15 Temmuz 2018 Pazar

Onyekuru'nun transferinde Şampiyonlar Ligi ve Fatih Terim gibi faktörler var


Futbolcu veya teknik heyetin verdikleri röportajların üzerine konuşmayı seviyorum. Hem güzel konu açılıyor, hem de gelecek adına beklenti üzerine en önemli mesajlar veriliyor. Onyekuru'nun da önemli mesajları var, üzerine konuşmak isterim.

"Anderlecht defansif futbol oynuyor. Beni Chelsea'deki Moses gibi kullanmaya çalıştılar. Ancak ben sol forvetim. Böyle oynayarak AS Eupen'de 25 gol atmıştım. Hücum futbolunu seven bir teknik adamla çalışmak en doğrusuydu. Bu yüzden Galatasaray'ı seçtim."

Bir önceki sezon Bruma, devamında da Garry Rodrigues'in 10 gol civarında gezdiği sezonlar yaşadık. Özellikle Garry Rodrigues bu anlamda oldukça gelişti. Belki de Fatih Terim'in en önemli dokunuşu onun üzerinde oldu bile diyebiliriz.

Onyekuru'nun da transferini bunun üzerinden okuyabiliriz. Gole yakınlığı Garry Rodrigues'in çok daha üzerinde. Anderlecht döneminde dahi attığı 9 gol var. Potansiyelim diye bağırdığı Eupen günlerinde ise bir forvet oyuncusu gibi gol sayısı vardı. Kendi tarzındaki futbolculara oranla en önemli farkı da bu. Forvet özelliği var, tam anlamıyla Fatih Hoca'nın kalemi.

"Kendimi tek kelimeyle tanımlamam gerekirse 'Hız' derim. Başka özelliklerimi de görebilirsiniz ama en öne çıkan özelliğim hızım."

Onyekuru'nun Şampiyonlar Ligi tecrübesi de var. Anderlecht ve Galatasaray gibi takımlarda da Şampiyonlar Ligi arenasında bulacağı birçok açık alan var. Gol özelliği kadar hızı da kıymetli. Ben gol özelliğini daha ön plana çıkarırım ama o hızının altını çizmiş. Garry Rodrigues / Onyekuru kanatlarının Şampiyonlar Ligi arenasında büyük piyasa yapacağını düşünüyorum.

"Belçika'da oynarken bile Fatih Terim hakkında çok şey duyuyordum ve biliyordum. Ondan çok şey öğreneceğime inanıyorum. Galatasaray'a gelmemde Şampiyonlar Ligi faktörü vardı ancak buraya gelmek istememin en önemli nedeni Fatih Terim."

Her ne kadar kabul edilmese de Fatih Terim uluslararası bir teknik direktör. Futbolu biliyorum diyen herkesin yakından tanıdığı ve saygı duyduğu bir isim. Onyekuru'nun transferinde de Şampiyonlar Ligi ve Fatih Terim gibi faktörler var. Mevcut ffp sarmalında bu tarz "kiralamaların" bizi kurtaracağını ısrarla söylüyorum. Avrupa'nın önde gelen takımlarını "futbolcuları geliştireceğimize" ikna etmemiz lazım. O ikna noktasında da Fatih Terim'in varlığı ön plana çıkacak. Galatasaray'ın cazibesi de burada çok önemli.

4 yorum:

  1. Bu adam aynı Keita gibi olacak gibime geliyor. Keita da tıpkı Henry gibi çok hızlıydı ve doya doya izlemeden 1 sene oynadıktan sonra satılmıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O durumda da ancak 1 sezon izleyebileceğiz :)

      Sil
  2. Onyekuru koşu yarışında Garry'yi geçmiş diye haber gördüm.Haber ne kadar doğrudur bilmem ama bu adam çok çok hızlı.Umarım çok faydalı olur

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir