12 Temmuz 2018 Perşembe

Koray Günter Genoa'da


Potansiyelinin ekmeğini yemeye devam ediyor. Yaşının henüz 23 olması da onu değerli kılacak. Galatasaray'da yaşadığı başarısız sezonlara rağmen Seria A'ya transfer olabilmesi bunu gösteriyor. Üstelik o başarısız dönem diye adlandırdığımız günler içinde yaşadığı büyük bir sakatlıkta olmuştu. Başarılı olmasını ve potansiyelini yansıtmasını isterim.

2013 / 2014 sezonunun Ocak ayı transferleri içerisinde mantıklı isimlerinden biriydi. En azından bu işi takip edenler tarafından ismi bilinen, gelecek adına beklenti duyulan bir stoperdi. Öyle ki Dortmund da onu Galatasaray'a satarken geri satın alma opsiyonu koydurmuştu. Bizim hatamız ise onun kariyerini doğru yönlendirmemek oldu.

Bu süre zarfında onu kiralamamız ve oynayabileceği bir takımda gelişimini beklememiz gerekiyordu. Galatasaray'da şans da buldu ama bunu değerlendiremedi. Pas ve teknik özellikleriyle pek başımıza gelmeyen tarzda bir stoper. İlk geldiği gün itibariyle güçlüydü de, zaman içinde zayıfladı. Yaşadığı uzun bir sakatlık dönemi de olunca geri dönemedi.

Fatih Hoca da onun adına bir şans olsa da başaramadı. Galatasaray'ın kendisiyle yola devam etmemesi doğru bir karar. Genoa formasıyla büyük işler de başarabilir, bu Galatasaray'ın verdiği kararı yanlış kılmayacaktır. Şu an potansiyelinin ekmeğini yiyerek İtalya Ligi'ne bitti. Dortmund altyapısı ve yaşı itibariyle son bir şansı daha olacak.

SC nostalji köşesinde de bu ayrılığı yazmıştım;

2 yorum:

  1. Ağır ama geriden oyun kurabilen siperlerin tutulduğu bir lig italya pozisyon bilgisini daha da artırabilirse başarılı olur. Ayrılırken yaptığı paylaşım da şıktı teşekkür edip efendi efendi ayrıldı. Umarım çok başarılı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koray Günter çok da güçsüz sayılmaz. Orada yapabileceğini düşünüyorum. En kötü ihtimalle bile en başarabileceği yere gitti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir