25 Ağustos 2018 Cumartesi

Maicon için bahsedilen transfer şartları bana anlamsız gelmişti


Al Hilal'in teklifinin tam açılımını bilmiyoruz. 3 milyon avro'luk kira bedeli tamam da zorunlu satın alma opsiyonunun olmadığı bir transferin de mantığı yoktu. Kira bedeli her ne kadar "Türkiye standartları" için yüksek olsa da Suudi Arabistan'a futbolcu kiralamanın bir mantığı yok. Hele ki panikle hareket ediyorlar dediğimiz anlarda.

Suudi Arabistan'in panik halde hareket etmiyor hali bile dünya bonservis harcadı. Guiliano'yu geçtim, sözleşmesinin son yılına girmiş Josef de Souza'ya 12 milyon avro ödendi. Her ne kadar iyi futbolcu olsa da Maicon konusunda benim kıstasım bu olur. Kıyas yapmayacağım ama Maicon'un arkasında daha iyi bir cv olduğuna da inanıyorum.

Kendi futbolcumuzu kötüleme hastalığı var. Maicon teklifi ortaya çıktığında "3'e 5'e bakma sat" yorumlarını da okuduk. Yine yazıyorum, Maicon'u abartıldığı kadar kötü bulmuyorum, hatta benim için iyi bir stoper. Şu an elinizde stoper rotasyonu da mevcut isimlere rağmen çok iyi değil. Bugün Maicon'u bırakmanız reddedilemez gereken bir teklifi gerektirirdi. 

Suudi Arabistan'dan da kimlere ne teklifler geldi ve transferler gerçekleşti. Bu durumda Maicon'u neden kiralayacaktık ki. Takımda kalmış olmasından dolayı mutluyum, anlamsız bir transfer olacaktı. 

Düşündüğüm tek bir konu var. Bundan sonrasında Maicon'un ne denli odaklanabileceği. Ya da bu ayrılığı istedi mi yoksa şartları biz mi olgunlaştırdık. Futbolcu istenmediğini mi düşünecek, şimdi yeniden ona bakmamız durumunda buna ne denli cevap verecek. Bu konuda da Fatih Hoca'nın açıklamasını beklemekte yarar var.

Maicon'un takımda kalması sonrasında stoper hamlesi beklemiyorum. Gündemde bir ismin olduğu söylense de benim düşüncem 2 forvet transferi. Gomis'in varlığında da tercihin stoperden öte forvet olacağı söyleniyordu. Stoper hamlesi yapılacaksa da Maicon'a uyacak bir profil gerekiyor. Hızlı ve mümkünse sol ayaklı stoper ihtimali yeniden oluştu.

Fatih Hoca'nın Maicon'u tuttuğunu düşünüyorum. Vazgeçti, istemiyor gibi yorumlar gelse de maç içinde Maicon'a olan yaklaşımından her şey ortaya çıkıyor. Serdar Aziz'i geçen sezon ön plana çıkarsam da bu sezon Maicon biraz daha öne çıkacaktır. Kendini biraz daha dizginlemesi ve daha az risk alması gerekecek..

12 yorum:

  1. Maicon aslında kötü stoper değil. Sadece hocanın tarzına uymuyor. Yoksa çok açık oynamayan, kontra atak oynayan takımlarda iş yapar. Biz de şampiyonlar liginde böyle oynayacağız zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de sezona iyi girdi, bunu belirtmek lazım. CL'de kapanacağımız maçlar olacak, Maicon'u aksine öne çıkar diye düşünüyorum.

      Sil
  2. Şampiyonlar ligi maçlarında hızlı oyuncular karşısında düşeceği durumlar karsisinda keşke 3 m. Euroya kiralasaydık dicez büyük ihtimalle. Bi de son paragraf bana mantıksız geldi. Elinde sayıca ve belki de nitelik olarak yeterli sayıda stoperi olmamasına rağmen bir teknik direktör ağustosun sonuna yaklaşmışken stoperinin gitmesine onay veriyorsa onu kadroda düşünmüyordur. Bu saatten sonra elbette Fatih hoca Maicon'u övecek başka çaresi kalmadı ama nasil ki hızlı forvet istiyor diyorsak stopere de hızlı birini istediği için Maicon'u göndermek istedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CL'de maçları görelim, erken yargı veriliyor. Sezona iyi girdi, çok zor durumlara da düşmedi diyebilirim. CL elbette bambaşka bir ortam ama bir Cris de değil bu adam.

      Sil
  3. 8 milyona(rakamdan emin değilim) aldığımız, şampiyon olduğumuz sezonun çoğunda forma giymiş bir oyuncuyu bir sezon sonrasında 3 milyona kiralamak çok büyük bir saçmalıktı. Yerine kimi alacaksın ve aldigin oyuncuya daha az mi para verecektin? Veya daha iyi olacak mıydı kiraladigin oyuncu? Gibi soruların hepsine birden olumlu cevap vermek Nerdeyse imkansızdı. Transfer döneminde onyekuru hamlesi iyiydi ama gerisi çok kötü geçiyor sanki. Bi panik hali var ve bu takıma olumsuz etki ediyor. Şampiyonlar ligi oynayacağımız sezon böyle acemilikler kaldırmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de hataydı. Tabii işin sonunda zorunlu satın alma gibi opsiyonlar yoksa. Orada da ffp yok, neden böyle bir madde koysunlar.

      Sil
  4. Al Hilal baskani devre arasinda tekrar gorusecegiz diye Tweet atmisti bence konsantre olmasi zor olur ben olsam ben de konsantre olamam nasi olsa 5 ay sonra gidiyorum derim. Cok yanlis bir hamleyle mahvettik rotasyonu hep dedigim gibi bu yönetim gercekten kötü bir yönetim ve yaptiklari seyleri Fatih Terim de kurtaramiyor artik, hocanin bir plani vardir diyoruz ama bence bu olayda plani da yoktu. Surda kalan süreye bakarsak eli ayagi düzgün forvet alinirsa sükredecegim ki onun da 29 gop atmasi imkansiz, ikinci forvet pek beklemiyorum zaten.

    YanıtlaSil
  5. Feghoulinin sozlesmesini askiya alsak odemelerini yapalim lisansini iptal edelim. 14 kontenjandan yemesin. Stoper ve 2 forvet sart. Tek santrfor ve erenle 60 mac gitmez. Maicon serdar ahmet 3 lusuylede Ozan Kabak falan demeyin allah askina.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ödeme yapacağız ama katkı almayacağız :) Belki forma girecek, eski kalitesine yaklaşacak. Kadromdaysa ben kullanmaya bakarım.

      Sil
  6. Burak Yilmaz ins yalandir ama tam terim isi gibi duruyor. Burak santrfor haric hic bir yerde oynamaz. Gomis gibi teknigi dusuk pas alisverisi yapamaz. Yedek kalmasi sikinti yuksek ucreti sikinti.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir