27 Temmuz 2018 Cuma

Umarım beklentileri aşar ve karakter sahibi bir takım oluşturur


Oktay Mahmuti'nin bu şekilde ayrılmış olmasını hala kabullenemiyorum. Hocayla anlaşmamak adına büyük bir çaba gösterdik ve kendisi fesih bedeli olan rakamı olacak. Bütçeyi düşürdük, küçülüyoruz derken Oktay Hoca'ya hakkı olan önemli bir rakam ödenecek. Oysa kendisiyle anlaşılabilirdi, niye kendisiyle devam etmedik.

Bu konuyla alakalı yapılan basın toplantısında Oktay Hoca'yı Galatasaraylı olmaması üzerinden vurmaya çalışmışlardı. O gün de yazdım, Galatasaray'da bir şeyler başarmak için doğuştan Galatasaray taraftarı olmanıza gerek yok. Oktay Mahmuti de geçen yıllara baktığımızda bu kulüpte basketbol kültürünü yeniden yaratan isimlerin başında geliyor. Euroleague adımlarını unutmadık, ya da ligde verilen şampiyonluk yarışını.

Küçülebilirsiniz, bu ayıp değil. Düşük bütçeniz olur, hedeflerinizi biraz daha aşağıda tutarsınız ama bir plan / program yaparsınız. Yıllar içinde de kendini döndürebilecek bir sistem kurmak hedefiniz olmalı. Taraftarın istediği tek şey "karakterli bir takım". Pes etmeyen, mücadeleden kaçmayan, belki mütevazı ama Galatasaray adının hakkını veren bir takım istiyoruz. Böyle bir takımı da emin olun ki tüm taraftar destekler, arkasında durur.

Olan oldu, önümüze bakacağız. Gelinen şartlar noktasında da Ertuğrul Erdoğan'ın olabilecek en iyi isimlerden biri olduğunu düşünüyorum. 

Ertuğrul Erdoğan'ın geçmişiyle ilgilenmiyorum ve Oktay Mahmuti için söylediklerim onun adına da geçerli. Galatasaray'da iş yapmak için doğuştan bu takım taraftarı olmanıza gerek yok. Geçtiğimiz yıllarda İstanbul Büyükşehir Belediye'sinde iyi işler yaptı, kısıtlı bütçeleri yönetebileceğini düşünüyorum. Kaos ortamında ise neler olacağını göreceğiz.

İşi zor. Alınabilecek, en azından bir hedef doğrultusunda seviyeyi yükseltebilecek diyeceğimiz yerli isim kalmadı. Ağustos ayına gelmek üzereyiz ve açılanan tek transfer Erol Can Çinko. Can Korkmaz ve Ayberk Olmaz ile de anlaşıldığı söyleniyor. Mevcut şartlar göz önüne alındığında yapılabilecek iyi hamleler bunlar. Yabancı konusunda hamle konusunda imkanlar kısıtlansa da havuz geniş, durumu kurtarabilirsiniz. Yerli için ise seçenek yok denecek kadar az. Galatasaray'ın bütçesi de son yılların en düşük rakamı olacak derken hocanın işi gerçekten zor olacak.

Başarılı olmasını diliyorum. Umarım beklentileri aşar ve karakter sahibi bir takım oluşturur. Seviyemizi yabancı transferler belirleyecek, geç kalmış olsak da belirli bir noktaya geldiğimiz isimler olmasını umuyorum. Kötü bir basketbol aklımız var ve daha kötüsü de "kötü" olduklarını kabul etmiyorlar. Mustafa Cengiz yönetimi de bu anlamda kötü başladığı gibi "kötü" olanla ısrarla devam ediyorlar. Galatasaray'ın sadece futbol kulübü olmadığını tekrar hatırlatmak isterim..

13 yorum:

  1. m.cengizin basketbol ile ilgili söylemleri skandal resmen,futbolda da hoca olmasa basketbolda ki kaosun bir benzeri olabilirdi,şu ana kadar dursun özbek yönetiminden bir farklarını göremedim açıkçası, umarım yanıltırlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Terim'in gölgesi altına sığındılar sözüm bu yüzden..

      Sil
  2. Basketbol belli bir süreliğine çok arka planda kalacak orası kesinleşti. Hocaya başarılar. Ne söylenerek getirildi ikna edildi bilmiyorum ama çok ciddi bir vizyon yok orası kesin ilk sekiz veya ligde kalma galiba amaç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalsın, o sorun değil. Yeter ki plan olsun ve o plan dahilinde gelecek adına adımlar atalım.

      Sil
  3. zaten tek amaç ligde kalmak olmalı. basketbol da neymiş. fb enayi gibi para harcasın dursun. getirisi sıfır. keşke "gs fc" olsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Play-off amaç olacak bence. Bahsedilen isimlere de bakınca bunu başaracak gibiyiz. Yorumun çok talihsiz bu arada.

      Sil
    2. bırakın abi şu romantizmi artık. gs bu ülke basketboluna çok şey vermiştir evet. en son eurocup aldığımızda ben de coştum evet. ama olmuyor işte yok. dönmüyor dükkan.

      aynı anda hem kebap hem tatlı satan birer dükkanın var düşün. kebap işi güzel de tatlı işi sırf zarar. sadece zarar! "olsun tatlı satmak bizim için bir gelenek" mi dersin yoksa vaz mı geçersin?

      Sil
    3. Bu duygusallık veya romantizm değil. Aksine sizin yorumunuz kolaycılık. Niye dönmesin. Basketbol aş nerede, bu yönetim ilk etapta getireceğini söylerken mesela. Doğru akılla her şey mümkün.

      Sil
    4. Bu sartlarfa bu ülkede AS kurarak bu branslar dönerse yine bunu dönderebilecek yegane kulüp Galatasaray'dir. Lasmeli zamanlarda da inanilmaz paralar yoktu ama Turkiye'deki en atesli taraftar en savasci takim bizdeydi bu kadar potansiyel varken bunu görmezden gelip üzerini örtmeye calismak yeni yönetimden cok sey götürür sonucta SL ve ligi beraber götürmek kolay degil birkac ay sonra elimizde futbol adina bir sey kalmamis da olabilir.

      Sil
    5. Sponsorsuz yan branşlar külliyen zarar. Var mı basketbola sponsor olan zengin bir Galatasaraylı ? Yok. Ayrıca futboldan kazandığımız paraları baskete aktaramamak da ayrı bir handikap. UEFA buna izin veriyor olsaydı çok kolay olurdu işimiz.

      Sil
    6. Niye zarar olsun, yeter ki doğru hareket et. Sponsor geliyor, gelmiyor değil. Ama sen küçük olsun benim olsun diye hareket edince sponspor olarak para veren adamı işe karıştırmak istemiyorsun. Bunları aşmalıyız. AŞ olmalı bu şubeler ve ayrı yönetimi, başkanları dahi olabilir.

      Sil
  4. Vasat hoca, vasat oyuncular, kumpasçı yönetim. Bu malzemeden iyi yemek çıkmaz. Son hedef Işıl Alben. Yönetim Işıl Alben ile bir ay kadar önce 1 milyon TL üzerinden anlaşmış ama çeşitli bahanelerle imza ertelenmiş. Ardından Işıl’a para yok denilerek anlaşılan rakamın çok altı teklif ediliyor. Işıl’da sinirlenip masadan kalkıyor. Ardından yönetim çark ederek "para bulduk eski anlaştığımız ücret üzerinden gelin hemen imzalayalım" diyor. Ama Işıl çağrıya yanıt vermiyor. Son durum bu. Peki neden Işıl’a bu muamele yapılıyor. Işıl, liseli ve 7 senedir şubeyi yöneten Ömer Yalçınkaya'dan sürekli takımla ilgilenmesi ve eksikleri gidermesi için baskı yapıyor. Tek becerisi liseli olan Ömer efendi kendisine iş çıkaran ve zorlayan kimse ile çalışmak istemiyor. Aynen Oktay Mahmuti'de, Ergin Ataman’da, Ekrem Memnun’da olduğu gibi. Bu kafalar yönetiyor kulübü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu tarzdan ötürü şikayetçiyim. İstenmeyen herkes taraftarın önüne atılmaya başladı ama taraftarın gerçek düşüncesini hala kavrayamadılar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir