11 Ağustos 2018 Cumartesi

Ankaragücü 1-3 Galatasaray, Fatih Hoca'nın "kimse vazgeçilmez değil" mesajı


Galatasaray'ın birçok eksiği var. Mevcut takımı korumak kağıt üzerinde iyi dursa da o takımın önemli sorunları vardı. Beklenen hamlelerin gelmemesi bir yana, kadroda olan ve beklenti duyulan bazı isimlerin yaşadığı düşüşler büyük sorun. Hazırlık maçlarında bunu söylüyorduk, Süper Kupa'yı da kaybedince hamle yapmak kaçınılmaz oldu.

Fatih Hoca "kimse vazgeçilmez değil" mesajını verdi. Ne kadar kötü durumda olurlarsa olsunlar bir anda Gomis, Belhanda ve Feghouli'yi kenara almak cesaret işidir. Bu maçı belki kaybederdik ama "kıyımın" yanlış olduğunu göstermezdi. Hoca haksız değil, görüntü kötüydü ve sezonun hemen başında o reaksiyonu vermek gerekiyordu.

Ankaragücü yeni bir takım ve şu an tek silahları "kontralar". Galatasaray'a karşı da herhangi bir Anadolu takımının oynaması gereken en önemli oyun. Üretkenlikten uzak, çok pas hatası yapan ve geride eksik yakalandığımızda hatalar yapan bir takımız. Akhisar maçında görüntü buydu ve daha farklı bir sonuç da doğabilirdi. Ankaragücü ise hem yetenek anlamında, hem de yeni kurulan bir takım olmaları dolayısıyla aynı etkiyi gösteremediler.

Ankaragücü'nün 1-0 öne geçtiği gol bir anlamda Akhisar maçının kopyası. Fernando / Donk orta sahası ile üretmek zor ve bir de forvetin arkasında Sinan Gümüş'ü serbest rolde oynatarak bağlantı kuramadık. Bekler burada ön plana çıktı ve her ne kadar devamlılık eksiği olsa da Mariano'nun kalitesi bize artı sağladı. Belki her dakika zorlamadı ama hücumu denediği her anda hücumda ayakları yere basan bir Galatasaray oldu. 

Bir diğer artısı da önünde oynayan futbolcuyu ihya edişi. Galatasaray adına en büyük kazanımlardan biri Onyekuru oldu. O da her an zorlamasa bile 2 gol pozisyonu ve 2 de gole dönüşmeyen asisti var. Savunma yardımı, hareketliliği ve bırakmaması da önemli. Garry Rodrigues sezona iyi girmedi, Onyekuru ise onun tam aksi. Hazırlık maçlarında da görüntü buydu.

Zeminin kötü oluşunun da oynamaya çalıştığımız oyunu oynayamamamız da etkisi var. Öyle anlar oldu ki kör dövüşü izlemeye başladık. 2. yarıda Galatasaray adına artı noktası Selçuk İnan girdikten sonra geldi. Akhisar maçı da böyleydi, Selçuk İnan sonrası top tutmaya ve daha isabetli oynamaya başladık. Belhanda'yı da sola yazdıktan sonra Galatasaray yeniden pozisyon bulmaya başladı ve asistiyle 3-1 geldi. Belhanda'nın sol açık durumunu da daha detaylı konuşacağız.

Ankaragücü savunması kırılmaya müsaitti. Hız oyununda çok daha iyisini yapmak mümkündü. Orayı zorladığımız her anda hata yaptılar çünkü. Stoperleri fizik olarak iyi durabilir ama ağırlardı. Eren Derdiyok'un silik oyunuyla da oradan yeterince etki alamadık. Arkasındaki oyuncuları hiç oynatamadı çünkü. İyi bir Gomis'le de durum değişebilirdi tabii ama bu mesajı almalıydı.

İyi bir oyun olmasa da kıymetli galibiyet. Kötü zemin, ligin ilk haftalarında olmamız ve tüm eksiklere rağmen Ankara deplasmanını kayıpsız atlatarak başladık. Fatih Hoca'nın mesajı da net oldu, bundan sonrasında taşların biraz daha yerine oturmaya başladığını göreceğiz. Ağustos ayını kayıpsız atlatmak çok önemli..

12 yorum:

  1. Mariano muthis oynadi, dakika 90 3. golün öncesinde yine Mariano var, bu adami aldigimiz icin cok sansliyiz. Eren yorumuna ise aynen katiliyorum hele tam ceza sahasi önünden vurdugu bir sut var, Gomis onu kesinlikle kaleyle bulustururdu, Eren bizim forvetimiz degil bana göre. Son olarak defans alarm veriyor, ince ofsayttan gelen iptal golü de sayarsak adamlar delik bizim savunmayi delik desik etti diyebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano'nun oyun aklı çok yüksek, sahada olduğunda daha verimli bir hücum var. Eren Derdiyok konusunda katılıyorum, mücadele etmeden var olması imkansız. Aşırı silik.

      Sil
  2. Maalesef bu zeminde bu kadar futbol, 3 puan 3 golle gelmeside sevindirici. Onyekuru ve Gary kanadini Arena'da seyretmek istiyorum. Ayrica Mariano'nun verdigi destek ve servis inanilmaz derecede kaliteli, cok ozlemisiz. Umarim Bafe'de aklini basina alir, kendisine cok ihtiyacimiz olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis'in toparlaması hücuma büyük bir kalite getirir. Mariano'nun oyun aklı üst seviyede.

      Sil
  3. Terim bunları yapabildiği için vazgeçilmez şimdi Gomis, Belhanda, Feghouli ve Mustafa Cengiz düşünsün. Futbolcular yedek kalarak başlığındaki gibi vazgeçilmez olmadıklarını gördüler. İmparator var burada gol kralı falan tanımaz, çalışmazsan oturacak rahat yer var. Mustafa Cengiz'in payına ise "almayı bilmek kadar satmayı da bilmek lazım" sözü düştü. Öte yandan Eren istikrar kelimesinden bihaber biri olmasa Gomis gibilerin burnu daha çok sürecek. Onyukeru ve Mariano'yu ben de beğendim. Savunmada çok hata yaptık ama ilk maçlar zor olur diyerek kredi açalım takıma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda oyuna girdiğinde iyi de bir reaksiyon verdi. Bu mesaj önemliydi ve sezonun başında kıyımı yapmak herkes için ders olmuştur.

      Sil
  4. Ben yinede Terim'in 4-2-3-1 israrini anlamiyorum. Sinan Gumus'u forvet arkasi yerine daha ønce basarili oldugu forvetde baslatacakti. Forvet arkasinda yapamiyor. Yada Napoli gibi Insigne-Mertens-Callejon kisa ve hizli oyunculardan ve yerden oynayarak kaleye gitmek. Garry-Sinan-Onyekuru 4-3-3 sisteminde mesela. Ben olsam Eren'i oynatmaktansa sistem degistirir Mugdat/Sinan/Onyekuru/Garry dørtlusunden ucuyle oynarim. Hatta belki hepsi ayni anda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine fark etmeyecekti. Fernando / Donk orta saha göbeğiyle organize olmak, pas yapmak o kadar kolay değil.

      Sil
  5. Belhanda oyuna girdikten sonra istekli göründü önceki maçlarına oranla daha iyiydi. Bu tarz oyuncular cidden sıkıntı teknik direktörler için. Çünkü haftaya ne yapacağı belli değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda geçen sezon kötü değildi, aksine iyi olduğunu kendimce yazıyordum. Bu sezona kötü başladığı doğru, bakalım nasıl devam ettirecek.

      Sil
  6. Mariano bizim için çok çok değerli.Sinan ilk onbir oyuncusu değil diyebilirim.Hazırlık maçlarında sorumluluk alan Sinan'dan eser yoktu.Rezalet bi zeminde oynamak zorunda kaldık ve zemine rağmen de muhteşem oynamadığımız bi maçı geçtik üstelik galibiyetin deplasmanda alınmış olması değerliydi.Ayrıca Eren yine gol atmasına rağmen çok kötüydü ve bu kötü durumu düzelecek gibi durmuyor umarım elden çıkarabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinan denedi yine. Topla dikine çıkışları iyiydi, ceza sahası içinde çok fazla yer aldı ve o haliyle dahi 2 pozisyonu var. Bence de hamle oyuncusu tabii. Burada sorun oynamaması gereken yerde oynaması.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir