25 Ağustos 2018 Cumartesi

Bir anda tüm unsurlar Badou Ndiaye etrafında birleşmiş olacak


İşin teknik / taktik detayı sık sık konuştuğumuz bir konu. Galatasaray orta sahasının tempo ve yaratıcılık noktasında büyük bir sorunu vardı. Emre Akbaba'yla yaratıcılık, Badou Ndiaye'yle ise tempo sorunu çözülmüş olacak. Badou Ndiaye ihtimalini son güne kadar kovalamayı bu yüzden anlıyorum. Ligi iyi bilen, takımı tanıyan, ne vereceğini de kestirebileceğiniz bir isim.

Geçen sezon transfer edildiğinde "maliyeti" üzerinden eleştiriler yapılmıştı. Yıllık ücretini ben de fazla bulsam bile bonservisi doğaldı. Piyasası var çünkü, Premier Lig'in radarında olan bir isimdi. Belki Ocak ayında gitmesini beklemiyordum ama sezon sonunda ayrılığı kaçınılmaz olacaktı. Galatasaray'ın da bu transferden kazanç sağlaması hemen hemen garanti bir durumdu.

7 milyon avro'ya aldığımız bir futbolcuyu 6 ay içinde 16 milyon avro'ya sattık. Badou Ndiaye tarzında olan futbolcuların günümüz futbol dünyasında büyük önemi var. Badou Ndiaye'nin teknik özelliği eleştirilebilir ama oyunun iki yönündeki etkisi tartışılamaz. Dripling özelliği yüksek, tempolu, dikine oynamayı seven, hatta 10 numara özelliği de barındıran bir futbolcu.

Osmanlıspor günlerinde 10 numara oynuyor ve sık sık tabela yapıyordu. Galatasaray'da gol ve asist yapamaması üzerinden eleştirilse de bu tamamen Tudor'un düzeniyle alakalıydı. Geriden oyun kuramıyoruz davasına Fernando'yu stoperlerin arasına çekti ve o boşluğa Badou Ndiaye'yi koydu. Rakip kaleden çok uzaklaşmak zorunda kaldı ki bu 10 liralık malzemeden 5 liralık katkıydı.

Fatih Terim göreve geldiğinde ise Badou Ndiaye'nin büyük çıkış yapacağına inanıyordum. Tam onun kalemi, başarısız olma şansı yoktu. Birlikte kısa zaman geçirebildiler, üzüntüm buydu. Kalması halinde büyük bir piyasa yapması ve bu yaz döneminde daha iyi takıma gitmesi olasıydı. O ise Stoke City'nin küme düşmesi sonrasında Galatasaray'a dönüyor. Belki de hayırlısı budur.

Galatasaray'ın orta sahasında Badou Ndiaye tarzında bir tempo unsuru yoktu. Fernando / Donk ikilisiyle oynamak zorunda kalmamız tamamen işin savunma kısmıyla alakalı. Badou Ndiaye sonrası Fernando kendi pozisyonuna dönecektir ve Fatih Hoca'nın da Badou Ndiaye'nin ipini salacağını düşünüyorum. Sınırlamayacaktır, hücum katkısını mutlaka görmeye başlayacağız. Dikine çıkışları, driplingleri önemli ve tabela yaptığını da göreceğiz.

Bu sefer işin yaratıcılık tarafında da iyiyiz. Belhanda ve Emre Akbaba gibi alternatifler var, Badou Ndiaye'nin varlığı da bu isimleri rahatlatacak. Bu anlamda merkez parçaydı, bir anda tüm unsurlar Badou Ndiaye etrafında birleşmiş oluyor. Fatih Hoca'yla gelişim sağlamaması imkansız, sezon sonunda geldiği noktayı hep birlikte göreceğiz..

18 yorum:

  1. Geri 4'lü önünde Fernando Garry Belhanda Ndiaye Emre Onyekuru farklı formasyonlarla birlikte oynasalar hızlı tempolu yaratıcı bir takım ortaya çıkar diye düşünüyorum.
    Muslera
    Mariano Maicon Serdar Yuto
    Fernando
    Ndiaye Belhanda
    Emre Garry
    Onyekuru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da zaman içinde denense bile bir santrafor gerekecek. Onyekuru'nun hızı tamam ama hücumda kalmak sorun bu yapıda.

      Sil
  2. Açıklanmaması can sıkıyor Grosskreutz Asamaoh transferleri gibi olmasın. Sırf bu yüzden Hadun Üstünel'in yeri başkadır bizi kanser etmiyordu. Fener beşiktaş bizim gibi değil ilgileniyor ve alıyor biz sakız gibi uzatıyoruz her transferi Oneykuru hızlı ve sessiz geldi hayret!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum..

      Sil
  3. Bi aksilik cikacakmis gibi duruyor 😑 fener ortaligi karıştırmış gibi.

    Aklima Terim'in Lalatovic'i tvde aciklayisi geldi kampa katilir mi katilmaz mi gorursunuz dedi shaktar araya girip almisti oyuncuyu kizilyildizdan

    YanıtlaSil
  4. Ndiayenin sözleşmesinde “takım küme düşerse ücreti 900b€ düşer” maddesi varmış. keşke biz de böyle sözleşmeler yapabilsek -dw

    YanıtlaSil
  5. Fener Josefi satıyor :) 2 gun önce yalanlamışlardı. Beşiktaş ve fener becerikli biz değiliz. Gomis gibi kariyerli ve formda gol kralı olmuş adamı zor satıyoruz. Adamlar istemedikleri ya da vasat oyuncularını da satabiliyor.

    Söylenmedi belki ama N'Diaye ye sulanmıştır Fener biz de çark ettik bence gecikmenin de sebebi bu. Emre'yi nasıl 3-3,5 a bitirecekken 4 almak zorunda kaldıysak N'Diaye'yi de en iyi ihtimal daha kötü şartlarda kiralayacağız saf ve beceriksiz bir camia bir de kötü yönetilen tabi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Menajerlerle çalışmak ayıp değil. Bu kapıları onlar açıyor ve futbolcuları pazarlıyorlar. Biz bunu yapamıyoruz.

      Sil
  6. Takimla idmana cikmis marsilya fener devrede diyorlar sakiz gibi uzatmadan beceremiyoruz 30 luk josefi 12 ye satiyorlar biz yapamiyoruz

    YanıtlaSil
  7. 1m euro kiralama bedeli... Ne oldu hani bedavaya almak buyuk başarıydı... Kötü yönetiliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 milyon avro kira bedeliyle de müthiş transfer..

      Sil
    2. 16 milyona sattığımız adamı 1 meyro bedel ile kiralamak gayet iyi bir iş. Zaten transfer bu yüzden uzamış.

      Sil
  8. Terim yönetimindeki N'Diaye senin gibi beni de heyecanlandırıyor. Ofansif katkılarına tanık olacağız bu sene. Orta saha ve kanatlar üst düzey alternatiflerle genişledi. İş yapacak bir golcü ile arzuladığımız takımı izleriz. Stoper de alınsa tadından yenmez ama ikisi olmayacak gibi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir