21 Temmuz 2018 Cumartesi

Zaten atlet bir takımız ki Badou Ndiaye transferiyle birlikte bunu ikiye katlarız


Badou Ndiaye'nin Instagram'dan yaptığı paylaşımın ardından bir heyecan koptu ama Stoke City'nin kampına katılacağı çok açıktı. Transfer dönemlerinde bu tarz paylaşımlardan kaynaklı çıkarımlara fazlasıyla alışık olmamız lazım. Uçak biletleti, güzergahları ya da farklı paylaşımlara takılmıyorum. Transfer olacaksa olur, olmayacaksa olmaz. Bekleyip görelim.

Gerçek olan şu ki Badou Ndiaye'yle ciddi şekilde ilgileniyoruz. Bu transferi gerçekleştirmenin tek yolu da kiralama yöntemi. Eminim ki Stoke City'nin önceliği futbolcudan iddialı bir bonservis kazanmak olacak. Bunun da yolu Premier Lig ve öncelikle bu şartlar zorlanıyordur. Hal böyle olunca da şansımız kalmaz.

Premier Lig'de transfer 9 Ağustos'ta kapanıyor. Galatasaray'da da hareketlilik bu tarihte başlayacaktır. Sadece Badou Ndiaye de değil, bu tarihten sonra birçok ismin gündeme gelebileceğini düşünüyorum. Badou Ndiaye açısından baktığımızda ise bu tarihe kadar transfer olmazsa ibre tamamen bize döner. 

Şampiyonlar Ligi büyük avantaj. Fatih Hoca'nın elinde de Badou Ndiaye'nin gelişim göstermesi fazlasıyla olası. Badou Ndiaye'yi 16 milyon avro'ya satmıştık ki bahsettiğim gelişimin sağlanması halinde Stoke City'nin çok daha fazlasını kazanacağını düşünüyorum. "Birlikte kazanalım" durumu kıymetli, bu anlamda takımları ikna etmemiz gerekiyor.

Önemli de bir tarz. Şu an bu tarzda bir orta sahanın takıma katılması olmazsa olmaz. Badou Ndiaye'nin yokluğunda Belhanda'yı biraz daha orta sahanın derinliklerine çektik ve hücum tarafında yeterince etki gösterememesine yol açtı. Tempo yapabilecek tek isimdi çünkü, Donk ya da Fernando gibi isimler bu tarzdan çok uzakta.

Badou Ndiaye'nin transferi öncelikle Belhanda'yı rahatlatır. Belhanda'yı biraz daha hücuma taşırız ve kazanılan dinamizm bizi daha hızlı kılar. Stoke City'de en çok top kazanan, bizde de en fazla dripling yapan isimdi. Teknik ve pas kalitesi eleştirilir ama topla dikine çıkışları, bence şut özelliği, oyunun her iki yönündeki etkisi de tartışılmaz.

Atlet bir takımız ki Badou Ndiaye transferiyle birlikte bunu ikiye katlarız. Transferinin neden olmazsa olmaz görüldüğünü az çok anlıyorum. Şartları da mümkün olduğunca zorlamak doğru, Ağustos ayında bu transfer daha olası olacak. Her ne kadar "başka isim yok mu" diye sorsak da elimizi kolumuzu bağlayan unsurlar var. Haliyle de bildiğimiz isimlerin peşindeyiz..

4 yorum:

  1. Son anda başka takıma transfer olursa bizim için sıkıntı olur umarım başka oyuncular ile de temas halindeyizdir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru dedin, mutlaka b ve c planları gerekir.

      Sil
  2. 2 milyon euro ücrete gelecekse gelsin yoksa gelmesin.Daha 2 yıl önce 600 bin euroya oynayan adama para beğendiremiyoruz.Makul bi yıllık ücretle gelecekse tamam.Yok kabul etmiyorsa araştırılıp bunun gibi bir çok futbolcu buluruz.Peşinden koşmaya gerek yok.Ne güzel ya.Sen bizi transferin son günü yarı yolda bırak sonra gittiğin takım küme düşünce bize yol yapmaya çalış.Bi de bunların üstüne gel 3 milyon euro iste.Yok öyle şey.Bizim değil onun bizim peşimizde koşması gerekiyor.Değeri gitgide düşüyor çünkü dünya kupasında da pek oynamadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 milyon avro ücrete gelmez, neden gelsin. 2 yıl önce 600 bin avro diyorsun ama geçen sezon bizde 2.75 alıyordu. Elbette en kötü bu parayı isteyecek, ederi de bu zaten. Yarı yolda bıraktığına da inanmıyorum, ffp görüşmelerinde o para bizi müthiş rahatlattı ki büyük ihtiyaç cardı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir