26 Ağustos 2018 Pazar

Badou Ndiaye Galatasaray'da


Badou Ndiaye'nin zamansız Stoke City transferi her ne kadar hoşumuza gitmese de bazı gerçekler var. Galatasaray'ın yeni ffp anlaşması bir başarı. Bu başarı biraz da Badou Ndiaye'den gelen 16 milyon avro'luk bonservisle alakalı. O görüşmelerde elimizi güçlendiren en önemli unsurdu.

Ben de dahil olmak üzere çoğumuz bunu görmedi. Badou Ndiaye'nin zamansız ayrılığı kaynaklı ısrarla suçladık. Hatta Stoke City'nin kötü gidişatı da hayata tutunma nedenlerimizden biri oldu. Duygusal açıdan bakıldığında hak veriyorum. Fatih Terim'in elindeki Badou Ndiaye bu takımın en önemli kozlarından biri olacaktı.

Bu transfer Ocak ayının başı ya da ortasında gerçekleşse daha sağlıklı hareket edebilirdik. Noksan olan bu. Birkaç gün kala gitti, haliyle de yeri dolmadı. Bir de Fernando'nun beklenenden uzun süren sakatlığı derken cendere içine düştük. Nagatomo'yu bir şekilde getirdik ama Okaka ve Bastien için zamanımız kalmadı işte.

Olan oldu diyelim. Galatasaray şampiyonluğu kazandı, Stoke City ise 2018 yılında galibiyet dahi göremeden küme düştü. Bu sayede de bugün Badou Ndiaye'nin Galatasaray'a dönme ihtimali belirdi. Uzun bir transfer süreci, hiç kolay olmadığını söyleyelim. 

İşin taktik / teknik detayına ayrıca ineriz. Zaten yaz ayları içinde sık sık değindiğimiz konular. Galatasaray orta sahasının tempo ve yaratıcılık üzerinden önemli sorunu vardı. Emre Akbaba ile yaratıcılık, Badou Ndiaye ile de tempo sorunu çözülmüş oldu. Şu an elimiz çok daha güçlü.

Bir eleştiri de "Badou Ndiaye dışında alternatif yok muydu" üzerinden yapıyorduk. Bu da haklı eleştiri, farklı alternatifler üretmek gerekiyor ama gün sonunda bu transferi istediğimiz şartlarda gerçekleştirmek büyük başarıdır. Yine de kimseyi garanti görmemek gerekiyor. Bugün Denayer'i alamadık mesela, alternatifi kim?

16 yorum:

  1. Badu'yla olan sevdamiz yarim kalmisti, Terim ile seyredemedik... Simdi yeniden basliyoruz. Emre Akbaba, Badu, Fernando orta sahasi bize sinif atlacak. Ayrica bir parantez acmak isterim ki Badu'nun gelisi Maicon'a da pozitif yansir. Maicon belki istenilen seviyede cabuk bir stoper degil ama ayagi inanilmaz duzgun olan bir oyuncu. Badu'nin gelisi Maicon'a arti 3 Fernando'ya arti iki yazar. Simdi Gomis'i yedekleyecek forvet lazim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkese pozitif yansır. 2 kişilik oynuyor, ciğersizliği hem savunma hem hücum için önemli.

      Sil
  2. Bence çok güzel iş oldu. Galatasaray orta sahasının en çok ihtiyacı olan tipteki oyuncuyu 16 milyon euro'ya satarak kısa vadeli borç ve oyuncu alacaklarını ödedik. Şimdi ise bedelsiz bir şekilde tekrar kiralıyoruz. Üstelik bu sefer Tudor döneminden çok daha iyi oynayacak Terim sayesinde..

    YanıtlaSil
  3. Feghouli gelirken de cok ugrastirmisti tıpkı gomis ve belhanda gibi feghouli de para delisi. 2.6 teklif edip 3.85 i kabul etmistik. Yarin aksam araplarin transferi bitiyormus. Alinacak bonservisin bir kismini feghouli ve menajerine peskes cekersek gider ama son dakikaya kadar zorlayacaktir.

    Gomis sevdigi marsilyadan para icin ayrildi ve zam istiyor ayni şekilde o da istedigi max parayi gorurse gider. Orda sikinti teklif edilen 5m euro bonservisi de oyuncu ve menajerine aktaritsak satistan 2m net anca kalır elimize o paraya ne modeste gelir ne de baska biri risk yani. Ama 2. forvet hizli forvet gelir wellbeck niasse vs gibi. Feghouli giderse ki gidecek bence.

    Bana kalsa gomisi de satarim . Araplar ve cin haric gomis belhanda feghouli fernandonun gidecegi yer yok cunku.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de satarım. Şu an teklif arıyorum, çoğu isim gitsin derim.

      Sil
  4. Transfer ile ilgili bir gelişme,haber ,bildirim Vs. Göremedim.doğmamış çocuğa bez biçmiyoruz umarım.

    YanıtlaSil
  5. fener ndiaye’nin kiralama bedelini ödeyebilirmiş(fanatik). Galatasaraya inşallah gelir. İnşallah fevri davranmadık galatasaraya gelecek diye

    YanıtlaSil
  6. ndiaye salı gelecekti gelmedi. Çarşamba gelecekti gelmedi. Fanatik gazetesinde de yazmışlar, “stoke city kiralama bedeli istiyor” diye. İnşaallah gelir. Bu durumu yorumlarsan sevinirim.

    YanıtlaSil
  7. Bu iş çok uzadı, her transfer aynı şeyleri ya yetti artık, hani pazartesi salı antrenmana çıkacaktı, haftasonuna da hazır olurdu,
    Rekorla gol kralı olan adamı üç kuruşa satıyoruz, Fenerbahçe bir günde iki adamı 22 ye satıyor bütün lüzumsuzları elden çıkardı gerçi bi hile olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzadı ama sıkıntı görmüyorum.

      Gomis konusunu ayrıca yazacağım..

      Sil
  8. Bugun gelmezse yatar bu transfer

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir