17 Temmuz 2018 Salı

Ne zaman bir genç futbolcu konuşsak "Ahmet Sivri" adı da geçiyor


Ahmet Sivri'yi altyapı kontenjanından saymamız imkansız. Kuzey Kıbrıs'ta futbol oynarken keşfedildi ve 18 yaşında Galatasaray'a kazandırıldı. Önemli bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum, iş takım oyununa ayak uydurmasıyla alakalı.

Kuzey Kıbrıs'ta kırdığı gol rekorları olsa da bunu ölçü olarak görmek imkansız. Burada önemli nokta potansiyeli ve böyle bir ismi 18 yaşında bulmak önemli. Altyapı düşünülerek yapılan transferler için 18 yaşın geç olduğunu düşünüyorum. 

Kuzey Kıbrıs'ta oynadığı dönemde 100 maçta 103 golü vardı. Geçen sezon U21 takımında ise 28 maçta 15 gol attı ve profesyonel sözleşmeyi kapmayı başardı. U21'de iyi başladı, bir anda fırtına gibi girdi ama sonrasında durulmuştu. Bizler de o günlerde potansiyeli adına bilgi sahibi olduk.

Galatasaray'da şu aşamada "forvet" rotasyonu noktasında sorun var. Gomis ve Eren Derdiyok'la devam ediyoruz, bu iki isim de pivot özellikli. Hem orayı tamamlayacak bir futbolcumuz yok, hem de farklı bir tarz bulamıyoruz. Ahmet Sivri'nin A takımda kalıp kalmama durumunu bilmiyorum ama tarz noktasında oldukça heyecanlandırıcı bir futbolcu.

Çok hareketli, hızlı ve özellikle teknik özelliği çok yüksek. Tarz noktasında biraz Firmino'ya benzer, biz de ondan bir sahte 9 çıkartabiliriz. Kampa dahil olması da potansiyelini gösteriyor. FC Wil maçında bir çalımı var ki teknik özelliği noktasında bazı soruları cevaplar. İyi bir tamamlayıcı olabileceğini düşünüyorum ama elbette eksikleri var.

Biraz kendi oyunun oynuyor, takım oyunundan bağımsız hareket ettiğini söyleyebilirim. O kadar teknik bir isim ki topu başkasına vermeye gerek görmüyor bile. Üst seviyede henüz 1 senedir var, bu unutulmamalı. Kuzey Kıbrıs günlerini aşmanın yolu içinde bulunduğu düzene ayak uydurmasıyla alakalı. Zaman içinde takım oyununa evrilecektir. 

Taraftarın beklentisi yüksek. Ne zaman bir genç futbolcu konuşsak "Ahmet Sivri" adı da geçiyor. Galatasaray'ın elinde de yetenekli gençler var. X takımların transferlerinin ardından "neden biz transfer etmiyoruz" sorularının sonu gelmeli. Elimizdeki potansiyeli kullanmak en büyük transfer olacak..

2 yorum:

  1. Şu gençlerden inşallah Engin Baytar ve Selçuk İnan etkisi yaratacak futbolcular çıkar. Öyle yerlilere ihtiyacımız var.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir