19 Temmuz 2018 Perşembe

Mevcut kalecilerin en tecrübelisi olunca formayı giymiş oldu


FC Wil maçını izleyemedik ama İsmail Çipe'nin iyi bir performansı var diye yazıldı. O performansa güvenildi ki PSV karşısında da onu izledik. 3-1 kaybetmemize rağmen yenilen gollerde büyük bir hatası yok. Hatta kurtardığı önemli toplar var. Bazı noktalarda ani çıkışlarını da beğendim. 

İsmail Çipe adına büyük bir beklentim yoktu. Performansını beğenmem biraz da bundan. Yedek kaleci konusu Galatasaray adına en büyük sorunlardan biri. Bu sorunu yıllarca çözemedik. Transfer de denedik, altyapıya da indik ama olmadı. İşin sonunda yabancı kaleci ile çözüme kavuşan sorundu ama yabancı hakkını yedek kaleciyle harcamak artık imkansız.

Neredeyse ülkedeki bütün yerli kalecilerle adımız çıktı. Bonservis ödemek sorun, hele ki transferde birçok pozisyon için ihtiyaç varken. Bu ihtiyaçlar arasında belki yedek kaleci en son düşünülüyor dahi olabilir. İsmail Çipe'nin de 2 hazırlık maçında gösterdiği performansların ardından "acaba onunla devam edilebilir mi" sorusu soruluyor.

İsmail Çipe, Galatasaray altyapısından çıkan bir isim ve 23 yaşına kadar ki geçen zamanı alt liglerde kiralık olarak oynayarak geçirdi. Bugsaşspor, Karagümrük ve Tuzlaspor tecrübeleri var. Bu süre zarfında bir potansiyel gösterdi diyemem. Ben kampa dahi alınmasını beklemiyordum ama elimizdeki kaleci kıtlığı bizi buna itti.

Alttan iyi kaleciler gelmiyor. Batuhan Şen'i en iyisi olarak görüyorum ama o da Milli Takım ile kampta. İsmail Çipe de mevcut kalecilerin en tecrübelisi olunca formayı giymiş oldu. 1.97 boyu var, bu anlamda Eray İşcan'ı anımsatan bir fizik ama bence daha iyisi. En azından tecrübe sahibi, ondan daha genç olsa da.

Ayakları kötü ve baskı yediğinde top kullanamıyor. PSV maçındaki en büyük sorunu buydu, çok fazla panik. Buna rağmen etkili kurtarışları oldu, özellikle ani çıkışlarını çok beğendim. Yine de 2 maç sonrasında "olur" demek büyük kumar. Yedek kaleci almak için tüm şartları zorlamak gerekiyor. En son çare İsmail Çipe'ye olur verebiliriz. Yine de en kötü ihtimalle 3. kaleci olarak kalmayı garantiledi diye düşünüyorum..

6 yorum:

  1. Eray kovasından sonra ilaç gibi geldi. Taffarel ve Muslera sayesinde daha da gelişim gösterecektir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok umudum yok ama en azından 3. kaleci olarak tutunabilir.

      Sil
  2. Bu yıl tecrübeli birini alıp bunu 3.kaleci gibi kullanıp duruma göre de bi sonraki sene 2.kaleci olarak kullanabiliriz.Bana da güven vermiyor ama bakalım bi

    YanıtlaSil
  3. Eray'dan net daha iyi kaleci.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir