13 Temmuz 2018 Cuma

SC nostalji #98; Endogan Adili


2013 - 2014 sezonunun Ocak ayı transfer dönemi üzerine ne kadar yazsak az kalacaktır. Galatasaray adına tarihin en karanlık dönemlerinden biri ve bugün gelinen noktada da o günlerin ciddi bir payı var. Profesyonel kariyerlerinde henüz maçı olmamış futbolcular mı dersiniz ya da sezon bitince alacaklarını gerekçe göstererek sözleşmesini fesih edip gidenleri mi.

Endogan Adili de o dönem transfer edilen futbolculardan en bilinmeyen 2. isim. FM oynayanların adını duyduğu bir isim. Mesela Ontivero'da böyle bir şey de yok, ve 2.5 milyon avro bonservis verdik. Endogan Adili de Basel'den transfer edilmişti ve dönemin yabancı kontenjanına yönelik bir hareketti. 

Babası Türk olmasına rağmen vatandaşlık alamaması onun futbol kariyerini bir anlamda bitirdi. Tabii bunun çok öncesinden araştırılması gerekiyordu. Endogan Adili'ye lisansı yıllar sonra çıkartabildik, o da yabancı statüsünde saydırarak. Galatasaray formasıyla 4 yıldır idmanlara çıksa da kendisini hiçbir resmi maçta göremedik. Bu dönem zarfında parasını kazandı tabii. 

Kendisinin suçu yok, yanlış anlaşılmasın. Kim bilir ne hayal ve beklentilerle geldi. Bugün 23 yaşında ve hangi takıma gidebileceği konusunda fikrim yok. Galatasaray'da gördüğü ücretleri hayal dahi edemeyecek. Bir noktada futbol kariyerini bitirdik ve suçlu olan da dönemin yöneticileri. Neyse ki iyi niyetli çıktı ve bu sözleşme feshinden kazançlı çıktığımızı düşünüyorum.

Anlaşması avro üzerinden olsa da tl üzerinden sözleşme feshine evet demiş. Alacağı rakamın yarısını da bırakması bizler adına olumlu bir gelişme. Takımın dengelerine bakınca "büyük bir ücreti yok" gibi görünse de bizi böyle irili ufaklı sözleşmeler kötü bir duruma itti. Endogan Adili'nin durumu bir sorundu ve 4 yıl sonra çözülebildi.

Böylelikle 2013 - 2014 sezonu Ocak ayı transferlerinden kimse takımda kalmamış oldu. Şimdi ertesi sezona bakacağız ve Tarık Çamdal gibi çok daha büyük bir sorun var. Endogan Adili'nin de tarzı hep sorulur, onu yanıtlayarak bitirelim. Kendisi forvet özellikli bir kanat oyuncusudur. Hızlı ve patlayıcı özelliği olan ama fizik anlamında oldukça güçsüz. Her şey farklı gelişse yıllar içerisinde gelişim gösterebilir miydi bilemiyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir