29 Temmuz 2018 Pazar

Pontus Wernbloom & Galatasaray, bu tarz isimlerin bıraktıkları büyük izler var


Zaman daralıyor ve bazı isimleri alıp alamayacağımız kesin değil. Bu isimlerin başında da Badou Ndiaye geliyor. Şartlar itibariyle "kiralama" noktasındayız ve bonservisi olmayan isimleri nedense konuşmuyoruz. Badou Ndiaye'yi yeniden kiralamak adına şartları zorlasak da Stoke City'i, hatta Badou Ndiaye'yi ikna etmek zor. Premier Lig ve daha yüksek ücreti kovalıyorlar.

Ağustos ayında büyük fırsatların doğacağını düşünüyorum. İngiltere ve İtalya'da erken bitecek olan transfer dönemlerinin ardından birçok ismi kiralama imkanı doğacak. Görünen o ki biz de bunu bekliyor ve acele etmiyoruz. Yine de bonservisi olmayan isimler adına da uğraşmak isterdim. Diego Reyes ve Pontus Wernbloom gibi isimler hala bir takıma imza atmış değil.

Pontus Wernbloom'u önemsiyorum. 32 yaşında olsa da mücadele anlamında hala üst seviyede ve bu lige uyacak bir futbolcu. Kuzeyli futbolcuların iş ahlakını tekrar anlatmaya gerek yok, yakın geçmişte de iz bırakan kuzeyli futbolcularımız oldu. Wernbloom'un önünde en az 2-3 sezon daha var. Böylesine lider ve joker bir futbolcunun Galatasaray'a seviye atlatabileceğine inanıyorum.

Asıl pozisyonu ön libero olsa da geçtiğimiz sezon forvette 13 maça çıkmış. 37 maçta 8 gol 4 asisti var ve forvetin yanında da merkez orta saha, hatta stoper oynadığı maçlar dahi var. Önemli de bir Şampiyonlar Ligi tecrübesinden bahsediyorum. Çalışkan, mücadelesinden ödün vermeyen, lider karakterli ve fiziğiyle de ön plana çıkan bir futbolcu.

Pas / teknik özellikleri o kadar da üst düzeyde olmasa bile mücadelesiyle bunu kapatıyor. Donk'da da bunu görüyoruz. Pozisyonuna oranla fena olmayan pas ve teknik özellikleri var. Fiziği ve mücadelesiyle de ön plana çıkmaya başardı. Wernbloom ise kalite noktasında biraz daha üst düzeyde. Atiba ve Ernst etkisini Beşiktaş yaşamıştı, bu isimler adına yüksek maliyet konuşulmadı. Verdikleri katkı ise uzun yıllar takımı ayakta tuttu.

Wernbloom'u da böyle görüyorum. Görünen o ki Donk'u stoper rotasyonuna da sık sık yazacağız ve orta sahada Wernbloom adına bir boşluk oluştu. Emre Akbaba'yı alarak "yaratıcılık" sorunu çözülmeye çalışılacak. Şampiyonlar Ligi için ise orta sahayı biraz daha sert tutmak adına ise Wernbloom gibi bir tecrübenin kıymeti büyük olur. Belhanda / Fernando arasındaki isim olabilir diye düşünüyorum.

Joker özelliği de var. Biz de onu forvete atabiliriz ve ön alanı karıştırma noktasında fazlasıyla iş yapar. Elmander'in mücadelesi unutulmadı, ihtiyaç duyulan anlarda Wernbloom bunu zorlar. Forvetin arkasında da olur, 6 / 8 gibi de oynar, en olmadı stoper rotasyonunda bile denenir. Yaşı handikap gibi dursa da 2 yıllık sözleşmeyle iyi bir adım atılırdı. Bu tarz "mücadele ve karakter" olarak öne çıkan isimlerin Türkiye'de bıraktıkları büyük izler var..

6 yorum:

  1. Bosta olan aslinda bircok tanidik oyuncu var su anda. Yaya Toure, Nilmar, Rossi, Cerci, Mbia, Toualan, Bernard, Honda, Nasri, Ben Arfa, Veloso gibi. Ben Nilmar'in tam bizim aradigimz forvet olarak gøruyorum. Daha buyuk bir kariyeri olabilrdi. Ama hem hizli, hem iyi bitirici, hem kanat øzelikli, hemde teknik. Gomis'in yanina tam aranan oyuncu eger Ahmed Musa olmaz ise.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bernard Milan'la anlaşıyor, diğer isimlerin yaş haddi ve yaşına göre maliyeti yüksek. Wernbloom da 32 yaşında ama biraz daha uygun. Nilmar için tarz noktasında haklısın ama son durumu hakkında hiç fikrim yok.

      Sil
  2. Herşey iyi güzel de adam kaç haftadır kulüpsüz ve gelse dahi yaz kampı geçirmeden gelmiş olur.Bunun sıkıntısını yaşayabiliriz.Tek başına çalışmalarına mutlaka devam ediyordur ama yaz kampı geçirmek ayrı bi durum.Ayrıca Ağustos ayında kiralayacağımız futbolcular kimler olur bilemem ama umarım şu an sıkı şıkı çalışıyorlardır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bonservisi elinde alacağın oyuncular zaten bireysel çalışıyorlar, ee yapacak birşey yok bedava alıyorsan bazı sıkıntılar olacak,bu adam 2 hafta takımla çalışsın toparlar zaten

      Sil
    2. Bu mantıkta ilerlersek serbest isimleri almayalım bu tarihte :) Bu isimler boş oturmuyor, tatillerine devam etmiyorlar.

      Sil
    3. İkinizin dediğine de katılıyorum ancak yaz kampı çok farklı ben bunu demek istedim.Yoksa iş ahlakı olan her futbolcu serbest durumda olsa bile çalışmalarını sürdürür

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir