25 Temmuz 2018 Çarşamba

Yasin Öztekin Göztepe'de


Yasin Öztekin'in yurt dışına transferini daha olası görüyordum. Bu da menajerinin Ahmet Bulut olması kaynaklı bir durumdu. Almanya / İspanya Lig'lerinde orta sıraları düşünürken o Türkiye'de kalmayı tercih etti ya da oralardan hiç teklif gelmedi. Göztepe'nin Yasin Öztekin adına en iyi tercihlerden biri olduğunu düşünüyorum.

Bunda ilk etken Göztepe'nin vizyonu. Geçen sezon da iyi bir takım kurmuş ve başarılı olmuşlardı. Bazı heyecan verici futbolcuları da vardı ve ligin zorlu takımlarından birine dönüştüler. İkinci etken ise İzmir. Bu tarz transferlerde şehirlerin önemi en az vizyonunuz kadar büyük. Hatta çoğu futbolcu adına da plan ya da projeden önce şehir gelir. Göztepe de İzmir avantajını fazlasıyla iyi kullanıyor.

Galatasaraylılar olarak Yasin Öztekin'i beğenmeyip, eleştirsek bile lig adına önemli yerlilerden biri olduğunu kabul etmemiz gerekir. Yasin Öztekin'le alakalı sorun da Galatasaray'da ona biçilecek rolü bir türlü kabul edememesiydi. Rotasyon futbolcusu olmayı kabul etmesi gerekiyordu ama ısrarla kendisini bulunduğu noktadan çok daha yukarıda gördü.

Bu da Galatasaray'da yaşadığı ilk sezonuyla alakalı. O şampiyonluğun x faktörü olduktan sonra kendisini "yıldız" sınıfına sokmak istediğini düşünüyorum. İstatistiklere baktığımızda kötü bir sezonu yok, hatta bazı dönemler 10 gol sınırında dolandı ama istikrar gösteremedi. "İyi bir rotasyon futbolcusu" olabilmeyi düşünse belki bugün Galatasaray forması giymeye devam edebilirdi.

Galatasaray açısından baktığımda Yasin Öztekin'le devam etmemek doğru karar. Sözleşme uzatmadık ve ona vereceğimiz rakamla Onyekuru kiralandı. Çok daha iyi bir futbolcuyu, belki de daha az rakama takıma katmış olduk. Yasin Öztekin cephesinden bakarsam da Göztepe'ye transferi olabilecek en iyi durumlardan biri.

Artık 31 yaşında ve Galatasaray'da yaşadığı 4 sezona bakınca da arkasında önemli bir tecrübe bıraktı. Göztepe'ye bu aktarımı yapabilirse başarılı olacağına inanıyorum. Gol özelliği ön plana çıkacaktır, hatta 10 gol civarında dolaşması da benim adıma sürpriz olmaz. Biraz da Bayram Bektaş'ın Göztepe'yi hangi noktaya doğru götüreceğiyle alakalı bir konu. Geçen sezonun ardından önemli bir değişim daha yaşayacaklar..

2 yorum:

  1. Futbola odaklanıp kendini kaf dağında görmezse tekrar ligin en sağlam yerli kanat oyuncularından biri olur tekrar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da öyle geliyor. En azından gol etkisiyle çok ön plana çıkar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir