nun durumunu sen de özetledin zaten.Aktif futbolcular içinde Brezilya adına Daki Alves'den sonra en iyi sağ bek mesela.Fernando ve Maicon'un Portekiz'i seçme şansları var mıydı tam bilmiyorum ama bu iki futbolcu Portekizli olsaydı turnuvaya giderlerdi bence.Ha piyasa yaparlar mıydı o durum ülkelerinin performansına bağlı olurdu ama en azından turnuvada daha fazla futbolcuyla temsil edilmiş olurduk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisinin de Portekiz vatandaşlığı var, isteseler oynarlardı. Tabii tercih de edilmeleri gerekiyor.

      Sil
  3. WINTER IS COMING09 Temmuz, 2018 09:51

    kiev kurtulana kadar akla karayı seçti, ihale bize patladı. bırak kar etmeyi aldığımız rakama satılma ihtimali yok.bizim deplasmanlarda bu kadar sıkıntı çekmemizin temel neden belhanda,bütün hücum gücümüz kanatlardan geliyor. deplasmanda içeride oynadığımız gibi bekleride ileri çıkarıp rakibi kendi sahasına yıkamadığımız için kanatları kitleyip bizi durduruyor rakipler
    belhanda nın taç çizgisinde hiç bir halta yaramayan presleri oyunu açmamıza yardım etmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'nın presleri gayet işe yarıyor, ön alan baskısının kıymeti çok büyük. Fatih Hoca da zaten bunun farkında ki tuttuğu bir isim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir