29 Ağustos 2018 Çarşamba

André-Pierre Gignac & Galatasaray, tam bir gol makinesi


2015 / 2016 yaz sezonunu hatırlamak gerekiyor. O dönem yabancı sınırı 14'e gelmiş ve serbest statüdeki futbolcu sayısının bolluğuyla da büyük imkanlar doğmuştu. Gignac da o isimlerden biriydi. Biz ise Burak Yılmaz / Umut Bulut rotasyonuna takılmaya, Podolski de orada oynayabilir düşüncesine takıldık. Sonuç malum.

Marsilya'da çok iyi bir sezonu geride bırakmış, Fransa Milli Takım'ının da olmazsa olmazlarındandı. O dönem için Meksika'ya gidişi yadırgandı, en azından beklenilmeyen bir gelişmeydi. 28 yaşında ve Fransa Milli Takım'ında oynarken Tigres'den gelen cazip teklifi kabul etti. O dönemden bu yana da Tigres forması giyiyor.

Gignac'ın kalitesinden bir şey eksildiğini düşünmüyorum. Tigres formasıyla 149 maçta 84 gol 22 asisti var. Tam bir gol makinesi. Hatta gol makinesi olduğu kadar iyi de bir futbol aklı. Gomis bir yaratıcı forvetti ve ona pozisyon hazırladığınız kadar vardı. Gignac ise tam forvet, gerekirse ekmeğini taştan çıkarır.

Fatih Hoca'nın oyun düzenine de uyduğunu düşünüyorum. Forvetinizde hem iyi bir bitirici, hem de oyun kurucu. Teknik / pas özelliği yüksek, ağır diyemeyeceğimiz bir forvet. Gol noktasında da yerden ya da havadan fark etmiyor, bitiriciliği çok yüksek. 

Avrupa'ya geri dönüp dönmeyeceğini bilmiyorum. Sözleşmesini yeni uzattı diye aklımda kaldı ve Tigres için çok önemli bir futbolcu. Transferinin şartları nedir, sözleşmesinde bu yönde madde mi vardır göreceğiz. Menajerlerin önerdiği söyleniyor. İhtimalinin olması durumunda Fatih Hoca'nın yok demeyeceği bir isim.

O da 32 yaşında ve son yılları Meksika Ligi'nde geçse de seviyesi hala çok iyi. Aslında Meksika Ligi'ni de küçümsemiyorum, Avrupa'ya kıyasla bu yorum yapılıyor. Farkı büyük olur, Gignac'ın etrafında oynayan isimler de performans olarak yükselir. Gomis ve Gignac farklı tarzda forvetler, özellik itibariyle Gignac'ın oyun çeşitliliği biraz daha yüksek..

6 yorum:

  1. Tek forvete razi olursak iki forvet paramizin hepsinin harcanip pisman etmeyecegi bir forvet gercekten ve CL'de de fark yaratabilecek birisi. Örnegin Juventus maclarini hatirlarsak hücum anlaminda Drogba'nin ekmegini tastan cikarmasiyla gelen basarilardi, hele ki ilk mac bu yüzden Gomis gibi statik forvet oralarda büyük maclarda zaten etkisiz kalacakti satilmasina cok da üzülmedim. Gignac'in ise gelecegini pek sanmiyorum ama umut fakirin ekmegi bekliyoruz bakalim neler olacak 2 gün kaldi ve ben hala iki forvet alabilecegimizi düsünmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gignac'ın geleceğini ben de düşünmüyorum. Tigres'le yeni sözleşme uzattı ve bırakmaları için anlam yok sanki.

      Sil
  2. Yasli ve eski hareketliliginde degil. Okaka mame diouf ikilisi olabilenler icinde ehveni serdir.

    Adebayoru uygun maliyete basaksehir bırakmaz. Niasse modeste olmuyor pato bizde is yapmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 32 yaşında. Gomis neler yaptı bu yaşta izledik.

      Sil
  3. Mame Diouf 3-4 sene once cok iyiydi ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün değil. Hatta daha çok kanat ağırlıklı oynar oldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir